Cele mai bune polizoare unghiulare – pentru lucrari profesionale

Cunoscut si sub clasica denumire de ‘flex’, polizorul unghiular este o scula electrica folosita pentru taierea, prelucrarea ori slefuirea diferitelor materiale (lemn, piatra, metal, gresie sau faianta). De cele mai multe ori, acest aparat isi gaseste intrebuintarea in domeniul constructiilor sau al actiunilor de bricolaj din imprejurul casei.
Motorul actioneaza un sistem de roti dintate care se inghit una intr-alta, angrenaj aflat in unghi drept cu axul motorului. In capat este pozitionat un disc detasabil care poate fi schimbat in functie de materialul pe care urmeaza sa fie folosit. In general, majoritatea modelelor aparute pe piata, sunt prevazute cu o aparatoare a discului -cu rol de protectie impotriva resturilor care sar- si cu un maner lateral (unele modele au manerul reglabil) ce asigura o manevrabilitate perfecta.
Odata prezentat principiul de functionare al unui polizor, mai jos aveti topul celor mai bune aparate din aceasta categorie. In finalul articolului, veti regasi cateva sfaturi si recomandari de intretinere a unui astfel de aparat.

1. Polizor unghiular Bosch Professional GWS 850 CE


Motorul puternic de 850 W si greutatea redusa fac din polizorul Bosch Professional aparatul ideal din aceasta categorie pentru munca in regim de utilizare continua. Polizorul unghiular este prevazut cu un cap plat al angrenajului pentru lucrul confortabil si in locurile inguste.
Orificiile de admisie a aerului sunt concepute special pentru o racire optima a motorului si o durata de viata mai indelungata. Aparatoarele de protectie, rezistente la torsiune, asigura un grad ridicat de protectie a utilizatorului. Astfel, pentru mai multe informatii despre aparat sau continutul setului de livrare, accesati linkul de mai jos.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

┬á Specificatii: 

Polizor unghiular, putere 850 W, lucrare profesionala
Tip alimentare: La retea
Suprafata lucru: Toate suprafetele
Functii: Sistem blocare ax
Diametru disc: 125 mm
Greutate: 1.7 Kg
Viteza maxima: 11000 rpm
Rating: 5/4

 

 


2. Polizor unghiular Makita 9565CVR

Polizorul unghiular de tip profesional de la Makita este prevazut cu perii de tip nou, cu deconectare, in suport brevetat. Carcasa reductorului este usor de tinut, cu aparatoare amovibila din plastic, pentru ghidare la polizare si slefuire.
Acoperirea brevetata in zig-zag a rotorului si izolatia imbunatatita a statorului permit o incarcare maxima a masinii. De asemenea, amortizorul de torsiune de tip nou (SJS) evita reculurile si permite o pornire fara socuri.
Reglajul electronic are rolul de a mentine in mod constant turatia la incarcare, iar functia anti-restart are rol de protectie impotriva accidentelor.

 

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

 Specificatii: 

Polizor unghiular, putere 1400 W, lucrare profesionala
Tip alimentare: La retea
Suprafata lucru: Toate suprafetele
Functii: Sistem blocare ax; Soft start; Anti-restart
Diametru disc: 125 mm
Greutate: 1.8 Kg
Viteza maxima: 11000 rpm
Tensiune alimentare: 230 V
Rating: 5/4

 

 


3. Polizor unghiular Makita GA9020F


Polizorul unghiular GA9020 F face parte din gama de scule electrice Makita, fiind un polizor ce poate fi utilizat in conditii grele de lucru. Modelul GA9020 F este echipat cu flansa super pentru schimbarea usoara a discului si beneficiaza de protectie antipraf. Polizorul unghiular functioneaza cu discuri cu diametrul de 230 mm.
In plus, constructia de tip labirint asigura o buna protectie a rulmentilor impotriva prafului rezultat la slefuire. Carcasa masinii este prevazuta cu suport de cauciuc si este reglabila in 4 pozitii la 90°.
Periile de carbon pot fi schimbate din exterior, iar pe langa toate aceste aspecte, rotile dintate tratate termic garanteaza si ele durata lunga de viata a masinii.

 

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

┬á Specificatii: 

Polizor unghiular, putere 2200 W, lucrare profesionala
Tip alimentare: La retea
Suprafata lucru: Lemn, metal, beton
Functii: Maner reglabil
Diametru disc: 230 mm
Greutate: 5.9 Kg
Viteza maxima: 6600 rpm
Rating: 5/2

 

 

 


4. Polizor unghiular Bosch Professional GWS 750


Polizorul unghiular pentru lucrari profesionale de la Bosch este ideal pentru utilizare universala, dovedindu-si performanta si sub suprasarcina datorita motorului de 750 Wati. 
Asigura un confort ridicat de operare datorita circumferintei mici a manerului, iar capota de protectie -rezistenta la torsiune- cu protectie anti-repornire aduce un plus de protectie a utilizatorului; mai exact, protectia anti-repornire impiedica repornirea automata a sculei electrice dupa intreruperea curentului. 
Este posibila si executarea lucrarilor in locurile inguste datorita carcasei transmisiei mici. Pentru mai multe informatii, accesati linkul de mai jos.

 

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

 Specificatii: 

Polizor unghiular, putere 750 W, lucrare profesionala
Tip alimentare: La retea
Suprafata lucru: Toate suprafetele
Functii: Anti-restart; Buton blocare ax
Diametru disc: 125 mm
Greutate: 1.8 Kg
Dimensiuni: Lungime- 27 cm; Latime- 7.3 cm
Viteza maxima: 11000 rpm
Tensiune alimentare: 220 V
Rating: 5/4

 

 


 

CONCLUZII

  1. Un polizor unghiular nu ar trebui utilizat pentru alte activitati decat cele recomandate, iar aparatoarea montata corespunzator este obligatorie pentru evitarea accidente, dar si pentru a asigura durata lunga de viata a flexului.
  2. In cazul in care discurile s-au blocat, fortarea acestora nu duce la nimic productiv. Se recomanda introducerea unei chei fixe pe ax, sub disc. Cu ajutorul cheii polizorului, rotiti ulterior piulita de blocare. Se poate folosi un spray antigripant pentru ax, iar daca problema nu a fost solutionata, optati pentru un ajutor specializat.
  3. Se recomanda curatarea uneltei dupa terminarea activitatii.
  4. Nu trebuie sa folositi discuri pentru polizoare circulare la cele unghiulare, tocmai pentru ca ele nu sunt proiectate astfel incat sa suporte aceleasi turatii. Poate exista pericolul ca discul sa se blocheze si chiar sa fie scapat din mana, provocand diverse accidente.
Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *