Cele mai bune trepiede foto pentru DSLR-uri

Trepiedele pot părea greoaie, scumpe sau mai dificil de manevrat, dar sunt printre cele mai bune și necesare accesorii foto pe care le puteți cumpăra. Ele oferă un suport solid camerei dvs. și contribuie nu doar la calitatea tehnică a fotografiilor, ci și la îmbunătățirea compozițiilor, la versatilitate și la multe, multe altele, după cum vom vedea în articolul de față.

Un trepied vă permite să utilizați o expunere lungă, adică o viteză mai mare a obturatorului fără riscul mișcării/ tremuratului.
Expunerea lungă funcționează prin capturarea unei scene pe o perioadă lungă de timp, de obicei de la o secundă la treizeci de secunde (deși uneori poate dura mult mai mult, chiar minute). Camera nu poate fi ținută nemișcată atât de mult timp în mâini, așa că veți avea nevoie de un trepied dacă vreți să obțineți astfel de fotografii.
Puteți utiliza tehnici de expunere lungă pentru a captura cascade curgătoare, mașini în mișcare, oameni în mișcare sau chiar trasee de stele.
Dacă doriți să faceți orice fel de fotografie cu viteze de expunere mai mari de aproximativ 1/60 de secundă, dacă doriți să fotografiați în lumină slabă, atunci aveți neapărată nevoie de un trepied. Fără acesta, fotografiile dvs. vor ajunge neclare (dacă fotografiați cu o viteză mică a obturatorului) sau neplăcut de zgomotoase (dacă fotografiați cu un ISO ridicat).

Folosirea unui trepied este o parte importantă mai ales în fotografia de peisaj, de călătorie, de arhitectură sau în astrofotografie. Însă, indiferent de tipul de fotografie pe care îl practicați, un astfel de accesoriu ar trebui să facă parte din fiecare echipament complet, deoarece un lucru e cert: un trepied promite imagini mai clare.

Fotografii începători vin adesea acasă cu imagini neclare și dau vina pe cameră, obiectiv sau situație, iar problema nici măcar nu se află acolo. Problema este, pur și simplu, o viteză prea mică a obturatorului combinată cu mișcarea inevitabilă și incontrolabilă a mâinilor, care ar fi putut fi rezolvată cu ușurință folosindu-se un trepied.

Cel mai ieftin și, totodată, apreciat trepied foto este cel de la Hama Star, care suportă o greutate maximă de 3kg, are o înălțime maximă de 153 cm și un preț de achiziție sub 200 de lei. 
Așadar, dacă intenționați să cumpărați un trepied sau dacă încercați să înțelegeți ce poate face un trepied pentru dvs., am realizat pentru dvs. un top al celor mai apreciate produse:

1. Trepied foto, Manfrotto, 290XTA3

♦ Materialul rigid și durabil al acestui trepied îl face stabil chiar și la înălțimea maximă de 160.5 cm, utilizat cu teleobiective. În plus, datorită celor 4 unghiuri de poziționare ale picioarele, trepiedul foto este un accesoriu foarte versatil.
♦ Portabil, flexibil și stabil, acest model este preferat de un număr mare de fotografi profesioniști. Se manevrează simplu și ușor, desfacerea segmentelor fiind cu clapetă rapidă, iar sistemul de blocare al picioarelor ajustabil în funcție de tensiune.
♦ Produsul include o husă de transport. Garanția poate fi extinsă până la 10 ani.

2. Trepied foto telescopic Weifeng WT-3540

♦ Fabricat din aluminiu, ușor de transportat și manevrat, trepiedul Weifeng este compatibil cu majoritatea camerelor DSLR cu o greutate maximă de 3 kg.
♦ Cu o înălțime maximă de 157,5 cm, cap rotativ reglabil 360° orizontal și 90 ° vertical și picioare reglabile din aluminiu cu capete cauciucate, trepiedul foto se dovedește a fi un accesoriu perfect pentru călătorii.
♦ De asemenea, produsul este prevăzut cu sistem pentru verificarea planeității.

3. Trepied foto Vanguard Espod CX 203AP

♦ Fabricat după Espod Plus, Vanguard Espod este un trepied care suportă o greutate maximă de 3.5 kg. Are 3 secțiuni, iar picioarele sale reglabile se adaptează la un unghi de 25°.
♦ Acest model este echipat cu un inel de strângere care permite reglarea coloanei de centru în doar câteva secunde și un inel anti-șoc care previne vibrația camerei. De asemenea, are și un cârlig detașabil pentru greutate suplimentară și două mânere spumă.


Bineînțelesc că nu toate trepiedele sunt la fel. Cele ieftine pot fi o variantă convenabilă, dar sunt departe de a fi solide. Sunt de ajutor în obținerea unor fotografii mai clare dar, mai mult ca sigur, nu se pot descurca cu fotografii serioase (spre exemplu, fotografii cu expunere lungă în vânt sau ploaie).
În funcție de necesitățile dvs, asigurați-vă că optați pentru un trepied bun și capabil. În caz contrar, s-ar putea să nu descoperiți niciodată adevărata putere a fotografiei cu trepied.

Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *