Cele mai bune produse pentru întreținerea grădinii

Daca deja ati intocmit o lista cu ce plante va doriti in gradina si v-ati facut un plan de amenajare a acesteia in aceasta primavara, nu mai aveti altceva de facut decat sa cautati butasi si ingrasamantul potrivit pentru fiecare planta.
Fertilizarea foliara consta in orice substanta fertilizatoare sub forma lichida aplicata pe frunzele plantei sub forma lichida. Ingrasamintele foliare moderne sunt solutii concentrate care folosesc elemente de inalta puritate tehnica si in care azotul, fosforul si potasiul (luand in considerare doar o parte din elemente), sunt imbinate intr-un mediu controlat.
Un ingrasamant echilibrat are in compozitie aditivi, hormoni de crestere si dezvoltare, vitamine si nutrienti.
Spre exemplu, fertilizarea foliara isi dovedeste eficienta in legumicultura, conditiile de cultivare aici fiind relativ improprii, fie ca ne referim la sol, fie la factorii de mediu.
utritia suplimentara extraradiculara se poate face si atunci cand solul este uscat, ca si pe solurile saraturate, Rolul ingrasamantului este acela de a imbunatati starea de nutritie a plantelor cultivate pe soluri cu fertilitate redusa si de a mari concentratia solutiei solului.
Astfel, in continuarea articolului veti regasi topul celor mai cumparate produse pentru ingrijirea si intretinerea plantelor sau solului.

 


1. Turba Cultivo 1M

× Cultivo este o turba cu structura medie si este recomandat pentru replantarea rasadurilor.
× Compozitia este de 100% turba blonda, sterila, cu un continut optim de fertilizant, capabil sa imbunatateasca structura solului.
× Ingrasamantul este de tip granule si este potrivit pentru cultura legumelor.
× Fertilizant: 1 kg/m3 + microelemente
× Materie organica: 85-95 %
× Agent umidificare: 1l/m3

Click aici pentru pret si alte detalii

 



2. Gunoi de grajd 40L

× Compozitia acestuia are la baza ingrasamant organic produs din gunoi cu adaos turba.
× Este potrivit pentru fertilizarea de baza a legumelor, culturilor agricole si a pomilor fructiferi, avand rolul de a activa activitatea microbiana a solului.
× Ingrasamantul furnizeaza nutrienti ai solului si imbunatateste structura lui.
× Se recomanda aplicarea in perioada primaverii sau toamnei
× Dozare: 10 l ingrasamant pentru aprox. 3,5 m²

Click aici pentru pret si alte detalii

 


3. Ingrasamant gazon Lanscaper Pro Everris Maintenance

× Fiind cel folosit ingrasamant pentru gazon, pentru utilizare generala si intretinere, acesta poate fi utilizat in toate programele de fertilizare.
× Cu doar o doza de 30 g/ m², planta va prinde vigoare pe o perioada indelungata
× Sacul este de 15 kg, iar suprafata acoperita este de aprox. 420 m². Ingrasamantul are in compozitie azot, fosfor si potasiu.
× Stropirea dupa aplicare ajuta la dispersie si ofera un efect initial mai rapid.
× Nu se aplica in conditii de seceta sau inghet.

Click aici pentru pret si alte detalii



4. Powerspray ingrasamant foliar plante verzi si palmieri Pokon

× Fertilizantul are un continut echilibrat de nutrienti, capabil sa stimuleze echilibrul natural si sa faca plantele mai sanatoase si mai puternice.
× Solutia spray-ului contine uree, azot, magneziu, oligoelemente, agenti anti-coroziune si emulgator. Agitati bine inainte de utilizare, apoi pulverizati frunzele o data la 7-10 zile.
× Nu trebuie lasat la indemana copiilor sau a animalelor de companie. 
× Se pastreaza la temperaturi intre 5-40° Celsius.

Click aici pentru pret si alte detalii



5. Biostimulator- Biohumus Accelerator

× Acesta este un produs microbiologic activ, fertilizant si biostimulator pentru legume, flori, pomi fructiferi, plante ornamentale.
× Are rolul de optimiza procesele fiziologice din plante, asigurand conditii optime pentru inflorit si polenizare, chiar si in conditii nefavorabile de vreme.
× Ingrasamantul aplicat foliar pe plantele de cultura are un efect sinergic si unul fertilizant prin continutul de azot, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier si bor.
× Despre dozele de aplicare, puteti afla mai multe accesand linkul atasat

Click aici pentru pret si alte detalii


♦ Tocmai pentru ca se apropie primavara, curatatul gradinii si indepartarea partilor moarte ale plantelor prin tundere se poate face imediat dupa ce pamantul s-a dezghetat. Plantele perene se taie la aproximativ 7 cm de la nivelul solului. Va recomandam ca noile plante sa fie sadite la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie (chiar si arbustii, unele plante anuale si bulbii se cultiva, fara probleme, primavara).
♦ Acordati atentie ca, ingrasamintele folosite sa fie de buna calitate si organice. Cele chimice au deseori influente negative asupra plantelor. Mai exact, solul trebuie sa fie fertilizat inainte de a incepe plantarea.
♦ Ingrasamantul lichid sau asa numitul ingrasamant foliar se asimileaza prin frunza, deci acesta se aplica prin stropitul plantelor. Aceste ingrasaminte sunt o solutie in cazul in care o planta si-a schimbat frunzele in galben si trebuie ajutata sa-si revina. Efectele sunt mai rapide decat la ingrasamantul granulat, dar de scurta durata – prin urmare, trebuie sa faceti mai multe aplicari -.
♦ Tinand cont de aceste aspecte, veti avea drept rezultat o gradina de care va veti bucura pe parcurs ce plantele vor creste pline de vigoare intr-un mediu sanatos.

Diana

One comment

  1. Recomand gunoiul de grajd. Am pus la niste trandafiri cand i-am plantat. S-au prins toti si arata chiar sanatosi! Se poate folosi si pentru florile la ghiveci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *