Cele mai bune Rotopercutoare

Alegerea unui ciocan rotopercutor este extrem de dificila, mai ales pentru cei care nu cunosc caracteristicile acestei unelte. Aceasta decizie presupune multe cunostinte in domeniu, fie dobandite prin munca sau prin cunoasterea foarte buna a uneltei. Ciocanele rotopercutoare sunt disponibile pe piata atat in magazinele online, cat si in magazinele fizice, atat in variante mai ieftine sau mai scumpe. Rotopercutoarele se aleg in functie de mai multe caracteristici, dar si in functie de necesitatile utilizatorilor. Asadar, ciocanele rotopercutoare, fie ele profesionale sau pentru hobby sunt extrem de apreciate, fiind folosite atat pentru perctuare, cat si pentru insurubare. Mesterii care sunt pusi in fata unei asemenea alegeri trebuie sa aleaga un model care sa faca fata cerintelor clientilor.

Criterii de alegere rotopercutoare

Pentru a alege cel mai bun ciocan rotopercutor, este bine ca utilizatorii sa tina cont de tipul de alimentare care poate fi cu fir sau cu acumulator. La fel ca si in cazul altor unelte potrivite pentru meseriasi, ciocanul rotopercutor este un dispozitiv care se alimenteaza electric, sursa de energie fiind un acumulator, sau o priza electrica.

Modelele cu fir sunt mai puternice decat cele pe baterii, fiind recomandate in cazul lucrarilor complexe sau moderate. Un ciocan rotopercutor cu fir este destinat utilizarii frecvente, cu conditia ca in apropiere sa fie o priza suficient de puternica pentru a-l alimenta. Cat despre manevrare, acest aspect nu va fi o problema pentru profesionistii care il vor folosi pe santier sau in atelier, deoarece mereu exista la indemana un prelungitor la care sa fie conectat ciocanul. Cu cat firul unui rotopercutor este mai lung, cu atat mai bine. Aceste modele sunt mult mai ieftine decat cele cu acumulator.

Rotopercutoarele cu acumulator sunt mult mai slabe din punct de vedere al puterii, dar reprezinta o solutie ideala atunci cand trebuie folosite in conditii in care oamenii nu se pot conecta la o sursa de curent. Dispozitivele cu baterie trebuie sa aiba un acumulator LI-Ion, acest tip fiind capabil sa sustina cele mi puternice modele de acest gen, fiind mult mai durabile si rezistente in timp, avand o autonomie impresionanta si o durata mica de incarcare a bateriei. Cel mai bun rotopercutor cu baterie va fi cel cu o autonomie mai mare. de asemenea, unele modele pot veni cu o baterie de rezerva in pachet, pentru a o incarca si a o folosi la nevoie.

Tipul de percutie este un alt criteriu foarte important in alegerea rotopercutoarelor. In ziua de azi, ciocanele rotopercutoare se impart in doua mari categorii, in functie de tipul de percutie, care poate fi mecanica sau pneumatica. Cele mai bune ciocane rotopercutoare sunt cele cu percutie pneumatica, avand o putere de performare mai mare si posibilitatea extinderii duratei de functionare si in conditii nefavorabile.

Tipul de mandrina, cu cheie sau SDS este un alt aspect care ii intereseaza pe cumparatori. Modelele mai vechi functioneaza pe sistemul cu cheie, mandrina influentand usurinta si viteza de schimbare a burghiului. Modelele mai ieftine au mandrina cu cheie, insa nu este o varianta recomandata de specialisti.

Mandrina SDS, pe de alta parte are un sistem de prindere mai rapid si mai eficace. Ciocanul rotopercutor ideal este cel dotat cu o mandrina SDS plus, modelele de acest gen fiind usor de folosit atat in regim semi-profesional, cat si profesional, fiind considerate cele mai puternice si mai ergonomice de catre specialisti.

Puterea si greutatea rotopercutoarelor reprezinta alte caracteristici putin spus interesante, in functie de scopul si de frecventa cu care acestea sunt folosite. Asa cum este de asteptat, un model hobby nu trebuie sa aiba o putere mare si nici o greutate mare. In cazul in care clientii cauta un model cu acumulator, este suficient sa se asigure ca acesta are o putere mai mare de 10 V. modelele cu fir au gama de putere cuprinsa intre 300 si 2000 de W, in care un model de pana in 750 W ar trebui sa fie suficient pentru uz personal.

Ciocanele rotopercutoare folosite in regim industrial nu trebuie sa fie pe baza de acumulatori, fiind sarace in putere si nereusind sa satisfaca nevoile ce apar la nivel industrial. Un model cu o putere mai mare de 1700 W se va dovedi ideal.

Viteza maxima de lucru a rotopercutoarelor este un aspect ce influenteaza autonomia si durata de viata a acestor unelte. Acest aspect este o combinatie intre numarul de rotatii pe minut in raport cu numarul de percutii. Raportul este potrivit pentru cei ce vor sa foloseasca acest aparat pe langa gospodarie sau in proiecte mai mici de bricolaj. Profesionistii trebuie sa opteze pentru un ciocan rotopercutor cu mai putine percutii pe minut.

Nu in ultimul rand, rezistenta la impact este o alta caracteristica importanta a ciocanelor rotopercutoare si se masoara in Jouli, fiind diferita in functie de materialele folosite. diametrul de gaurire este diferit in functie de materialul pe care va fi folosit ciocanul rotopercutor, iar functiile acestuia trebuie sa fie cat mai diverse, si anume rotatia conventionala, cu percutie, percutia simpla, desurubarea, controlul de turatie si controlul numarului de percutii, oprirea automata, daltuirea si sistemul de amortizare al vibratiilor.

In functie de cat de cumparate si apreciate sunt, recomandarile noastre sunt urmatoarele:


1. Ciocan rotopercutor Steinhaus, PRO-RH1500

× Rotopercutorul cu functia de daltuire este echipat cu un motor foarte puternic, de 1500W. 
× Sistemul SDS-Plus permite schimbarea rapida a accesoriilor. Este prevazut cu: butoane selectie mod de lucru, motor cupru, maner ergonomic si un maner suplimentar antivibratie pentru sustinere sigura.
× Alimentare: La retea
× Suprafata de lucru: Lemn, metal, beton, zidarie
× Setul include 3 x Burghie SDS-Plus, 1 x Dalta SDS-Plus, 1 x Pereche carbuni, 1 x Spit SDS-Plus 14x250mm, 1 x Aparatoare de praf.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII2. Ciocan rotopercutor Skil F0151743AA

× Rotopercutorul are un motor de 600 W si este echipat cu un mecanism pneumatic puternic, pentru gaurire in beton, o oprire a percutiei, pentru gaurire obisnuita, si o oprire a rotatiei, pentru lucrarile de daltuire usoara. 
× Sistemul SDS+ permite schimbarea usoara si imediata a accesoriilor. Turatia variabila cu viteza pre-selectabila ofera caracterul multilateral si controlul lucrarilor.
× Alimentare: La retea
× Rotopercutorul se livreaza impreuna cu un maner lateral, un sistem de reglare a adancimii si trei burghie „SDS+“, de 6, 8 si 10 mm.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII3. Ciocan rotopercutor Makita HR2470

× MAKITA HR2470  este un ciocan rotopercutor cu o durata lunga de viata a mecanismului, motorului si periilor de carbon. Sistemul de ghidare a mandrinei asigura schimbarea rapida a burghielor.
× Are trei moduri de operare: percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie. Turatia si cuplul functiei „revers” este aceeasi ca si pe rotatie „inainte” prin folosirea unui bloc inversor compact.
× Alimentare: La retea
× Suprafata de lucru: Lemn, metal, beton.
× Diametru gaurire in beton/ otel/ lemn: 24 mm/ 13 mm/ 32 mm

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII4. Ciocan rotopercutor Bosch Professional GBH 2-26 DRE

× Dintre principalele caracteristici ale acestui ciocan rotopercutor, mentionam: motorul puternic de 800 W, sistemul de prindere a accesoriilor cu schimbare simpla, cablu cu prindere pe bila pentru prevenirea ruperilor de cablu si Softgrip pe manerul principal si pe manerul suplimentar pentru o prindere sigura.
× Alte avantaje: Cuplaj de suprasarcina; Placa rotativa de perii colectoare; Stop rotatie pentru daltuire; Stop percutie pentru gaurire in otel si lemn.

× Alimentare: La retea; Tip mandrina: SDS+
× Suprafata de lucru: Lemn, metal, beton, zidarie

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Utilitatea rotopercutoarelor

Cel mai bun ciocan rotopercutor este un dispozitiv complex, cu un mecanism de functionare simplu, insa foarte eficient. Producatorii si-au luat asadar libertatea de a crea cat mai multe modele, fiecare fiind adaptat la nivelul si stilul de munca al fiecarui utilizator. Inainte de a cumpara un ciocan rotopercutor, este bine ca utilizatorii sa tina cont de criterii de alegere importante, precum tipul de alimentare, puterea, tipul de mandrina, energia percutiei si viteza, iar lista poate continua. Cu cat utilizatorii sunt mai bine informati, cu atat posibilitatea de a da gres cu alegerea facuta este mai mica.

Cel mai bun ciocan rotopercutor trebuie sa poata da gauri precise in lemn, in plastic sau in metal, sa poata gauri betonul sau piatra, sa se dovedeasca la final o investitie inteligenta, potrivita pentru nivelul si tipul de activitate al utilizatorilor. In primul rand, cumparatorii trebuie sa ia in calcul daca au nevoie de un model hobby, semi-profesional sau profi, iar alegerea se va dovedi mai dificila decat s-ar astepta clientii.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *