Cele mai bune dezumidificatoare

Acest articol a fost actualizat în noiembrie, 2021.

Nivelul optim al umidit─â╚Ťii relative din ├«nc─âperile ├«nchise ar trebui s─â fie sub 50%, pentru a se evita proliferarea bacteriilor, mirosurilor, acarienilor ╚Öi a altor elemente care genereaz─â alergii ╚Öi afec╚Ťiuni ale c─âilor respiratorii. Aerul dintr-o ├«nc─âpere normal─â con╚Ťine chiar mai mult de 1l de ap─â care, atunci c├ónd temperatura scade peste noapte, se condenseaz─â asemeni pic─âturilor de ap─â dis-de-diminea╚Ť─â, iar acest lucru poate produce o mul╚Ťime de probleme.
Astfel, un dezumidificator ├«mpiedic─â formarea ╚Öi dezvoltarea mucegaiului ╚Öi a ciupercilor pe pere╚Ťi, deteriorarea tapi╚Ťeriilor, favoriz├ónd conservarea corect─â a mobilei sau a altor materiale.
├Än acest context, folosirea dezumidificatorului este necesar─â, ├«ntruc├ót scoate apa din aer, f─âc├óndu-l mai respirabil, mai s─ân─âtos ╚Öi mai pu╚Ťin d─âun─âtor. Ve╚Ťi constata ├«n numai c├óteva zile cum mucegaiul ╚Öi igrasia vor disp─ârea f─âr─â folosirea altor substan╚Ťe.
Procesul este rapid, iar ├«n privin╚Ťa consumului nu trebuie s─â v─â face╚Ťi griji, deoarece un dezumidificator consum─â cu 80% mai pu╚Ťin─â energie electric─â dec├ót sistemele de ├«nc─âlzire ╚Öi ventila╚Ťie tradi╚Ťionale. Nu se pierde energie deoarece, aceasta este transformat─â ├«n c─âldur─â.
├Än continuarea articolului, ve╚Ťi g─âsi, a╚Öadar, selec╚Ťia celor mai bune dezumidificatoare existente pe pia╚Ť─â ├«n momentul actual.

1. Dezumidificator și purificator AlecoAir D14 PURIFY

├Ś Este un aparat compact ╚Öi eficient, cu un design modern, rezervor de 2.3 litri, 2 trepte de vitez─â, recomandat pentru ├«nc─âperi de p├ón─â la 20 mp.
├Ś Fiind un aparat 2 ├«n 1, dezumidificatorul de la AlecoAir contribuie la eliminarea excesului de umiditate din aer,┬ácontrolul optim al umidit─â╚Ťii, dar ╚Öi la filtrarea particulelor poluante, datorit─â filtrului HEPA ce se poate fixa pe aparat.
├Ś Prin func╚Ťia de ionizare se ├«mprosp─âteaz─â aerul, iar prin intermediul func╚Ťiei de Wi-Fi, aparatul se poate controla de la distan╚Ť─â.
├Ś Alte func╚Ťii: Timer, Func╚Ťie Uscare rufe, Func╚Ťia Child Lock, Oprire ╚Öi pornire automat─â.

CLICK AICI PENTRU PRE╚Ü ╚śI ALTE DETALII

├Ś Este u╚Öor de controlat, de manevrat ╚Öi de ├«ntre╚Ťinut. Are ro╚Ťi ╚Öi m├óner ├«n carcas─â pentru a fi transportat cu u╚Öurin╚Ť─â.
├Ś Panoul de comand─â este prev─âzut cu un afi╚Öaj digital ╚Öi indicatori de stare.
├Ś Aparatul nu este zgomotos.


2. Dezumidificator Star-Light DHD-1218W

├Ś Dezumidificatorul are un rezervor de 2.6 litri ╚Öi func╚Ťii precum: oprire automat─â, temporizator, Auto-restart, functie de dezghe╚Ťare automat─â, indicator lips─â ap─â ╚Öi drenaj continuu.
├Ś Este silen╚Ťios (40 dB) ╚Öi, ├«n timp ce p─âstreaz─â umiditatea ├«n limite normale, ├«mprosp─âteaz─â aerul din ├«nc─âpere.
├Ś ├Än plus, aparatul are o memorie temporar─â ce ├«i permite s─â ├«╚Öi reia activitatea automat la parametrii anteriori.
├Ś Ofera posibilitatea de racordare a unui furtun de scurgere, pentru dezumidificare permanent─â, f─âr─â golirea rezervorului.

CLICK AICI PENTRU PRE╚Ü ╚śI ALTE DETALII

├Ś Acest produs nu necesit─â pastile sau alte consumabile, iar filtrul lavabil din dotare poate fi folosit pentru perioade lungi de timp. Prin urmare, costurile cu mentenan╚Ťa sunt inexistente.
├Ś Consum energie electric─â: 180 W.
├Ś Greutate dezumidificator: 11.2 kg.


3. Dezumidificator TESY DHF 10 CEL

├Ś Aparatul are rolul de a reduce umiditatea ╚Öi mucegaiul, de a preveni condensul, fiind ideal pentru uscarea rapid─â a hainelor;
├Ś Are un design modern ╚Öi este dotat cu un senzor de umiditate, un indicator luminos ╚Öi un timer pentru 24 ore.
├Ś ├Än plus, este prev─âzut cu un m├óner pentru mi╚Öcare u╚Öoar─â, un suport pentru cablu ╚Öi este pretabil chiar pentru b─âi ╚Öi alte camere cu umezeal─â ridicat─â. Dezumidificatorul are un rezervor de 2l, func╚Ťie de auto-dezghe╚Ť, de reglare a nivelului de umiditate ╚Öi protec╚Ťie automat─â.

CLICK AICI PENTRU PRE╚Ü ╚śI ALTE DETALII

├Ś Acest produs nu func╚Ťioneaza cu pastile sau alte solu╚Ťii care trebuie schimbate la o anumit─â perioad─â de timp, costurile de ├«ntre╚Ťinere fiind minime. Acest produs elimin─â umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafa╚Ť─â rece.


4. Dezumidificator Trotec TTK 26E

├Ś O variant─â ├«mbun─ât─â╚Ťit─â, cu dimensiuni mai compacte ╚Öi performan╚Ťe pe m─âsura a╚Ötept─ârilor, dezumidificatorul Trotec TTK 26E are 2 moduri de func╚Ťionare (automat ╚Öi manual), 2 trepte de vitez─â, func╚Ťia de auto-restart, de uscare rufe, uscare a aerului ambiant, de dezghe╚Ťare automat─â electronic─â, temporizator ╚Öi multe altele.
├Ś Este prev─âzut cu ro╚Ťi ╚Öi m├óner pentru transportul facil, display digital ╚Öi indicatoare luminoase de ├«n╚Ötiin╚Ťare, filtrul de aer lavabil ╚Öi func╚Ťia de drenare continu─â, cu ajutorul c─âreia rezervorul se va goli prin intermediul unui furtun, iar dvs. nu va trebui mai efectua╚Ťi acest lucru.┬á

CLICK AICI PENTRU PRE╚Ü ╚śI ALTE DETALII

├Ś Dezumidicatorul are dot─ârile necesare de confort care permit func╚Ťionarea sa nesupravegheat─â ╚Öi poate fi alegerea perfect─â ╚Öi datorit─â faptului c─â este foarte eficient din punct de vedere energetic.


5. Dezumidificator Turbionaire Smart 10 Eco

├Ś Printre cele mai apreciate ╚Öi bine v├óndute produse din aceast─â categorie, dezumidificatorul Turbionaire Smart Eco elimin─â p├ón─â la 10 litri de ap─â ├«n 24 de ore, fiind foarte eficient ╚Öi economic din punct de vedere energetic.
├Ś Este foarte silen╚Ťios, este u╚Öor de manevrat ╚Öi de ├«ntre╚Ťinut, are un senzor de umiditate integrat, ajut─â la uscarea rufelor ╚Öi ├«mprosp─âteaz─â aerul din ├«nc─âperea ├«n care e folosit.
├Ś Alte func╚Ťii: Func╚Ťia de auto-restart, Posibilitate drenaj continuu, Indicator nivel ap─â.

CLICK AICI PENTRU PRE╚Ü ╚śI ALTE DETALII

├Ś Are un design modern, display digital, temporizator, higrostat electronic ╚Öi filtru de aer lavabil.
├Ś Este util ╚Öi ideal ├«n prevenirea┬áformarea mucegaiului, mirosurilor ╚Öi alergenilor.


Beneficiile aduse de un dezumidificator

 1. Umiditatea crescut─â se manifest─â prin apara╚Ťia mucegaiului, aer irespirabil sau disconfort climatic (este prea frig sau prea cald, de╚Öi temperatura pare s─â fie corect─â). Pentru a evita aceste lucruri ╚Öi pentru a ├«mpiedic─â deteriorare mobilei ╚Öi bunurilor din cas─â, achizi╚Ťionarea unui dezumidificator este necesar─â.
 2. Un alt criteriu relevant este num─ârul de func╚Ťii cu care dezumidificatorul este dotat (oprire automat─â, higrostat ├«ncorporat, filtre speciale sau ajustarea manual─â a treptei de putere).
 3. ├Än plus, opta╚Ťi pentru un dezumidificator cu un recipient suficient de mare pentru colectarea apei (cu c├ót rezervorul are o capacitate mai mare, cu at├ót ve╚Ťi evita golirea periodic─â).
 4. Pe l├óng─â eliminarea umezelii, avantajele aduse de un dezumidificator, ├«n combina╚Ťie cu un filtru, sunt multiple ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte ├«mbun─ât─â╚Ťirea gradului de confort.
 5. Zgomotul creat de un dezumidificator este asem─ân─âtor cu cel al unui aparat de aer condi╚Ťionat. Pute╚Ťi cere testarea produsului ├«n magazin, ├«nainte de achizi╚Ťie, pentru a fi sigur dac─â dori╚Ťi ├«ntr-adev─âr s─â-l achizi╚Ťiona╚Ťi.
Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Ultimele postari ale lui Diana (vezi toate)

3 comments

 1. Argo e cel mai bun. E ╚Öi silen╚Ťios ╚Öi eficient. Nu zic ca mucegaiul a disp─ârut definitiv, dar am tot r─ârit cur─â╚Ťarea acestuia cu savo.
  Deci, e din ce in ce mai bine!

 2. Da, dezumidificatoarele de la Argo sunt chiar foarte bune și le recomand!
  Nu am treaba cu umiditatea, cu mucegaiul nici atât..
  E o investi╚Ťie ca lumea!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *