Cele mai bune drujbe

Drujbele (fierăstraiele cu lanț) sunt unelte folositoare, potrivite atât pentru a tăia trunchiuri mari de lemn, cât și pentru a sculpta cu ele. Drujbele electrice sunt preferate de un număr mare de cumpărători, fiindcă sunt mai mici și mai utile pentru tăierea lemnelor de foc, cherestea sau pomilor prin curte.
Din punct de vedere al alimentării găsiți două tipuri principale de drujbe: drujbe electrice și pe benzină. Drujbele electrice sunt utile în lucrări ocazionale în casă sau în grădină, în vreme ce drujbele pe benzină sunt folosite pentru o exploatare de lungă durată.
E cert însă, toaletarea copacilor cu o drujbă electrică sau mecanică este o modalitate eficientă și rapidă de a tăia crengile moarte sau vârfurile copacilor.
Astfel, în alegerea unei drujbe, e bine să țineți cont de aspecte precum:
+ puterea motorului unei drujbe (cele electrice au puteri cuprinse între 1600W – 2500W și sunt folositoare pentru lemne cu textură rigidă sau diametrul mai mare; cele pe benzină se măsoară în cai putere și sunt deseori folosite doar de profesioniști pentru tăieri frecvente de copaci rigizi, fiind potrivite pe perioade prelungite)
+ ergonomia acesteia (pentru ușurința în manevrare, tăierea eficientă. De asemenea, lungimea cablului vă permite flexibilitate în mișcare.)
+ întreținerea, accesoriile și consumabilele drujbei
+ sistemele de siguranță și protecție ale unei drujbe.
În continuarea articolului, veți găsi un top al celor mai recomandate drujbe, dar și al celor mai ieftine și accesibile modele, alături de sfaturi pentru folosirea adecvată a acestor dispozitive.

1. Motofierăstrău (Drujbă) benzină Husqvarna 236 

× Acesta este ușor de pornit și de folosit, furnizează un consum redus de carburant, are 1.9 cp și o capacitate cilindrică de 38.2 cm³.
× Air Injection Sistem are rolul de curățare a aerului pentru o uzură redusă și un interval de service mărit. 
× Comanda combinată soc/stop facilitează pornirea drujbei, reducând  riscul de înnecare al motorului. 
× Pompa de carburant este creată pentru pornirea foarte ușoară, iar frâna de lanț este eficientă, activându-se inerțial.
× Accesorii și consumabile recomandate: Ulei de amestec Husqvarna LS+ 1l

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII2. Fierăstrău electric cu lanț (drujbă) Bosch AKE 35 S

× Acesta este ușor de manevrat și utilizat (greutate 4 kg), având o constructie robustă pentru o durată lungă de viață  și un mâner ergonomic pentru tăierea crengilor/pomilor.
× Sistemul SDS Bosch permite schimbarea și tensionarea lanțului fără a avea nevoie de cheie.
× Este prevăzut cu un rezervor mare de ulei (200 ml) cu indicator al nivelului de umplere, gheare din oțel pentru fixare strânsă și sigură.
× Viteza lanțului 9 m/s pentru un plus de putere de tăiere
× Frână cu reacție imediată (Quick Stop)

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII3. Motofierăstrău cu lanț (drujbă) MAKITA EA3500S

× Acesta este robust și foarte ușor de manevrat (greutate 4.4 kg), furnizează un consum redus de carburant, are 2.3 cp și o capacitate cilindrică de 35 cm³.
× Controlul electronic al aprinderii in raport cu turația, demarorul asistat cu arc, pompa pentru amorsare precum și carburatorul montat pe amortizoare din cauciuc, clasează motofierăstrăul Makita în topul celor mai cumpărate dispozitive de acest tip.
× Alimentare- benzină; Pornire- sfoară.
× Capacitate rezervor: 0.47 l; Capacitate rezervor ulei: 0.27 l

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Modele ieftine și recomandate

1. Fierăstrău electric (drujbă) Ruris DAC322e

Are o construcție robustă și este ușor de manevrat (greutate 5.2 kg), putere de 2200 W și un rezervor de ulei cu o capacitate de 250 ml.
Lungimea șinei de 400mm asigură tăierea lemnului cu diametru de 700mm. Zgomotul și noxele sunt reduse, iar drujba poate fi folosită chiar și în spatiile închise.

2. Fierăstrău electric (Drujbă) cu lanț Einhell GH-EC 2040

Lanț de calitate superioară ușor de întins și o șină de taiere OREGON cu cap de pinion. Rezervor ulei: 160 ml.
Protecție de recul cu frână de lanț mecanica instant + Gheare de oprire rezistente din metal. 
Putere: 2000 W; Viteza maximă: 7800 rpm

3. Motofierăstrău (drujbă) Heinner GCS45M

Este dotat cu frână de lanț pentru a reduce riscul de recul și filtru de aer. + Tehnologie Easy Start pentru pornirea imediată a drujbei.
Motor de 2.4 cp, putere de rotație maximă de 10000 rpm; Capacitate rezervor ulei- 280 ml
Lungime lamă: 45.5 cm; Greutate- 6.6 kg

 


♦ Folosirea echipamentului, respectarea instrucțiunilor producătorului și întreținerea corespunzătoare a dispozitivului vă pot feri de accidentări ce pot avea consecințe grave.
♦ Vorbind de echipament, ne referim mai exact la cască, ochelarii, mănuși speciale ori pantaloni. Atunci când lucrați cu drujbe profesionale sau semi-profesionale, acordați atenție acestor factori și asigurați-vă că aveți lejeritate în mișcare, iar pe lista de cumpărături puteți trece și o pereche de ghete/ bocanci forestieri.
♦ Căștile și hainele sunt fabricate pentru a fi din ce în ce mai ușoare și mai sigure, ghetele sunt robuste și permit flexibilitate în mișcare.
♦ Folosiți mănuși de protecție în momentul în care instalați lama sau lanțul și utilizați numai piese originale, recomandate de producător.
♦ Nu tăiați cu vârful drujbei, fiindcă lanțul poate să se blocheze, să se rupă și să vă rănească.
♦ Tăiați în direcția opusă dvs.
♦ Verificați permanent nivelul de carburant și ulei al drujbei dvs.
♦ Citiți și respectați manualul de instrucțiuni și recomandări de mentenanță a aparatului dvs.

Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *