Cele mai bune trepiede foto pentru DSLR-uri

Trepiedele pot p─ârea greoaie, grele, scumpe sau mai greu de manevrat, dar sunt printre cele mai bune ╚Öi necesare accesorii foto pe care le pute╚Ťi cump─âra. Ele ofer─â un suport solid camerei dvs. ╚Öi contribuie nu doar la calitatea tehnic─â a fotografiilor, ci ╚Öi la ├«mbun─ât─â╚Ťirea compozi╚Ťiilor, la versatilitate ╚Öi la multe, multe altele, dup─â cum vom vedea ├«n articolul de fa╚Ť─â.

Un trepied v─â permite s─â utiliza╚Ťi o expunere lung─â, adic─â o vitez─â mai mare a obturatorului f─âr─â riscul mi╚Öc─ârii/ tremuratului.
Expunerea lung─â func╚Ťioneaz─â prin capturarea unei scene pe o perioad─â lung─â de timp, de obicei de la o secund─â la treizeci de secunde (de╚Öi uneori poate dura mult mai mult, chiar minute). Camera nu poate fi ╚Ťinut─â nemi╚Öcat─â at├ót de mult timp ├«n m├óini, a╚Öa c─â ve╚Ťi avea nevoie de un trepied dac─â vre╚Ťi s─â ob╚Ťine╚Ťi astfel de fotografii.
Pute╚Ťi utiliza tehnici de expunere lung─â pentru a captura cascade curg─âtoare, ma╚Öini ├«n mi╚Öcare, oameni ├«n mi╚Öcare sau chiar trasee de stele.
Dac─â dori╚Ťi s─â face╚Ťi orice fel de fotografie cu viteze de expunere mai mari de aproximativ 1/60 de secund─â, dac─â dori╚Ťi s─â fotografia╚Ťi ├«n lumin─â slab─â, atunci ave╚Ťi neap─ârat─â nevoie de un trepied. F─âr─â acesta, fotografiile dvs. vor ajunge neclare (dac─â fotografia╚Ťi cu o vitez─â mic─â a obturatorului) sau nepl─âcut de zgomotoase (dac─â fotografia╚Ťi cu un ISO ridicat).

Folosirea unui trepied este o parte important─â mai ales ├«n fotografia de peisaj, de c─âl─âtorie, de arhitectur─â sau ├«n astrofotografie. ├Äns─â, indiferent de tipul de fotografie pe care ├«l practica╚Ťi, un astfel de accesoriu ar trebui s─â fac─â parte din fiecare echipament complet, deoarece un lucru e cert: un trepied promite imagini mai clare.

Fotografii ├«ncep─âtori vin adesea acas─â cu imagini neclare ╚Öi dau vina pe camer─â, obiectiv sau situa╚Ťie, iar problema nici m─âcar nu se afl─â acolo. Problema este, pur ╚Öi simplu, o vitez─â prea mic─â a obturatorului combinat─â cu mi╚Öcarea inevitabil─â ╚Öi incontrolabil─â a m├óinilor, care ar fi putut fi rezolvat─â cu u╚Öurin╚Ť─â folosindu-se un trepied.

Cel mai ieftin ╚Öi, totodat─â, apreciat trepied foto este cel de la Hama Star, care suport─â o greutate maxim─â de 3kg, are o ├«n─âl╚Ťime maxim─â de 153 cm ╚Öi un pre╚Ť de achizi╚Ťie sub 200 de lei.┬á
A╚Öadar, dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi un trepied sau dac─â ├«ncerca╚Ťi s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi ce poate face un trepied pentru dvs., am realizat pentru dvs. un top al celor mai apreciate produse:

1. Trepied foto, Manfrotto, 290XTA3

ÔÖŽ Materialul rigid ╚Öi durabil al acestui trepied ├«l face stabil chiar ╚Öi la ├«n─âl╚Ťimea maxim─â de 160.5 cm, utilizat cu teleobiective. ├Än plus, datorit─â celor 4 unghiuri de pozi╚Ťionare ale picioarele, trepiedul foto este un accesoriu foarte versatil.
ÔÖŽ┬áPortabil, flexibil ╚Öi stabil, acest model este preferat de un num─âr mare de fotografi profesioni╚Öti. Se manevreaz─â simplu ╚Öi u╚Öor, desfacerea segmentelor fiind cu clapet─â rapid─â, iar sistemul de blocare al picioarelor ajustabil ├«n func╚Ťie de tensiune.
ÔÖŽ┬áProdusul include o hus─â de transport. Garan╚Ťia poate fi extins─â p├ón─â la 10 ani.

2. Trepied foto telescopic Weifeng WT-3540

ÔÖŽ Fabricat din aluminiu, u╚Öor de transportat ╚Öi manevrat, trepiedul Weifeng este compatibil cu majoritatea camerelor DSLR cu o greutate maxim─â de 3 kg.
ÔÖŽ┬áCu o ├«n─âl╚Ťime maxim─â de 157,5 cm, cap rotativ reglabil 360┬░ orizontal ╚Öi 90 ┬░ vertical ╚Öi picioare reglabile din aluminiu cu capete cauciucate, trepiedul foto se dovede╚Öte a fi un accesoriu perfect pentru c─âl─âtorii.
ÔÖŽ┬áDe asemenea, produsul este prev─âzut cu sistem pentru verificarea planeit─â╚Ťii.

3. Trepied foto Vanguard Espod CX 203AP

ÔÖŽ Fabricat dup─â Espod Plus, Vanguard Espod este un trepied care suport─â o greutate maxim─â de 3.5 kg. Are 3 sec╚Ťiuni, iar picioarele sale reglabile se adapteaz─â la un unghi de 25┬░.
ÔÖŽ┬áAcest model este echipat cu un inel de str├óngere care permite reglarea coloanei de centru ├«n doar c├óteva secunde ╚Öi un inel anti-╚Öoc care previne vibra╚Ťia camerei. De asemenea, are ╚Öi un c├órlig deta╚Öabil pentru greutate suplimentar─â ╚Öi dou─â m├ónere spum─â.


Bine├«n╚Ťelesc c─â nu toate trepiedele sunt la fel. Cele ieftine pot fi o variant─â convenabil─â, dar sunt departe de a fi solide. Sunt de ajutor ├«n ob╚Ťinerea unor fotografii mai clare dar, mai mult ca sigur, nu se pot descurca cu fotografii serioase (spre exemplu, fotografii cu expunere lung─â ├«n v├ónt sau ploaie).
├Än func╚Ťie de necesit─â╚Ťile dvs, asigura╚Ťi-v─â c─â opta╚Ťi pentru un trepied bun ╚Öi capabil. ├Än caz contrar, s-ar putea s─â nu descoperi╚Ťi niciodat─â adev─ârata putere a fotografiei cu trepied.

Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Ultimele postari ale lui Diana (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =