Cele mai bune dezumidificatoare

Nivelul optim al umiditatii relative din incaperile inchise ar trebui sa fie sub 50%, pentru a se evita proliferarea bacteriilor, mirosurilor, acarienilor dar si a altor elemente care genereaza alergii si afectiuni ale cailor respiratorii. Aerul dintr-o incapere normala contine chiar mai mult de 1l de apa care, atunci cand temperatura scade peste noapte, se condenseaza asemeni picaturilor de apa dis-de-dimineata, iar acest lucru poate produce o multime de probleme.
Astfel, un dezumidificator impiedica formarea si dezvoltarea mucegaiului si a ciupercilor pe pereti, deteriorarea tapiteriilor, favorizand conservarea corecta a mobilei sau a altor materiale.
In acest context, folosirea dezumidificatorului este necesara, intrucat scoate apa din aer, facandu-l mai respirabil, mai sanatos si mai putin daunator. Veti constata in numai cateva zile cum mucegaiul si igrasia va disparea fara folosirea altor substante.
Procesul este rapid, iar in privinta consumului nu trebuie sa va faceti griji, deoarece un dezumidificator consuma cu 80% mai putina energie electrica decat sistemele de incalzire si ventilatie traditionale. Nu se pierde energie deoarece, aceasta este transformata in caldura.
In continuarea articolului, veti gasi, asadar, selectia celor mai bune dezumidificatoare existente pe piata in momentul actual.


1. Dezumidificator de aer ARGO DRY 11

× Este un aparat compact, cu un design modern, rezervor de 3l si capacitate maxima de dezumidificare 11 l/zi;
× Pentru a opri dezumidificatorul, butonul se roteste in sensul invers  acelor de ceasornic. Pentru a seta umiditatea, rotiti butonul in sensul acelor de ceasornic;
× In momentul in care rezervorul este plin, LED-ul se aprinde, iar aparatul se opreste anuntand printr-un semnal sonor;
× Are functia de oprire automata si Auto-restart, higrostat incorporat, iar filtrul de purificare a aerului este lavabil. Nivelul de zgomot este de 43 dB.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

√ó Acest produs nu functioneaza cu pastile sau alte solutii care trebuie schimbate la o anumita perioada de timp, costurile de intretinere fiind minime. Acest produs elimina umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafata rece.
√ó Dezumidificatorul este conceput sa dea randament la temperaturi ambiante de la +5 pana la +35¬į C. Atentie! Folosit la¬†temperaturi mai joase, se poate forma gheata pe vaporizator.
× Chiar daca are o  greutate de 11 kg,  aparatul are manere integrate pentru transport si roti multidirectionale fiind usor transportat.2. Dezumidificator Trotec TTK 40 E

× Este potrivit pentru spatii de pana la 25 mp, capacitate maxima dezumidificare este de 14 l/zi si debit aer de 100 mc/h.
√ó Display-ul digital permite utilizatorului sa regleze umiditatea dorita in incapere, simplu si comod;
× In plus, filtrul de aer lavabil integrat combate inmultirea bacteriilor si filtreaza scamele, praful sau parul de animale din aer;
× Ofera posibilitatea de racordare a unui furtun de scurgere, pentru dezumidificare permanenta, fara golirea rezervorului.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

√ó Acest dezumidificator nu necesita pastile sau alte consumabile, iar filtrul lavabil din dotare poate fi folosit pentru perioade indelungate de timp. Astfel, costurile cu intretinerea sunt inexistente.
√ó Higrostatul reglabil permite un control al umiditatii din aer. Depasirea valorii de umiditate setate duce la pornirea automata a aparatului, iar indata ce umiditatea dorita a fost atinsa, acesta se deconecteaza de la sine.
× Are un ventilator cu 2 trepte, un suport de fixare cablu si roti pentru transport.3. Dezumidificator TESY DHF 10 CEL

√ó Aparatul are rolul de a inlatura umiditatea si mucegaiul, de a preveni condensul, fiind ideal pentru uscarea rapida a hainelor;
√ó Are un design modern si este dotat cu un senzor de umiditate, un indicator luminos si un timer pentru 24 ore.
√ó In plus, este prevazut cu un maner pentru miscare usoara, un suport pentru cablu si este pretabil chiar pentru bai si alte camere cu umezeala
ridicata;

√ó Dezumidificatorul are un rezervor de 2l, functia de auto-dezghet, de reglare a nivelului de umiditate si protectie automata.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

√ó Acest produs nu functioneaza cu pastile sau alte solutii care trebuie schimbate la o anumita perioada de timp, costurile de intretinere fiind minime. Acest produs elimina umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafata rece.4. Dezumidificator TTK 30 E

√ó Cele trei culori ale LED-ului indica daca umiditatea aerului este una optima, una foarte ridicata sau una foarte redusa;
√ó Dezumidificatorul are in dotare si o suflanta cu doua trepte, o protectie la supraumplere cu deconectare automata dar si o lumina de control pentru semnalizarea unui rezervor plin;
× Functionare automata cu protectie contra deservirii necorespunzatoare sau de catre copii
× Dezumidificare automata comandata cu higrostat, cu alegerea umiditatii 
×  Lumina de semnalizare la preaplin

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

√ó Acest produs nu functioneaza cu pastile sau alte solutii care trebuie schimbate la o anumita perioada de timp, costurile de intretinere fiind minime. Acest produs elimina umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafata rece.5. Dezumidificator de aer ARGO DRY 11

× Cu ajutorul filtrului HEPA, acest dezumidificator poate deveni aparatul ideal pentru cei cu alergii la: spori de mucegai, polen, praf, acarieni, par de animale si altele.
√ó Are un display electronic cu indicator al umiditatii din incapere si setarea umiditatii dorite;
√ó In plus, sistemul unic de functionare a aparatului pentru randament ridicat si consum redus de energie, indica stadiul in care umiditatea dorita a fost atinsa, dezumidificatorul oprindu-se, iar ventilatorul sa functioneze timp de 2 minute pentru a verifica daca umiditatea relativa este stabila.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

× Este potrivit pentru incaperi cu o suprafata de pana la 55 m², fiind prevazut cu higrostat reglabil in trepte de 5% (intre 30% si 80% umiditate relativa) prin simpla apasare a unor sageti.
× Este util pentru uscarea rufelor, foarte silentios si chiar perfect pentru orice incapere din locuinta.


Beneficiile aduse de un dezumidificator

 1. Umiditatea crescuta se manifesta prin aparatia mucegaiului, aer irespirabil sau disconfort climatic (este prea frig sau prea caldm desi temperatura pare sa fie corecta). Pentru a evita aceste lucruri si pentru a impiedica deteriorare mobilei si bunurilor din casa, achizitionarea unui dezumidificator este necesara.
 2. Un alt criteriu relevant este numarul de functii cu care dezumidificatorul este dotat (oprire automata, higrostat incorporat, filtre speciale sau ajustarea manuala a treptei de putere).
 3. In plus, optati pentru un dezumidificator cu un recipient suficient de mare pentru colectarea apei (cu cat rezervorul are o capacitate mai mare, cu atat veti evita golirea periodica).
 4. Pe langa eliminarea umezelii, avantajele aduse de un dezumidificator, √ģn combina»õie cu un filtru, sunt multiple si in ceea ce priveste imbunatatirea gradului de confort.
 5. Zgomotul creat de un dezumidificator este asemanator cu cel al unui aparat de aer condiționat. Puteti cere testarea produsului in magazin, inainte de achizitie, pentru a fi sigur daca doriti intr-adevar sa-l achizitionati. 
Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Ultimele postari ale lui Diana (vezi toate)

3 comments

 1. Argo e cel mai bun. E »ôi silen»õios »ôi eficient. Nu zic ca mucegaiul a dispńÉrut definitiv, dar am tot rńÉrit curńÉ»õarea acestuia cu savo.
  Deci, e din ce in ce mai bine!

 2. Da, dezumidificatoarele de la Argo sunt chiar foarte bune »ôi le recomand!
  Nu am treaba cu umiditatea, cu mucegaiul nici at√Ęt..
  E o investi»õie ca lumea!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicatńÉ.

five × five =