Cele mai bune drujbe

Drujbele (fier─âstraiele cu lan╚Ť) sunt unelte folositoare, potrivite at├ót pentru a t─âia trunchiuri mari de lemn, c├ót ╚Öi pentru a sculpta cu ele. Drujbele electrice sunt preferate de un num─âr mare de cump─âr─âtori, fiindc─â sunt mai mici ╚Öi mai utile pentru t─âierea lemnelor de foc, cherestea sau pomilor prin curte.
Din punct de vedere al aliment─ârii g─âsi╚Ťi dou─â tipuri principale de drujbe: drujbe electrice ╚Öi pe benzin─â. Drujbele electrice sunt utile ├«n lucr─âri ocazionale ├«n cas─â sau ├«n gr─âdin─â, ├«n vreme ce drujbele pe benzin─â sunt folosite pentru o exploatare de lung─â durat─â.
E cert însă, toaletarea copacilor cu o drujbă electrică sau mecanică este o modalitate eficientă și rapidă de a tăia crengile moarte sau vârfurile copacilor.
Astfel, ├«n alegerea unei drujbe, e bine s─â ╚Ťine╚Ťi cont de aspecte precum:
+ puterea motorului unei drujbe (cele electrice au puteri cuprinse ├«ntre 1600W – 2500W ╚Öi sunt folositoare pentru lemne cu textur─â rigid─â sau diametrul mai mare; cele pe┬ábenzin─â se m─âsoar─â ├«n cai putere ╚Öi sunt deseori folosite doar de profesioni╚Öti pentru t─âieri frecvente de copaci rigizi, fiind potrivite pe perioade prelungite)
+ ergonomia acesteia (pentru u╚Öurin╚Ťa ├«n manevrare, t─âierea eficient─â. De asemenea, lungimea cablului v─â permite flexibilitate ├«n mi╚Öcare.)
+ ├«ntre╚Ťinerea, accesoriile ╚Öi consumabilele drujbei
+ sistemele de siguran╚Ť─â ╚Öi protec╚Ťie ale unei drujbe.
├Än continuarea articolului, ve╚Ťi g─âsi un top al celor mai recomandate drujbe, dar ╚Öi al celor mai ieftine ╚Öi accesibile modele, al─âturi de sfaturi pentru folosirea adecvat─â a acestor dispozitive.

1. Motofierăstrău (Drujbă) benzină Husqvarna 236 

├Ś Acesta este u╚Öor de pornit ╚Öi de folosit, furnizeaz─â un consum redus de carburant, are 1.9 cp ╚Öi o capacitate cilindric─â de┬á38.2 cm┬│.
├Ś┬áAir Injection Sistem are rolul de cur─â╚Ťare a aerului pentru o uzur─â redus─â ╚Öi un interval de service m─ârit.┬á
├Ś Comanda combinat─â soc/stop faciliteaz─â pornirea drujbei, reduc├ónd┬á riscul de ├«nnecare al motorului.┬á
├Ś Pompa de carburant este creat─â pentru pornirea foarte u╚Öoar─â, iar fr├óna de lan╚Ť este eficient─â, activ├óndu-se iner╚Ťial.
├Ś Accesorii ╚Öi consumabile recomandate: Ulei de amestec Husqvarna LS+ 1l

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII2. Fier─âstr─âu electric cu lan╚Ť (drujb─â) Bosch AKE 35 S

├Ś Acesta este u╚Öor de manevrat ╚Öi utilizat (greutate 4 kg), av├ónd o constructie robust─â pentru o durat─â lung─â de via╚Ť─â┬á ╚Öi un m├óner┬áergonomic pentru t─âierea crengilor/pomilor.
├Ś Sistemul SDS Bosch permite┬áschimbarea ╚Öi tensionarea lan╚Ťului f─âr─â a avea nevoie de cheie.
├Ś Este prev─âzut cu un rezervor mare de ulei (200 ml) cu indicator al nivelului de umplere,┬ágheare din o╚Ťel pentru fixare str├óns─â ╚Öi sigur─â.
├Ś Viteza lan╚Ťului 9 m/s pentru un plus de putere de t─âiere
├Ś Fr├ón─â cu reac╚Ťie imediat─â┬á(Quick Stop)

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII3. Motofier─âstr─âu cu lan╚Ť (drujb─â) MAKITA EA3500S

├Ś Acesta este robust ╚Öi foarte u╚Öor de manevrat (greutate 4.4 kg), furnizeaz─â un consum redus de carburant, are 2.3 cp ╚Öi o capacitate cilindric─â de┬á35 cm┬│.
├Ś Controlul electronic al aprinderii in raport cu tura╚Ťia, demarorul asistat cu arc, pompa pentru amorsare precum ╚Öi carburatorul montat pe amortizoare din cauciuc, claseaz─â motofier─âstr─âul Makita ├«n topul celor mai cump─ârate dispozitive de acest tip.
├Ś Alimentare- benzin─â; Pornire- sfoar─â.
├Ś Capacitate rezervor: 0.47 l; Capacitate rezervor ulei: 0.27 l

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Modele ieftine și recomandate

1. Fier─âstr─âu electric (drujb─â) Ruris DAC322e

Are o construc╚Ťie robust─â ╚Öi este u╚Öor de manevrat (greutate 5.2 kg), putere de 2200 W ╚Öi un rezervor de ulei cu o capacitate de 250 ml.
Lungimea șinei de 400mm asigură tăierea lemnului cu diametru de 700mm. Zgomotul și noxele sunt reduse, iar drujba poate fi folosită chiar și în spatiile închise.

2. Fier─âstr─âu electric (Drujb─â) cu lan╚Ť Einhell GH-EC 2040

Lan╚Ť de calitate superioar─â u╚Öor de ├«ntins ╚Öi o ╚Öin─â de taiere OREGON cu cap de pinion. Rezervor ulei: 160 ml.
Protec╚Ťie de recul cu fr├ón─â de lan╚Ť mecanica instant +┬áGheare de oprire rezistente din metal.┬á
Putere: 2000 W; Viteza maxim─â: 7800 rpm

3. Motofier─âstr─âu (drujb─â) Heinner GCS45M

Este dotat cu fr├ón─â de lan╚Ť pentru a reduce riscul de recul ╚Öi filtru de aer. + Tehnologie┬áEasy Start┬ápentru pornirea imediat─â a drujbei.
Motor de 2.4 cp, putere de rota╚Ťie maxim─â de 10000 rpm; Capacitate rezervor ulei- 280 ml
Lungime lam─â: 45.5 cm; Greutate- 6.6 kg

 


ÔÖŽ Folosirea echipamentului, respectarea instruc╚Ťiunilor produc─âtorului ╚Öi ├«ntre╚Ťinerea corespunz─âtoare a dispozitivului v─â pot feri de accident─âri ce pot avea consecin╚Ťe grave.
ÔÖŽ Vorbind de echipament, ne referim mai exact la casc─â, ochelarii, m─ânu╚Öi speciale ori pantaloni. Atunci c├ónd lucra╚Ťi cu drujbe profesionale sau semi-profesionale, acorda╚Ťi aten╚Ťie acestor factori ╚Öi asigura╚Ťi-v─â c─â ave╚Ťi lejeritate ├«n mi╚Öcare, iar pe lista de cump─âr─âturi pute╚Ťi trece ╚Öi o pereche de ghete/ bocanci forestieri.
ÔÖŽ C─â╚Ötile ╚Öi hainele sunt fabricate pentru a fi din ce ├«n ce mai u╚Öoare ╚Öi mai sigure, ghetele sunt robuste ╚Öi permit flexibilitate ├«n mi╚Öcare.
ÔÖŽ Folosi╚Ťi m─ânu╚Öi de protec╚Ťie ├«n momentul ├«n care instala╚Ťi lama sau lan╚Ťul ╚Öi utiliza╚Ťi numai piese originale, recomandate de produc─âtor.
ÔÖŽ Nu t─âia╚Ťi cu v├órful drujbei, fiindc─â lan╚Ťul poate s─â se blocheze, s─â se rup─â ╚Öi s─â v─â r─âneasc─â.
ÔÖŽ T─âia╚Ťi ├«n direc╚Ťia opus─â dvs.
ÔÖŽ Verifica╚Ťi permanent nivelul de carburant ╚Öi ulei al drujbei dvs.
ÔÖŽ Citi╚Ťi ╚Öi respecta╚Ťi manualul de instruc╚Ťiuni ╚Öi recomand─âri de mentenan╚Ť─â a aparatului dvs.

Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Ultimele postari ale lui Diana (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

seventeen − 1 =