Cele mai bune lanțuri auto

Importanta echiparii masinii cu lanturi auto si un scurt ghid de cumparare

Desi in ultimii ani, in mare parte a tarii, iarna a fost mai blanda, acest lucru nu inseamna ca masina nu trebuie echipata cu lanturi auto. Atunci cand iarna isi intra in drepturi, nu numai cu temperaturi scazute, ger, ci si cu viscol si nameti de zapada din care cu greu ies chiar si cele mai performante masini, lanturile antiderapante sunt o necesitate.

Echiparea masinilor cu cauciucuri de iarna este acum o conditie obligatorie din punct de vedere legislativ pentru toti conducatorii auto care vor sa treaca de iarna fara incidente.

Cand sunt folosite lanturile antiderapante – scurt ghid de utilizare?

Lanturile antiderapante se folosesc in cazuri de forta majora, cand autoturismul ramane inzapezit sau cand zapada sau gheata s-au depus intr-un strat considerabil pe carosabil. De asemenea, dupa ce portiunea cu probleme este depasita, se recomanda demontarea lanturilor auto, mai ales pe o distanta mai mare de cativa kilometri.

Este important de stiut ca nu este indicata depasirea vitezei de 45 de kilometri pe ora atunci cand sunt montate lanturile auto si nu pot fi utilizate pe portiuni de drum fara zapada, pentru ca, in caz contrar, utilizatorii se pot confrunta cu grave defectiuni la sistemul de suspensii si de directie. In plus, se pot distruge lanturile si anvelopele.

Recomandările noastre:

1. Set 2 lanțuri antiderapante Veriga 

× Plasa lanț de 9 mm garantează calitate, durabilitate și aderență sigură pe zăpadă și gheață, chiar și în situații de urgență.
× Piese ergonomice, cu coduri de culori, cu instrucțiuni clare și ușor de executat;
× Dispozitiv aula-blocare;
× Lanț polimeric de tensionare, util în protejarea jantei;
× Acest set este destinat vehiculelor SUV și este compatibil cu o gamă variată de anvelope. 

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Lanțuri auto 12mm pentru anvelope R13/ R14/ R15/ R16 

× Setul include 2 lanțuri antiderapante, cu tensionare manuală, compatibile anvelopelor 205/70 R14; 195/70 R14; 205/65 R14; 225/55 R14; 185/70 R15; 195/65 R15; 205/60 R1; 205/50 R16; 205/55 R16; 215/45 R17. 
× Prețul este unul accesibil, iar acest set se livrează într-o geantă ușor de manipulat și depozitat.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


3. Set 2 lanțuri antiderapante Veriga, Professional NT 16mm

× Plasa lanț de 16 mm se montează repede și ușor, fiind potrivită vehiculelor mari (SUV, camioane sau utilaje).
× Tratament termic de inalta calitate: carburare;
× Aprobat in conformitate cu standardul ON V5117;
× Se livrează într-o geantă semirigidă, potrivită pentru depozitarea în condiții de siguranță în portbagaj.
× Acest set este compatibil cu o gamă variată de anvelope. 

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


4. Lanțuri antiderapante Thule/Konig K-Summit K23

× Lanțurile antiderapante cu tensionare automată sunt potrivite pentru orice fel de autoturism, sunt foarte ușor de montat și sunt omologate în conformitate cu normele europene și americane.
× Suprafața de rulare a lanțului garantează o aderență și funcționare mai bună în condiții de iarnă grea, iar sistemul modern cu clichet care acționează ca un multiplicator de forță contribuie la instalarea ușoară a lanțurilor.
× După fiecare utilizare, se recomandă curățarea și depozitarea lor în locuri ferite de umezeală.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Nu in ultimul rand, utilizatorii lanturilor trebuie sa stie ca lanturile alese trebuie sa se potriveasca cu dimensiunile rotilor masinii. Daca sunt mai mici, nu se vor putea inchide peste circumferinta anvelopei, iar daca sunt mari, nu vor avea stabilitate si pot produce daune in timpul mersului.

Pentru o utilizare in cele mai bune conditii, lanturile trebuie intinse foarte bine. Specialistii recomanda utilizatorilor sa monteze si sa demonteze lanturile de proba, inainte de a face acest lucru in conditii de stress, de ger si de viscol. Pentru a vedea de cate perechi de lanturi au nevoie, utilizatorii pot verifica manualul masinii. Masinile cu lanturi montate numai pe rotile din fata vor avea tendinta sa supravireze, iar masinile cu lanturi numai pe rotile din spate, vor avea tendinta sa subvireze.

Cum alegi cele mai bune lanturi auto? Ghid de cumparare

Lanturile auto se aleg in functie de diferite criterii, la recomandarile specialistilor. Majoritatea lanturilor antiderapante sunt folosite pentru vehiculele cu tractiune fata, insa sunt si modele special create pentru vehiculele cu tractiune spate. De obicei se folosesc pentru drumurile acoperite cu zapada, dar sunt si modele special concepute pentru drumurile acoperite cu gheata.

Conteaza foarte mult dimensiunea anvelopelor pentru alegerea lanturilor antiderapante in mod corect. Marcajele laterale de pe anvelope exprima dimensiunea acestora, iar lanturile auto corespunzatoare sunt varianta ideala. Unelemodele de masini pentru care se folosesc anvelope si jante de mari dimensiuni nu au suficient spatiu liber in interiorul aripii rotii, de aceea utilizatorii trebuie sa se asigure ca pot monta lanturi fara ca acestea sa intre in contact cu aripa interioara a rotii in timpul unui viraj.

Pentru o alegere eficienta, este important si  indicele de viteza. Aceasta caracteristica exprima viteza maxima pentru care poate fi utilizat un lant antiderapant si este o valoare stabilita de catre producator. In cazul in care utilizatorii nu tin cont de aceasta indicatie, lantul se poate rupe mai repede. De aceea se recomanda lanturile pentru zapada sa fie alese in functie de viteza de deplasare.

Indicele de greutate este o alta caracteristica importanta. Aceasta valoare specifica gradul de rezistenta al lanturilor in cazul masinilor grele sau care transporta incarcatura grea. Este indicata achizitonarea unor lanturi ce rezista la o greutate cu 10-15% mai mare decat greutatea maxima admisa.

Materialul din care sunt confectionate lanturile auto conteaza foarte mult in alegerea pe care trebuie sa o faca soferii. Lanturile auto trebuie sa fie fabricate din materiale de cea mai buna calitate, pentru a rezista foarte bine la conditiile de utilizare si pentru siguranta in utilizare.

Modul de instalare este ultimul criteriu de care trebuie sa tina cont utilizatorii si cumparatorii de lanturi auto. Montarea lanturilor trebuie sa fie facila si sa se faca numai pe suprafata exterioara a anvelope, astfel montajul fiind mai usor si mai rapid, indiferent de conditii.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *