Cele mai bune Generatoare electrice

Una din cele mai importante lucruri in societatea moderna contemporana care nu este foarte apreciat de oameni este curentul electric. Practic, fara electricitate nimic nu ar fi posibil, nici conexiunea la internet, nici folosirea televizorului, in unele cazuri nici prepararea hranei, folosirea telefonului si a altor dispozitive moderne de care oamenii sunt dependenti. Un generator electric reprezinta solutia ideala pentru utilizatorii care stau la tara sau au o casa de vacanta, ori pur si simplu nu sunt racordati la reteaua de electricitate. Pentru achizitionarea unui astfel de dispozitiv, alegerea poate fi extrem de dificila mai ales pentru utilizatorii care nu au foarte multe cunostinte in acest domeniu.

Caracteristici pe baza carora clientii aleg generatorul de curent

Puterea este una din cele mai importante caracteristici pe baza carora clientii iau o asemenea decizie. Puterea unui generator electric poate fi mica, moderata sau mare, sau chiar poate depasi valoarea de 10 kW. Puterea generatorului de curent se alege in functie de numarul si de tipologia consumatorilor pe care ii va gestiona aparatul.

Pentru a alege generatorul in functie de puterea sa, se va tine cont de consumatorii inductivi, care consuma la pornire o cantitate de energie mai mare decat cand se afla in functiune si consumatorii rezistivi. Consumatorii inductivi includ aparate de sudura, hidrofoare, frigidere, aparate de aer conditionat, neoane, masini de spalat, dispozitive de bricolaj, pentru care este nevoie de un generator cu o putere de 2.5 ori mai mare decat totalul puterii nominale absorbite de dispozitivele pornite toate simultan.

Consumatorii rezistivi includ televizoare, plite electrice, radiouri, cuptoare, becuri, calorifere electrice, pentru care este nevoie de insumarea puterii lor nominale si compararea cu cea oferita de generator.

Tensiunea este o caracteristica ce imparte generatoarele in doua mari categorii si anume cele monofazate si cele trifazate. Pentru dispozitive ce functioneaza la 230 V, cele monofazate, se va alege un generator monofazat, iar pentru motoarele trifazate de mare putere si consumatorii industriali se va alege un generator trifazat.

Curentul este un alt criteriu important pe baza caruia se alege generatorul. Generatorul de curent poate include reglator de turatie electronic sau mecanic. In cazul in care clientii aleg varianta electronica, calitatea curentului va fi superioara si adecvata pentru orice fel de consumatori.

Combustibilul este un criteriu important pe baza caruia se alege generatorul de curent, pe piata existand modele care functioneaza pe baza de motorina sau de benzina. Un cost de cumparare mic reprezinta generatoarele pe benzina. Acestea se folosesc numai in caz de urgente si in caz de generatoare pe drum, atunci cand calatoresc cu ruota sau fac o vizita la o casa intr-o zon rurala. In plus, generatoarele diesel sunt mult mai eficiente, consuma mai putin, pornesc mai usor, includ start electric si au o fiabilitate net superioara. La temperaturi extreme generatoarele diesel nu pornesc la fel de bine ca si cele pe benzina si nici nu sunt foarte silentioase.

Punerea in functiune este un alt criteriu important de alegere al generatorului, iar aceasta poate fi la sfoara, la cheie sau automat. Generatoarele cu pornire electrica sunt cele recomandate de specialisti, in cadrul carora se invarte cheia in contact, ca la autovehicule. Un generator cu automatizare este cea mai scumpa si ce mai indicata varianta, fiind special conceput pentru a interveni atunci cand se inregistreaza caderi de tensiune in retea.

Designul si constructia genearatorului nu se refera numai la ce are in sstructura, ci si la cat de solide sunt piesele componente si cat de bine sunt protejate. De aceea se cade analizarea cu atentie a carcasei, pentru a vedea daca este asigurata la intemperii sau daca aparatul este ferit de actiunea radiatiilor solare. Modelele portanile trebuie protejate, cele pe benzina fiind interzise a fi folosite in conditii de ploaie sau de ninsoare fara o protectie adecvata.

Costul total de achizitie este un criteriu pe baza caruia cumparatorii iau o decizie in ceea ce priveste achizitionarea unui generator electric. Inainte de a face o alegere in acest sens, este bine ca potentialii utilizatori sa isi verifice bugetul familiei, cat pot investi intr-un generator, care este costul total al generatorului si ce cantitate de combustibil consuma.
In continuarea articolului, va vom prezenta topul celor mai cumparate si recomandate generatoare electrice.

1. Generator de curent profesional Senci SC-1250E

× Acest generator este portabil, compact, cu un cadru rezistent si un panou de control rezistent la ploaie si praf. Este prevazut cu un filtru de aer nou, mai mic si cu un senzor de suprasarcina cu auto-oprire. Este potrivit atat pentru uz casnic, cat si comercial.
× Performanta chiar si dupa 12 ore de functionare continua.
× Alte caracteristici: demaraj electric; regulator de tensiune AVR; alerta nivel ulei scazut cu oprire automata a motorului. Tip combustibil: Benzina

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Generator curent electric Steinhaus PRO-GEN2900

× Generatorul este prevazut cu un motor cu actionare in 4 timpi si racire cu aer, un intrerupator de suprasarcina pentru fiabilitatea echipamentului si o siguranta pentru deficitul de ulei.
× Pentru punerea in functiune a produsului va fi nevoie de un ulei de motor 10W30
× Alte caracteristici: alimentare cu benzina fara plumb; reglare automata a tensiunii; doua prize de 230 V pentru curent alternativ ~50Hz; certificare EURO V.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


3. Generator curent Könner & Söhnen KS 3000G

× Motorul de marca germana, extrem de fiabil si puternic, indeplineste toate standardele europene de calitate, iar datorita sistemului unic de alimentare cu combustibil dual, acesta poate fi folosit atat pe benzina, cat si pe gaz.
× Fata de alte modele mai ieftine, acesta se remarca prin sistem pornire usoara – Easy Start, panoul de control cu LED display, cadru puternic din otel cu 28 mm diametru , picioruse suporturi, sistem antivibratiii si protectie anticoroziva.
× Altele: suport tehnic asigurat in Romania cu acoperire national; functionare silentioasa. Tip combustibil: Benzina/ Gaz.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


4. Generator curent profesional, AgroPro THOR GG 3400ET

× Generatorul monofazat cu pornire electrica este prevazut cu un motor in 4 timpi si cu un rezervor de plastic usor si durabil, eliminand posibiltatea de infundare a carburatorului.
× Altele: cadru metalic; sistem de stabilizare a tensiunii, turatie automata, pornire din telecomanda, amortizare vibratii, avertizor ulei, AVR automat.
× Autonomie de 11 ore. Greutate- 45 kg. Tip combustibil- Benzina

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


5. Generator electric, Gospodarul Profesionist, GP-950

× Generatorul se afla in nostru datorita formei compacte si usoare, manerului ergonomic, pornirii imediate si faptului ca este prevazut cu un motor de 2cp si protectie la suprasarcina.
× Alte caracteristici: putere maxima- 900 W; capacitate cilindrica: 63cc; tensiune normala: 230 V; autonomie de ore. Greutate- 21kg. Tip combustibil- Benzina

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Utilitatea unui generator de curent

In momentele in care conexiunea la electricitate lipseste, in momentul in care mancarea din frigider se strica, in zonele rurale izolate in care nu a ajuns reteaua de electricitate, este cert faptul ca generatorul de curent este indispensabil. Persoanele care au o casa de vacanta localizata destul de departe de civilizatie sau locuiesc intr-o zona in care au loc caderi persistente de tensiune, trebuie sa detina cunostintele necesare pentru a alege un generator de curent.

Pe piata exista mai multe tipuri de generatoare electrice, iar diferentierea dintre acestea poate fi destul de problematica, mai ales pentru cei care nu au cunostinte in domeniu. Utilitatea generatorului de curent este primul lucru de care trebuie sa se intereseze cumparatorii. Fie ca au nevoie de acest produs pentru a alimenta cricuitul electric al unei case in care locuiesc temporar, fie il folosesc ca si plan de rezerva in eventualitatea unei caderi de temsiune, generatorul electric este un dispozitiv extrem de important.

Cei care petrec vacantele sau o perioada scurta din an intr-o locuinta mai izolata au nevoie de un generator de mare putere, facut sa lucreze non-stop, atata timp cat casa va fi folosita. Cei care au nevoie de o sursa alternativa de energie cu ajutorul careia sa isi alimenteze aparatele electrocasnice si sa puna in functiune dispozitivul numai in cazul unei caderi de tensiune, trebuie sa se orienteze catre un aparat cu putere mai mica si mult mai ieftin, avand motor alimentat cu benzina.

In concluzie, inainte de a cumpara un generator electric, este bine ca potentialii cumparatori sa isi puna niste intrebari, precum ce consumatori alimenteaza grupul electrogen, ce puteri au acestia si care este tensiunea de alimentare necesara, pe baza carui tip de carburant merge generatorul, de ce model au nevoie, fix sau mobil, ce tip de pornire si ce regim de exploatare va avea acesta.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *