Cele mai bune șeminee pe peleți

  • Achizitionarea unor seminee pe peleti – cat de avantajoasa este aceasta investitie si de ce

Pana nu demult, cei mai multi proprietari de locuinte nici nu auzisera de varianta achizitionarii unor seminee pe peleti. Semineele pe lemne, traditionale, dar si cele electrice, moderne, au fost in topul cautarilor. Semineele pe peleti au si ele avantajele lor si functioneaza pe baza acestui combustibil solid ieftin, usor de gasit si de procurat si ieftin. Peletii sunt mult mai usor de stocat decat lemnele, reprezinta o sursa de energie eficienta si ecologica, iar fumul produs in urma arderii este minim si cantitatea de cenusa foarte mica.

Avantajele achizitionarii de seminee pe peleti

Inainte de a investi in seminee pe peleti, potentialii cumparatori trebuie sa fie atenti nu numai la criteriile de achizitionare, ci si la avantajele pe care acestea le ofera pentru a fi siguri ca fac cea mai buna investitie in incalzirea locuintei lor. este important de avut in vedere dimensiunile si greutatea semineului, iar pentru acesta este necesara masurarea camerei in care va fi pozitionat semineul si compararea dimensiunilor acestuia cu marimea obiectului. Daca dimensiunile semineului nu depasesc dimensiunile portiunii din camera in care va fi amplasat, atunci este alegerea perfecta. Greutatea semineului va fi importanta numai la inceput si numai pentru cei ce se incapataneaza sa il monteze si sa il care singuri.

In functie de modelul semineului si de aspectul estetic, fiecare semineu pe peleti vine cu accesorii, precum perie de curatat, vatrai sau manusa de protectie ce asigura curatarea si intrebuintarea corecta a semineului. Semineele pe peleti au o usa pentru alimentare cu protectie din sticla termrezistenta ce ofera permanenta vizualizare a flacarii si diferite alte functii, precum selectarea temperaturii din incapere, sistem de siguranta, focar cu auto-curatare, termostat, picioare reglabile.

In comparatie cu un semineu pe lemne, un semineu pe peleti este mult mai practic. Acesta este alimentat cu un numar de peleti necesar arderii si incalzirii camerei, iar eficienta este incontestabile. O efiienta mai mare inseamna si costuri de functionare mai mici si un impact mai mic asupra mediului inconjurator. O soba sau un semineu pe peleti va genera o cantitate foarte mica de fum si de cenusa.

Cel mai cumparat si recomandat produs:

Termosemineu pe peleti Mirano Pellet 24

  • Termosemineul este potrivit pentru incalzirea spatiilor de locuit sau publice, folosind peleti. Este prevazut cu schimbator de caldura din otel destinat pentru sisteme de incalzire cu temperatura agentului pana la 90º C si presiune maxima de 2,5 bar.
  • Este proiectat pentru a functiona doar cu peleti clasa A (DIN plus 51731) cu urmatoarele caracteristici: material 100% lemn rasinos sau foios; diametru Ф 6/8 мм; lungime 20-30mm; Capacitate rezervor peleți 35 Kg; Valoare calorifica >4.8 kW/kg; • Continut de cenusa < 8%.
  • Trebuie stiut ca utilizarea de peleti cu alte caracteristici decat cele recomandate poate duce la reducerea puterii, functionare instabila si neregulata.
  • De asemenea, peletii trebuie pastrati intr-un loc uscat pentru a asigura o buna functionare a semineului.
  • Altele: ardere automata, rezervor apa cu o capacitate de 31 l, tensiune alimentare- 230V, greutate – 192 kg.
  • CLICK AICI PENTRU PRET SI MAI MULTE DETALII

In plus, peletii sunt mult mai ieftini decat lemnele si mai usor de depozitat, cu conditia ca acestai sa fie depozitati in mod corect pentru ca absorb foarte multa umezeala din aer si din podea. Semineul pe peleti nu trebuie sa fie foarte mic, mai ales daca este principala sursa de incalzire. In plus, nu trebuie sa fie nici foarte ieftin, pentru ca este posibil ca economia facuta initial sa se dovedeasca o cheltuiala in plus ulterior.

Nu in ultimul rand, inainte de a achizitiona un semineu pe peleti este important ca utilizatorii sa tina cont de sfaturi inainte de punerea in functune a acestuia, de regimul de functionare, de modelul pe care il aleg si de felul in care este alimentat, de materialele din care este conceput, pentru ca acestea sunt foarte importante nu numai pentru crearea caldurii, ci si pentru intretinerea unui ambient placut si armonios.

Alte recomandari:

Termosemineu pe peleti Fornello Michelle 12 KW

→ Acest termosemineu reprezinta o solutie ideala de incalzire (nu necesita o camera separata), designul acestuia fiind potrivit pentru orice locuinta.
→ Procesul de ardere este ecologic si eficient, are un aspect modern, disponibil in doua culori – Ivory si Bordeaux -, are un controller inteligent, pompa de circulatie si vas de expansiune incorporate.
→ Combustibil recomandat: Peleti de lemn, ø 6÷8 mm EN ISO 17225-2:2014
→ Altele: ardere automata; montare pe podea; putere nominala de 12 kW.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Termosemineu pe peleti Fornello Royal

→ Pe langa design, acest semineu poate indeplini si rolul unei centrale termice deoarece se poate racorda la calorifere.
→ Are un rezervor de peleti ce trebuie umplut periodic, arderea peletilor facandu-se cu eficienta de 90 – 93% (autonomia la soba pe peleti difera in functie de izolatia casei, temperatura exterioara si alti factori ajungand la intervale cuprinse intre 15 pana la 36 ore).
→ Se recomanda utilizarea unor peleti de inalta calitate cu diametru de 6 mm, care sunt arsi cu un consum de 0,8 /- 3 kg/h in functie de treapta in care functioneaza.
→ Altele: sistem controlat electronic; 5 trepte de reglare a vitezei de ardere; functioneaza cu circuit inchis; sertar de cenusa mare pentru curatare saptamanala; autoaprindere.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Termosemineu centrala peleti Fornello Fiamma Avorio 25 kw

→ Termosemineul este recomandat pentru incaperi de pana la 160 mp, este un produs nou din gama ecologica pentru functionare cu peleti, cu ardere automata, fara risc de intoxicare.
→ Termosemineul include o telecomanda pentru a face confortabila operarea si posibilitatea de comanda de la distanta pentru setarea puterii de ardere dorita. Temperatura se seteaza de la panoul de control si se poate face programare saptamanala, se poate seta sau modifica temperatura manual.
→ Pentru aceasta soba-semineu nu este necesara o camera tehnica, se poate plasa in una din camerele unde exista acces la cosul de fum.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Asadar, achizitionarea unor seminee pe peleti se va dovedi cea mai buna varianta pentru toate persoanele care pun accent nu numai pe economiile personale, ci si pe protejarea mediului inconjurator si pe eficienta acestora. totodata, utilizatorii trebuie sa inteleaga foarte bine importanta intretinerii semineelor pe peleti, pentru a obtine cele mai bune performante si cele mai bune temperaturi ambientale.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *