O mare problema si provocare pentru cei care locuiesc in mediul rural este reprezentata de lipsa apei curente. In majoritatea zonelor rurale, infrastructura este atat de slab dezvoltata incat nu exista o legatura concreta la instalatia de apa si de canalizare. Si cum o fantana simpla nu este suficienta pentru a alimenta o gospodarie, iar pentru cei care detin o gradina o metoda de pompare a apei este necesara, hidroforul se va dovedi cea mai buna solute.
Hidroforul sustrage apa de la sursa, o filtreaza si o transmite mai departe la utilitatile din casa sau la sistemele de irigare din curte. Pentru ca in ultimii ani in agricultura este nevoie de o irigare mai puternica, hidrofoarele ajuta tinerii agricultori sa isi usureze munca si sa isi sporeasca recolta. Pentru a evita costurile mari ale unei irigari artificiale, hidroforul achizitionat trebuie sa nu aiba defecte si sa nu cauzeze costuri suplimentare.
Necesitatea unui hidrofor in gospodarie
Alegerea hidroforului in gospodarie este una din cele mai dificile decizii si sarcini deoarece este o investitie serioasa. Hidroforul este un utilaj care are rolul de a asigura apa in gospodarie ani de zile, indiferent de conditiile de temperatura sau de conditiile de mediu. O investitie nereusita in acest sens nu ar face altceva decat sa afecteze financiar cumparatorii mai mult decat acestia s-ar astepta.
Hidroforul are un principiu de functionare simplu si eficient, fiind alimentat la reteaua electrica ce activeaza motorul. Motorul pompeaza apa si o impinge in gaurile de evacuare, apoi spre utilitare. Un hidrofor ce isi filtreaza apa pentru a fi lipsita de impuritati este o alegere extrem de avantajoasa.
Criterii de alegere a unui hidrofor
In primul rand, se pune accent pe materialele din care este confectionat. Materialul motorului rezista la orice tip de temperatura si conditii, insa materialul din care este conefectionat hidroforul in sine trebuie sa fie fonta sau inox.
Pompa este un alt criteriu important de avut in vedere in alegerea hidroforului. Aceasta aspira apa pentru a putea fi folosita si in functie de pompa, hidrofoarele se impart in modele monoetajate si multietajate. Cele monoetajate filtreaza apa si cele multietajate pot fi folosite numai in cazul surselor de apa curata. Exista si pompe de suprafata destiate puturlor de mica adancime de pana la 10 metri.
Puterea hidroforului trebuie sa fie suficient de mare pentru ca ea va dicta chiar performantele acestui element. Puterea este exprimata in Watti si cu cat este mai mare,cu atat hidroforul va putea extrage apa de la adancimi mai mari.
Presiunea hidroforului este un element important in procesul de impingere a apei la suprafata. Cu cat este presiunea mai mare, cu atat acest element va putea impinge apa de la adancimi mari si pe distante mari. In fond, presiunea hidroforului este asigurata de o perna de aer interna, suficienta pentru a asigura presiunea. Specialistii recomanda achizitionarea unui hidrofor care are optiune de pornire automata in momentul in care presiunea scade.
Recomandarile noastre:
1. Hidrofor 24L Steinhaus PRO-BOO24
× Acest hidrofor este dotat cu pompa din fonta si vas de expansiune de 24 litri, membrana EPDM, comutator de presiune, manometru pentru verificarea presiunii si furtun flexibil antivibrant, fiind potrivit pentru aprovizionarea cu presiune constanta a apei din fantani si cisterne.
× Hidroforul se poate utiliza si pentru apa menajera, lavoare, toalete, masini de spalat sau la udatul gradinilor, iar pentru o folosire optima si de lunga durata se recomanda instalarea unui filtru de particule pe coloana de alimentare din sursa de apa.
× Pentru dimensiunile acestuia, caracteristici generale si alte specificatii tehnice, accesati linkul atasat.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
2. Hidrofor Wasserkonig WK3800/25H
× Hidroforul este echipat cu o turbina din aluminiu pentru eficienta crescuta si rezistenta la coroziune, garnitura mecanica pe ax pentru o durata de viata ridicata a etansarii si o carcasa a motorului din aliaj de aluminiu pentru o racire eficienta.
× Are un vas de expansiune de 24 l si este potrivit pentru alimentarea cu apa curata in sistem automatizat, sisteme de alimentare cu apa – cladiri rezidentiale, spalatorii auto sau sisteme de irigatii de dimensiuni medii.
× Pentru dimensiunile acestuia, caracteristici generale si alte specificatii tehnice, accesati linkul atasat.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
3. Hidrofor Wasserkonig WKE3200-41
× Modelul este un grup hidrofor auto-amorsant echipat cu pompa din fonta, echipat cu vas de expansiune de 50 litri cu membrana din cauciuc alimentar, presostat pentru reglarea presiunii de lucru, manometru pentru urmarirea presiunii, furtun flexibil si racord cu 5 cai.
× Hidroforul se poate folosi pentru sisteme de alimentare cu apa, irigare gradini, umplere/golire piscine, cresterea presiunii din reteaua de alimentare cu apa potabila. Are 36 luni garantie pentru electropompa si 12 luni pentru butelie, manometru, presostat, racord cu 5 cai, furtun flexibil antivibrant si cablurile electrice.
× Pentru dimensiunile acestuia, caracteristici generale si alte specificatii tehnice, accesati linkul atasat.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
4. Hidrofor EVOTOOLS Jet MQ 370D EPTO
× Acest model se remarca prin motorul electric asincron cu 2 poli si carcasa din aluminiu, protectie termica autoresetabila si condensator de pornire, manometru si presostat pentru reglarea presiunii de lucru.
× Hidroforul este potrivit pentru pomparea si distributia apei curate, cresterea de presiune in instalatii casnice cu functionare continua sau intermitenta, irigatii la scara redusa, umplerea sau golirea rezervoarelor/bazinelor.
× Pentru dimensiunile acestuia, caracteristici generale si alte specificatii tehnice, accesati linkul atasat.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
Functia de auto-amorsare este la fel de importanta pentru ca astfel reglajele de presiune se fac automat, fara ca utilizatorul sa fie direct implicat. In acest sens va fi necesar un manometru care indica numarul de bari si permite verificarea functionarii amorsarii.
Dimensiunile hidroforului reprezinta un criteriu important in luarea unei decizii privind achizitionarea acestuia. Componentele hidroforului fiind compacte, capacitatea rezervorului va dicta volumul acestuia si se va alege in functie de numarul de membrii ai familiei, numarul de bai si de robinete, dar si de frecventa si scopul in care va fi folosita apa. pentru locuintele obisnuite, fara gradina si cu un numar mic de locatari, este suficient un rezervor de capacitate mica.
La polul opus, pentru alimentarea unei locuinte de mari dimensiuni, cu un numar mare de bai si de robinete va fi necesar un hidrofor cu un rezervor mai mare de 100 de litri.
Alte aspecte de luat in calcul in alegerea hidroforului includ mentenanta. Este bine de stiut ca nu este nevoie de interventii sau instalatii improvizate si ca hidroforul va avea un buson de eliberare a apei in caz de inghet, astfel incat riscurile de deteriorare a rezervorului si motorului sa fie minime.
Componentele unui hidrofor
Cei care cauta sa cumpere un hidofor au nevoie de mai multi indicatori care sa le dea siguranta ca au luat cea mai buna decizie, printre care si performanta, indicii de performanta si mai putin aspectul. Un hidrofor bun este alcatuit din motor, care cu cat mai mare va fi, cu atat utilajul va putea fora la adancimi mari, din sistemul de electricitate care va asigura activarea motoruli si intreaga functionare a acestuia, precum si pompa care va extrage apa si o va aduce la suprafata.
Filtrul de apa in cazul unui hidrofor este necesar pentru sursele de apa murdara, iar rezervorul are rolul de a reduce consumul de energie si de stocare a apei, astfel incat pompa sa nu fie nevoita sa lucreze in continuu. Hidroforul are nevoie si de un cablu de alimentare si de un presostat care controleaza pompa si presiunea pentru a impiedica functionarea continua a acestuia si facturi mari la electricitate.
Tipuri de hidrofoare
In oferta magazinelor specializate de pe piata exista mai multe tipuri de hidrofoare si anume cele de suprafata si cele submersibile. Hidrofoarele de suprafata sunt necesare in cazul surselor de apa care nu sunt foarte adanci, de pana la 10 metri adancime. Un hidrofor de suprafata nu va avea un motor suficient de puternic pentru a pompa apa de la distante mari. Acesta are avantaje ce merita luate in considerare. Acesta reprezinta cea mai ieftina varianta de pe piata si cu un consum de energie electrica redus.
Hidroforul submersibil, pe de alta parte, este varianta ideala pentru sursele de apa mai adanci de 10 metri, ajungand pana la 30 de metri adancime. Cu un motor puternic, capabil sa pompeze si sa transporte apa la o presiune mare, acest tip de hidrofor necesita un pret mai mare de achizitionare si de intretinere.
- Cea mai bună Centrală pe Curent/Electrică - 9 mai 2024
- Cele mai bune capace de roți auto - 30 iunie 2021
- Cele mai bune lanțuri auto - 15 iunie 2021