Cele mai bune Lanterne

Una din cele mai importante mici dispozitive sau accesorii ce sunt folosite pe timpul noptii este lanterna. Chiar daca alegerea unei lanterne nu pare complicata, cumparatorii trebuie sa tina cont de cateva aspecte esentiale pentru a face diferenta dintre modelele profesionale si cele de calitate indoielnica. Aceasta decizie este una riscanta de multe ori, utilizatorii care nu sunt la curent cu ceea ce presupune o lanterna buna fiind in situatia de a cumpara o lanterna de calitate indoielnica sau nu foarte performanta. Lanterna se va dovedi extrem de eficienta pe timp de noapte atat in curte cat si in casa, pentru situatiile in care exista caderi ale alimentarii cu electricitate.

Cum alegi lanterna potrivita?

Sursa de iluminare este unul din cele mai importante criterii de achizitionare a lanternei. In functie de tipul de bec incorporat, exista lanterne cu bec LED, conventional sau halogen. Dispozitivele tip lanterna cu laser sunt incadrate in categorii cu functionalitate sporita. Durata de viata a becurilor clasice, de mici dimensiuni este foarte mica, in timp ce lanternele cu LED sunt cele mai recomandat de catre specialisti, fiind mult mai rezistente si mai economice din punct de vedere energetic. 

In alta ordine de idei, lampile cu halogen pot degaja o cantitate de caldura cu pana la 30% mai mica decat becurile incandescente obisnuite si pot avea un randament mult mai bun. 

Perioada de autonomie este un alt criteriu pe baza carora oamenii pot lua o decizie foarte importanta, cum ar fi alegerea lanternei. lanternele conventionale sunt alimentate cu baterii R29, LR20 sau AA, iar consumul energetic crescut poate determina schimbarea deasa a acestora, in functie de utilizari. Lanterna cu LED permite alimentarea pe baza de baterii AA si AAA si se poate incarca la priza, ca si o sursa de energie alternativa. Dispozitivele cu lampa halogen sunt reincarcabile, avand o perioada de autonomie de pana la 8 ore, cu necesitatea incarcarii periodice de 10-12 ore.

Scopul in care va fi folosita lanterna este un factor decisiv in alegerea acesteia. Un model performnat va depinde de dimensiuni, functionalitate si de intensitatea luminii emise. Pe piata sunt disponibile, asadar, modele conventionale, semi-profesionale, dar si profesionale. Cele conventionale sunt folosite in activitatile casnice, cele semi-profesionale pentru bicicleta sau camping, in timp ce lanternele profesionale sunt ideale pentru operatiuni speciale, pentru vanatoare, paza si securitate, operatiuni medicale, militare sau de salvare.

Nivelul fluxului luminos care se masoara in lumeni este direct proportional cu nivelul de energie consumat, care variaza in fucntie de sursa. Modelele cu incandescenta consuma mult pentru un randament mediu, fiind intrecute de lampile cu halogeni si de LED-uri care consuma mult mai putin si ofera cantitati mai bune de lumeni. Modelele cu o portabilitate mare sunt lanternele de mici dimensiuni.

Un alt criteriu important pentru alegerea lanternei este standardul IPX, un sistem international pentru clasificarea dispozitivelor, in functie de gradul de impermeabilitate. Cei care doresc sa achizitioneze o lanterna subacvatica sau nu vor sa si faca griji in ceea ce priveste precipitatiile trebuie sa tina cont de acest criteriu. Sunt modele de lanterbe fara protectie, rezistente la ploi moderate pentru 10 minute, dar si protejate chiar la scufundarea in apa.

1. Lanterna LED PNI Adventure F420

× PNI Adventure F420 este fabricata din aluminiu tratat impotriva oxidarii si se alimenteaza cu un acumulator, compus din doi acumulatori Li-Ion 26650 lipiti in paralel, inclus ce se incarca prin cablul USB inclus. 
× Lanterna dispune de functie de reglare a intensitatii luminoasa. Are o durata de utilizare de 50.000 de ore.
× Lanterna „anunta” printr-un indicator led nivelul de incarcare al acumulatorului. Raza este de pana la 400 m (testata in conditii de bezna completa).

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Lanterna LED Varta 18750

× Lanterna de uz general are doua trepte de intensitate, o raza de actiune de 350 de metri si o autonomie de 78 de ore.
× Tip bec: LED. Tip lumina: Calda. Tip alimentare: Baterie
× Flux luminos: 150 lm
× Material: Plastic
× Putere bec: 3W
× Utilizare: Montabila

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


3. Lanterna LED de lucru Phenom

× Lanterna de lucru are o sursa de lumina extrem de puternica, cu COB-LED, acoperire Soft-Touch si un maner rabatabil 360°. Executie ergonomica.
× Tip alimentare: Baterie. Se utilizeaza cu usurinta, are mai mult de 10 moduri de utilizare si functioneaza cu 3 baterii AA (sunt incluse).
× Lumina rece. Flux luminos: 275 lm/ 100 lm
× Dimensiuni: Diametru-85 mm, Lungime-172 mm, Inaltime-144 mm.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


4. Lanterna Frontala de Cap cu ZOOM

× Lanterna, cu banda elastica, are un sistem reglabil de prindere, fixandu-se comod pe cap. Este potrivita pentru vanatoare, salvamont, drumetii, pescuit, campinguri datorita razei de iluminare. Este ideala si pentru mecanicii auto sau pentru cei care lucreaza in conditii de luminozitate redusa.
× Material: Aliaj Aluminum  + Plastic. Lanterna este rezistenta la apa.
× 4 trepte de intensitate. Raza de actiune de 300 m. 

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Functionalitatea lanternei include mai multe aspecte. Cele mai bune lanterne profesionale sunt cele cu radiatie IR, fiind ideale pe timp de noapte, in tandem cu un dispozitiv Night Vision. In plus, utilizatorii trebuie sa se asigure ca verifica raza maxima de actiune a produsului si in ce faze este capabil sa lumineze.

Brandul lanternei este un aspect din ce in ce mai discutat de catre specialisti, deoarece pentru  o alegere intr-adevar buna in acest sens, cumparatorii trebuie sa investeasca in lanterne fabricate de producatori de renume precum Petzl, Lenser, Nightcore, Maglite sau Olight. Preturile variaza de la un producator la altul, insa este important ca utilizatorii sa inbvesteasca in produsul potrivit.

Dimensiunea si greutatea lanternei reprezinta alte criterii de achizitie importante. Exista, asadar, lanterne foarte mici, de tip breloc, pentru situatii de urgenta, dar si lanterne de dimensiuni mici pentru uz casnic zilnic, precum si lanterne mai mari si de foarte mare putere, pentru paza, supraveghere sau vanatoare. 

Tipul de raza al lanternei este un alt criteriu important. Asadar, exista lanterne care lumineaza o zona foarte extinsa fara a focaliza un punct anume, cu lumina uniforma, de intensitate medie, utile pentru cei care au nevoie sa vada pe o arie mare la distanta mica. Exista, totodata si lanterne cu raza focalizata intr-un punct, utile pentru iluminarea ariilor mici, la o distanta mare si foarte mare.

Garantia si pretul lanternei sunt criterii importante pe baza carora clientii iau cea mai buna decizie. O lanterna ieftina nu reprezinta, neaparat si o investitie buna. O lanterna ieftina poate fi o investitie ce necesita inlocuita in foarte scurt timp. Un pret mai mare inseamna materiale de mai buna calitate, o autonomie mai buna si un producator de renume. In plus, lanternele cu adevarat eficiente vin cu o garantie suficient de mare pentru a linisti cumparatorii ca nu vor avea nevoie de inlocuirea acesteia intr-un timp scurt, de cateva luni.

Lanterna buna este cea care face fata la cerintele si exigentele utilizatorilor, cea care rezista la socuri repetate, cea care nu necesita investitii prea mari in acumulatori sau in baterii. De asemenea, lanterna este un obiect necesar care trebuie sa faca fata situatiilor foarte dificile prin care sunt nevoiti sa treaca oamenii pe timpul noptii, de aceea achizitionarea nu trebuie sa se bazeze numai pe criteriul pretului mic. 

Indiferent de activitatea desfasurata si de necesitatile cumparatorilor, lanterna trebuie sa fie achizitionata si trebuie sa existe in orice casa. pe piata exista o mare varietate de lanterne care sunt disponibile atat in magazinele fizice, cat si in supermarketuri sau in magazine online de specialitate. Unul din cele mai importante obiecte care nu trebuie sa lipseasca din gospodariile in care exista animale ce trebuie verificate noaptea, dar si din apartamentele situate in zonele in care au loc caderi de curent dese sau din rucsacul excursionistilor este lanterna. 

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *