Cele mai bune Pistoale de lipit

Una din cele mai importante scule care sunt utilizate la domiciliu, dar si in ateliere profesionale este pistolul de lipit. Acestea sunt ideale atat pentru pasionatii handmade sau de bricolaj, dar si pentru cei care lucreaza in alte domenii precum reparatii electronice. Cert este ca pistoalele de lipit nu trebuie sa lipseasca din echipamentul folosit pentru realizarea proiectelor cumparatorilor. Acest dispozitiv nu numai ca ii ajuta pe utlizatori sa lipeasca diferite tipuri de materiale, ci si sa isi foloseasca imaginatia pentru a realiza obiecte de décor sau de arta.

Utilitatea pistoalelor de lipit

Indiferent ca se ocupa de reparatii sau de activitati de bricolaj de mult timp sau abia si-au descoperit talentul si pasiunea, este bine ca oamenii sa stie ca nu orice pistol de lipit se va dovedi eficient. Pe piata sunt disponibile, atat in magazinele fizice, cat si in magazinele online, mai multe variante pentru orice buzunar. Dar acestea trebuie analizate foarte bine pentru ca oamenii sa realizeze ce functionalitati trebuie sa aiba pistolul de lipit potrivit.

Ce tipuri de pistoale de lipit exista pe piata

Pe piata pot fi gasite mai multe tipuri de pistoale de lipit. Cel mai cunoscut model este cel conventional, si anume pistolul de lipit cu silicon. Acesta permite transforarea batonului de silicon in alte obiecte dupa imaginatia utilizatorului si in functie de rezultatul ce se doreste a fi obtinut. Un astfel de pistol de lipit foloseste batoane de silicon care sunt topite in interiorul acestuia pana cand ajung la o consistenta lipicioasa si lichida. Cel mai bun pistol de lipit pe baza de silicon trebuie sa permita utilizatorilor sa lipeasca materiale textile, sticla, ceramica, lemn sau plastic, avand un pret foarte accesibil.

Pe de alta parte, exista si tipul de pistol de lipit multifunctional, mult mai complex, folosit pentru a lipi circuitele electrice, pentru pirogravura, profilare la cald, uscare cu aer cald sau incastrare la temperaturi ridicate. Un asemenea pistol este mult mai complex si are un pret mai mare, insa este si mult mai versatil.

Criterii de alegere a pistoalelor de lipit

Tipul de alimentare si performantele reprezinta un criteriu important pentru alegerea pistolului de lipit. Cea mai des intalnita metoda de alimentare este cea prin cablu la o sursa de electricitate, fiind mai des folosita in cazul pistoalelor cu silicon. Este important ca lungimea cablului sa fie suficienta. De asemenea, se va pune accent pe treptele de incalzire, iar specialistii recomanda un model care are cel putin doua trepte de incalzire. Puterea pistolului de lipit va determina si viteza de incalzire a siliconului.

Alimentarea pe gaz sau pe baterii este ideala pentru modelele multifunctionale. Alimentarea pe gaz permite existenta mai multor trepte de incalzire, precum si un prag maxim de incalzire, mult mai ridicat decat in cazul alimentarii cu electricitate. Pentru aceste modele, este bine ca utilizatorii sa urmareasca capacitatea rezervorului. Un alt tip de alimentare este cel pe baterii, iar in acest caz este importanta portabilitatea, dar si durata de autonomie.

Topirea este un alt criteriu de alegere a pistoalelor de lipit. Modelele cu topire continua sunt destul de incomode si fac risipa. Modelele care sunt activate prin tragaci sunt mult mai practice si siliconul va curge numai atunci cand se va apasa pe tragaci. De asemenea, este important de avut in vedere ca un pistol de lipit cu lipire continua are un risc de supraincalzire crescut.

Consumabilele reprezinta un alt criteriu important de departajare a pistoalelor de lipit. In aceasta categorie sunt incluse batoanele de silicon care se gasesc foarte usor pe piata. Consumabilele necesare in alimentarea pistolului de lipit includ si bateriile, dar si spray-ul cu care se va umple rezervorul de gaz, in cazul in care modelele necesita aceste consumabile.

Portabilitatea si ergonomia sunt criterii importante de departajare a modelelor de pistoale de lipit. Cei mai multi utilizatori cauta un model usor si compact, care ii va ajuta sa il transporte cu usurinta. Inainte de a cumpara asadar un model este important ca utilizatorii sa ii verifice greutatea si dimensiunea, pentru a se asigura ca il vor putea folosi intr-un mod cat mai comod. Modelele a caror greutate depaseste 400 de grame nu sunt foarte comode. Tot de ergonomia pistolului de lipit tine si capacitatea de lipire, care este redata prin grame pe minut. Cel mai bun pistol de lipit de pe piata trebuie sa fie gata de folosit in maxim 3 minute, cu o capacitate de lipire de 3-5 grame pe minut.

Functiile pistolului de lipit reprezinta un criteriu important in acest sens. Lipirea cu silicon este un atribut ce trebuie urmarit deoarece astfel nu numai ca se vor lipi obiecte, ci se vor putea realiza decoratiuni, aplicatii pe materiale de sticla sau lemn, iar lista poate continua. Blocajul de scurgere este necesar in cazul pistoalelor cu silicon, indiferent ca sunt sau nu cu tragaci. Reglajul temperaturii este o optiune ce permite mai mult control si versatilitate.


1. Pachet trusa pentru lipit tevi Evo PP-R EvoTools
× Trusa pentru lipit tevi din PP si PE are un timp de incalzire de sub 15 min, si cu o temperatura maxima de 300°C. Putere: 2000W. Tip alimentare: la retea.
× Acest set include trusa metalica pentru transport si depozitare, o foarfeca PPR, manusi protectie, ruleta, surubelnita si o cheie hexagonala.
× Greutate trusă: 5.19 kg.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Pistol cu aer cald Steinhaus Start
× Pistolul are doua trepte pentru reglarea nivelului de temperatura (intre 350 si 550 ℃) si a debitului de aer (250-550 l/min). 
× Putere: 2000 W
× Setul de livrare include o bucata duza reflector, o bucata duza conica, o bucata duza “coada de peste” si o bucata duza pentru protectie sticla.
× Tip alimentare: La retea. Tip lucrare: Hobby

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII3. Pistol de lipit Dremel VersaTip
× Versatip este un ciocan de lipit care vine la pachet cu 6 vrafuri intersanjabile. Are o setare de temperatura variabila, pentru un plus de flexibilitate, aceasta unealta fiind ideala pentru profilarea la caldura, pirogravura, incastrare fierbinte, lipire etc.
× Acest set include pistolul de lipit, un varf de lipire, cutit de taiere, cutit cald, duza de flacara lata, deflector, duza suflanta de aer cald, cositor de lipire cu capac albastru, burete de lipire + cutie, poster publicitar, manualul de instructiuni si o caseta de depozitare de tabla.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII4. Pistol de lipit Bosch PKP 18 E
× Pistolul de lipit de la Bosch este dotat cu termoelemente cu reglare electronica o functionare rapida si temperatura de lucru constanta.
× Alte caracteristici: Avans mecanic pentru dozare sensibila si aplicari fine, in serie, dispozitiv pentru blocarea dozarii, pentru a se evita scurgerea accidentala, cadru de asezare pentru o pozitie stabila.
× Alimentare la retea. Tipul lucrarii: Hobby & Semiprofesional

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Nu in ultimul rand, producatorul si pretul ii va determina pe cumparatori sa investeasca sau nu intr-un anumit model de pistol de lipit. Producatorii care au o buna reputatie in producerea acestor aparate sunt recomandati, precum Bosch, Einhel, Stern sau Dremel.

Pistoalele de lipit trebuie foarte bine curatate, in mod constant, pentru o durata de viata mai mare si pentru a se asigura utilizatorii ca de fiecare data acesta va functiona ca nou. Se pune pret si pe garantia primita la achizitionarea pistolului de lipit, pentru longevitate. Cel mai bun pistol de lipit ar trebui sa aiba o garantie de minim 12 luni, preferabil ar fi de 24 de luni. Se recomanda achizitionarea pistolului de lipit din magazine de incredere.

Pistoalele de lipit sunt destul de usor de gasit pe piata la momentul actual, oferta din magazine fiind una limitata in ceea ce priveste acest tip de produse, insa suficienta pentru cumparatori, astfel incat acestia sa isi faca o idee in acest sens.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *