Cele mai bune mirrorless-uri

Aparatele foto mirrorless au început să cucerească din ce în ce mai mulți fotografi în ultimii ani, fiind camere mai mici, mai ușoare și chiar mai silențioase decât DSLR-urile, dar și potrivite în același timp pentru orice tip de fotografie (de stradă, de evenimente, de tip portret etc.).
Alegerea unei camere fără oglindă ar trebui să fie o experiență plăcută, fapt pentru care am scris acest articol și am realizat un ghid cât mai elaborat de cumpărare.
Printre primele noastre recomandări, se află, fără îndoială aparatul foto mirrorless Canon EOS M50, cu un senzor de 24.1 megapixeli, cu o diagonală de 3 inch și touchscreen LCD, o autonomie de 265 de cadre și o greutate de numai 387 gr.
Așadar, pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză, când vine vorba de achiziționarea unui mirrorless, țineți cont de criterii precum: sistemul de lentile, dimensiunea senzorului, vizorul, Autofocusul, caracteristicile video (unele camere pot filma si 4K), funcționalitatea wireless (majoritatea camerelor cu Wi-Fi au, de asemenea, aplicație pentru iOS sau Android, care permite controlarea camerei de pe un smartphone sau tabletă). De asemenea, contează și pentru ce veți folosi aparatul.

Aparat foto Mirrorless Sony Alpha A7III

♦ Sony A7 III este prevăzut cu cel mai nou senzor CMOS Full Frame, ceea ce înseamnă că puteți surprinde cadre precise, cu detalii de o înaltă calitate.
♦ 4D Focus asigură o focalizare automată cu viteză mare și un număr incredibil de puncte de focalizare, anume 693 de puncte de focalizare automată. Subiecți în mișcare, realizarea portretelor, înregistrare video 4K, funcție anti-tremur, reducerea zgomotului la minim, nimic nu e imposibil pentru acest aparat ușor de utilizat, durabil, compact și ușor.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Nikon Z50 kit 16-50mm VR

♦ Accesibil și apreciat pentru caracteristicile sale, Nikon Z50 se află în acest top datorită sistemului AF hibrid, care asigură focalizarea rapidă și precisă a subiecților chiar și când aceștia sunt în mișcare sau în părțile laterale, nu în mijlocul cadrului.
♦ Portrete în lumină scăzută sau fotografii nocturne ale orașului, ambele sunt posibile datorită sensibilității ISO din intervalul 100–51200 și funcției AF în lumină scăzută. Mirrorless-ul este compatibil chiar și cu obiectivele Nikon de la DSLR, permite conexiuni Wi-Fi și Bluetooth, are 209 puncte de focalizare automată, un mod de fotografiere fără sunet și o greutate de doar 395 g.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Aparat foto Mirrorless Olympus E-M10 Mark III

♦ Designul aparte al acestui mirrorless Olympus E-M10 Mark III, alături de performanțele și funcționarea intuitivă, fac ca acest aparat să fie cea mai bună alegere. Fotografiile se pot partaja imediat grație funcției Wi-fi încorporate; smartphone-ul poate fi folosit, de altfel, drept telecomandă la distanță.
♦ Aparatul se remarcă prin ecranul tactil înclinabil, autonomie de 330 de cadre, rezoluție video 4K, greutate de 410 g.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Aparatele foto mirrorless au avantaje bine cunoscute: body-uri mai subțiri, compacte și mai ușoare decât cele ale DSLR-urilor, focalizare manuală semnificativ mai ușoară, autofocus video superior unui DSLR, simplitate din punct de vedere mecanic.
Cu toate astea, pasionații de DSLR ar putea spune că body-ul mai mare este punctul cheie, deoarece un DSLR-ul este mai practic și mai confortabil de prins pentru perioade lungi, mai ales cu obiectivele grele atașate. Și, dacă tot trecem în revistă și DSLR-urile, trebuie să recunoaștem și avantajele acestora, anume: includ o selecție mai largă de obiective, vizoare optice bune și o lungă durată de viață a bateriei.
Însă, camerele DSLR sunt construite pe platforme vechi. S-au adus mici modificări, le-au repetat și, într-adevăr, le-au dezvoltat, dar au atins în mare parte limitele a ceea ce pot realiza din punct de vedere optic. Astăzi, dacă sunteți în căutarea unei camere de ultimă generație, probabil că ar trebui să alegeți un mirrorless.
După cum sugerează și numele, camerele mirrorless nu au oglindă, astfel că mecanismul nu este la fel de complicat. Un vizor electronic înlocuiește sistemul oglinzilor, acesta fiind un ecran LCD mic, de înaltă rezoluție. Oricum, toate aceste aparate foto au în comun, pe lângă design și performanțe, dimensiunile mai mici și greutatea mai redusă. 

Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *