Cele mai bune mirrorless-uri

Aparatele foto mirrorless au ├«nceput s─â cucereasc─â din ce ├«n ce mai mul╚Ťi fotografi ├«n ultimii ani, fiind camere mai mici, mai u╚Öoare ╚Öi chiar mai silen╚Ťioase dec├ót DSLR-urile, dar ╚Öi potrivite ├«n acela╚Öi timp pentru orice tip de fotografie (de strad─â, de evenimente, de tip portret etc.).
Alegerea unei camere f─âr─â oglind─â ar trebui s─â fie o experien╚Ť─â pl─âcut─â, fapt pentru care am scris acest articol ╚Öi am realizat un ghid c├ót mai elaborat de cump─ârare.
Printre primele noastre recomandări, se află, fără îndoială aparatul foto mirrorless Canon EOS M50, cu un senzor de 24.1 megapixeli, cu o diagonală de 3 inch și touchscreen LCD, o autonomie de 265 de cadre și o greutate de numai 387 gr.
A╚Öadar, pentru a lua o decizie ├«n cuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â, c├ónd vine vorba de achizi╚Ťionarea unui mirrorless, ╚Ťine╚Ťi cont de criterii precum: sistemul de lentile, dimensiunea senzorului, vizorul, Autofocusul, caracteristicile video (unele camere pot filma si 4K), func╚Ťionalitatea wireless (majoritatea camerelor cu Wi-Fi au, de asemenea, aplica╚Ťie pentru iOS sau Android, care permite controlarea camerei de pe un smartphone sau tablet─â). De asemenea, conteaz─â ╚Öi pentru ce ve╚Ťi folosi aparatul.

Aparat foto Mirrorless Sony Alpha A7III

ÔÖŽ Sony A7 III este prev─âzut cu cel mai nou senzor CMOS Full Frame, ceea ce ├«nseamn─â c─â pute╚Ťi surprinde cadre precise, cu detalii de o ├«nalt─â calitate.
ÔÖŽ 4D Focus asigur─â o focalizare automat─â cu vitez─â mare ╚Öi un num─âr incredibil de puncte de focalizare, anume 693 de puncte de focalizare automat─â. Subiec╚Ťi ├«n mi╚Öcare, realizarea portretelor, ├«nregistrare video 4K, func╚Ťie anti-tremur, reducerea zgomotului la minim, nimic nu e imposibil pentru acest aparat u╚Öor de utilizat, durabil, compact ╚Öi u╚Öor.

Vezi aici pre╚Ťul actual ╚Öi alte specifica╚Ťii


Nikon Z50 kit 16-50mm VR

ÔÖŽ Accesibil ╚Öi apreciat pentru caracteristicile sale, Nikon Z50 se afl─â ├«n acest top datorit─â sistemului AF hibrid, care asigur─â focalizarea rapid─â ╚Öi precis─â a subiec╚Ťilor chiar ╚Öi c├ónd ace╚Ötia sunt ├«n mi╚Öcare sau ├«n p─âr╚Ťile laterale, nu ├«n mijlocul cadrului.
ÔÖŽ Portrete ├«n lumin─â sc─âzut─â sau fotografii nocturne ale ora╚Öului, ambele sunt posibile datorit─â sensibilit─â╚Ťii ISO din intervalul 100ÔÇô51200 ╚Öi func╚Ťiei AF ├«n lumin─â sc─âzut─â. Mirrorless-ul este compatibil chiar ╚Öi cu obiectivele Nikon de la DSLR, permite conexiuni Wi-Fi ╚Öi Bluetooth, are 209 puncte de focalizare automat─â, un mod de fotografiere f─âr─â sunet ╚Öi o greutate de doar 395 g.

Vezi aici pre╚Ťul actual ╚Öi alte specifica╚Ťii


Aparat foto Mirrorless Olympus E-M10 Mark III

ÔÖŽ Designul aparte al acestui mirrorless Olympus E-M10 Mark III, al─âturi de performan╚Ťele ╚Öi func╚Ťionarea intuitiv─â, fac ca acest aparat s─â fie cea mai bun─â alegere. Fotografiile se pot partaja imediat gra╚Ťie func╚Ťiei Wi-fi ├«ncorporate; smartphone-ul poate fi folosit, de altfel, drept telecomand─â la distan╚Ť─â.
ÔÖŽ Aparatul se remarc─â prin ecranul tactil ├«nclinabil, autonomie de 330 de cadre, rezolu╚Ťie video 4K, greutate de 410 g.

Vezi aici pre╚Ťul actual ╚Öi alte specifica╚Ťii


Aparatele foto mirrorless au avantaje bine cunoscute: body-uri mai sub╚Ťiri, compacte ╚Öi mai u╚Öoare dec├ót cele ale DSLR-urilor, focalizare manual─â semnificativ mai u╚Öoar─â, autofocus video superior unui DSLR, simplitate din punct de vedere mecanic.
Cu toate astea, pasiona╚Ťii de DSLR ar putea spune c─â body-ul mai mare este punctul cheie, deoarece un DSLR-ul este mai practic ╚Öi mai confortabil de prins pentru perioade lungi, mai ales cu obiectivele grele ata╚Öate. ╚śi, dac─â tot trecem ├«n revist─â ╚Öi DSLR-urile, trebuie s─â recunoa╚Ötem ╚Öi avantajele acestora, anume: includ o selec╚Ťie mai larg─â de obiective, vizoare optice bune ╚Öi o lung─â durat─â de via╚Ť─â a bateriei.
├Äns─â, camerele DSLR sunt construite pe platforme vechi. S-au adus mici modific─âri, le-au repetat ╚Öi, ├«ntr-adev─âr, le-au dezvoltat, dar au atins ├«n mare parte limitele a ceea ce pot realiza din punct de vedere optic. Ast─âzi, dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unei camere de ultim─â genera╚Ťie, probabil c─â ar trebui s─â alege╚Ťi un mirrorless.
Dup─â cum sugereaz─â ╚Öi numele, camerele mirrorless nu au oglind─â, astfel c─â mecanismul nu este la fel de complicat. Un vizor electronic ├«nlocuie╚Öte sistemul oglinzilor, acesta fiind un ecran LCD mic, de ├«nalt─â rezolu╚Ťie. Oricum, toate aceste aparate foto au ├«n comun, pe l├óng─â design ╚Öi performan╚Ťe, dimensiunile mai mici ╚Öi greutatea mai redus─â.┬á

Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Ultimele postari ale lui Diana (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *