Cele mai bune scări de lucru

Una din cele mai importante accesorii pentru casa si gradina este scara de lucru. Fie ca oamenii lucreaza in gradina si trebuie sa ajunga la fructele din pom sau la crengile care trebuie taiate sau altoite, fie ca lucreaza in casa si trebuie sa ajunga cu trafaletul in cele mai inguste colturi ale tavanului, o scara de lucru este indispensabila. Atunci cand fac o asemenea alegere, clientii trebuie sa se asigure ca au luat decizia potrivita si ca scara de lucru este de inalta calitate si suficient de mare pentru a le satisface cerintele si nevoile. Varietatea mare de modele de scari de lucru de pe piata de regula le complica acestora cautarile. De aceea, alegerea unei scari de lucru depinde de mai multi factori ce trebuie luati in considerare, astfel incat alegerea sa fie una potrivita.

Utilitatea unei scari de lucru

Desi unii oameni nu ii vad acestui accesoriu utilitatea, scara de lucru este importanta in orice casa. Pentru ca cele mai multe accidente se intampla in casa, pentru ca oamenii sunt supusi mereu alunecarilor, cazaturilor si chiar accidentelor fatale atunci cand se urca pe diferite obiecte pentru a aseza o perdea, pentru a sterge un geam sau pentru a curata panza de paianjeni de pe tavan, o scara de lucru s-ar putea dovedi mai mult decat potrivita. 

In cazul celor care lucreaza in diferite domenii in care zugravesc, tencuiesc sau au alte atributii de acest gen in domeniul amenajarilor interioare, o scara de lucru rezistenta va fi alegerea perfecta pentru a-si indeplini cu succes atributiile. In cazul in care oamenii lucreaza in gradina si trebuie sa culeaga diferite fructe din pom fara ca acestea sa fie lovite atunci cand cad pe jos, scara de lucru este mai mult decat necesara. 

Tipuri de scari de lucru

Scara de lucru extensibila este un accesoriu cu o constructie simpla, care se gaseste pe piata intr-o mare varietate de modele. Aceasta scara este usor de depozitat si de transportat si necesita sa fie sprijinita de perete sau de copaci.  Scara dubla, pe de alta parte, este o varianta mult mai comoda si mai practica decat prima optiune, fiind usor de depozitat si de transportat. Cele mai multe astfel de scari au prevazute un platou comod ce permite asezarea unei galeti sau a unui mic cos, usurand astfel munca utilizatorilor. Acest tip de scara de lucru se va dovedi indispensabil deoarece asigura o pozitionare sigura pe trepte sau adancituri, nu trebuie sprijinita si poate fi depozitata intr-un spatiu minim, la loc ferit.

Nu in ultimul rand, scara de lucru transformator este cea mai scumpa si cea mai functionala, fiind folosita atat in calitate de scara simpla sau pliata, in functie de cum ii vine utilizatorului mai usor. Scara transformator permite efectuarea mai multor operatiuni de gradina pentru a ajunge cu cativa metri mai sus. 

Criterii de alegere a unei scari de lucru

In functie de materialul din care sunt fabricate, scarile de lucru se impart in mai multe categorii. Astfel, exista:

  • Scari de lucru din lemn, un material extrem de ieftin, al carui cel mai mare dezavantaj este greutatea si faptul ca nu poate fi folosit in conditii de umiditate sporita a aerului, deoarece scara va fi alunecoasa si lemnul va putrezi.
  • Scari de lucru din aluminiu, un material rezistent la coroziune, care permite utilizarea in orice conditii meteo, in incapere sau afara.
  • Scari de lucru din otel, un material mult mai greu, dar si mai durabil in timp, fara a fi tratat. Modelele moderne de scari sunt acoperite de vopsea care le ofera un aspect deosebit si protectie impotriva ruginirii.

Securitatea si siguranta utilizarii scarii de lucru este un alt criteriu important de alegere. Pentru ca in gradina spatiul nu este perfect drept si stabil si in interior, gresia poate fi extrem de alunecoasa, acest criteriu este foarte important. Asadar, scarile de lucru de gradina pot avea pini in partea de jos ce pot fi infipti in pamant pentru o mai buna mobilitate, iar pentru interior, acestea pot avea protectii anti-alunecare din cauciuc, insertii cauciucate inclusiv pe trepte pentru ca utilizatorii sa nu alunece atunci cand lucreaza la inaltime.

Inaltimea scarii de lucru se alege in functie de marimea utilizatorilor si de scopul in care va fi intrebuntata. Exista dimensiuni standard care pot ajuta utilizatorii sa se orienteze, iar in cazul in care trebuie sa ajunga la un obiect mai inalt de 2 metri, atunci o scara de aproape un metru va fi suficienta. Concret, acest criteriu se alege astfel: pentru inaltimea la care utilizatorii trebuie sa ajunga, se calculeaza inaltimea minus un metru.

Un alt criteriu important al alegerii scarii de lucru este greutatea pe care o suporta. Acesta este unul din cele mai importante aspecte deoarece nerespectarea acestei alegeri este principalul motiv pentru care oamenii ajung in spital. Inainte de a se hotara, asadar, la un anumit tip de scara de lucru, este bine ca utilizatorii sa tina cont de greutatea maxima suportata si de miscarile pe care acestia le fac atunci cand urca treptele.

1. Scara profesionala din aluminiu

× Scara culisanta este formata din lonjeroane si trepte din aliaj de aluminiu extrudat.
× La baza  este montat un stabilizator, iar la capetele acestuia sunt montate mansoane de plastic/cauciuc care nu permite alunecarea scarii. 
× Toate capetele lonjeroanelor sunt prevazute cu dopuri de plastic/cauciuc antiderapante si la partea din mijloc a scarii sunt montate chingi din poliester ce asigura deschiderea scarii doar cat sa permita cursa balamanei.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Scara otel 3 trepte pliabile anti-alunecare cu cauciuc

× Scara pliabila cu 3 trepte, potrivita atat pentru uz caznic, cat si pentru uz profesional, are o inaltime maxima de lucru sub 1.5 m si o greutate maxima admisa de 150 kg.
× Materialul din care este realizata este otelul, este prevazuta cu picioare anti-alunecare, iar dimensiunile produsului pliat sunt: 113 x 46 x 68 cm
× Inaltime intre trepte: 22.7 cm. Dimensiune platforme: 30 x 20 cm

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


3. Scara aluminiu pliabila 4 trepte

× Scara din aluminiu este recomandata pentru uz casnic si exploatari usoare, fiind prevazuta cu trepte pe o parte pentru urcare si coborare.
× Scara are 4 trepte, cea superioara fiind sub forma unei platforme de lucru cu dimensiunile 25×25 cm.
× Inaltimea totala a scarii este de 1.40 metri, fiindca dispune de un capat extins, care da un plus de siguranta in folosire si ofera un spatiu practic pentru sprijinire.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


4. Scara Multifunctionala Aluminiu 4×3 trepte

× Aceasta scara este potrivita atat pentru uz casnic, cat si pentru uz industrial usor. Aceasta este usor de impachetat si depozitat, multumita balamalelor speciale si poate fi folosita ca o simpla scara sau in forma de A. Cu toate segmentele deschise, inaltimea este de 3.3 m.
× Este prevazuta cu picioare antialunecare si trepte antialunecare, iar materialul din care este realizata este aluminiu. Greutate maxima suportata: 150 kg.
× Scara are o greutate de 13 kg, ceea ce inseamna ca este usor de transportat. De altfel, este un produs pliabil, compact, care ocupa putin spatiu si poate fi transportat chiar si intr-un portbagaj.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Masurile de siguranta reprezinta un alt criteriu de care utilizatorii trebuie sa tina cont si care le poate salva viata daca sunt respectate. Inainte de utilizare, este bine ca oamenii sa verifice daca nu exista urme de uleiuri sau de apa pe care se poate aluneca, este bine sa se uite la cureaua de sustinere, mai ales la scarile simple, deoarece exista pericolul ca aceasta sa fie destramata. In plus, este nevoie ca utilizatorii sa se uite daca exista parti indoite, denivelari, daca niturile si punctele de prindere sunt in regula, iar la cele extensibile este bine sa fie controlate balamalele si incuietorile de uzura.

Nu in ultimul rand, scara de lucru se alege in functie de activitatea utilizatorilor: daca aceasta este una de tip casnic sau in gradina sau daca este vorba despre o activitate profesionala care implica mai multa munca si un nivel ridicat de siguranta.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *