Prin definitie, un convector de climatizare este un aparat folosit pentru conditionarea aerului in camera prin circulatie fortata. Acesta este compus dintr-o baterie de incalzire, una de racire, un filtru de aer si un ventilator.
Concret, un convector electric este o metoda conventionala si eficienta de incalzire a spatiilor care nu sunt echipate corespunzator pentru a sustine o centrala termica. Ce trebuie sa stim despre acestea sunt aspecte precum puterea, siguranta in functionare si optiunile suplimentare.
Puterea unui convector dicteaza randamentul la incalzire si consumul energetic. Pentru spatiile mai mici, un convector electric cu o putere de 1500 de wati poate fi destul de bun, in vreme ce pentru camerele mai voluminoase, un convector mai puternic – cu cel putin 2000W – va fi mult mai eficient. Prin intermediul unei aplicatii (Electriq – Calculator consum si pret curent) veti putea afla consumul si costul convertorului.
Comparativ cu alte aparate pentru incalzirea spatiilor, convectorul nu se incalzeste in exterior in momentul functionarii, acest lucru oferind un plus de siguranta pentru familiile care au copii. De asemenea, trebuie sa tineti cont si de designul aparatului de incalzire, deoarece acesta le claseaza in convectoare de perete sau convectoare de podea.
Alaturi de produsele prezentate mai jos, convectorul de perete Tesy CN03300EIS se afla in topul celor mai bune convectoare, tocmai pentru avantajele aduse, dar si pentru numarul mare de cumparatori, care apreciaza aparatul ca fiind potrivit pentru orice incapere din casa. Avand o rezistenta din aluminiu, un termostat de camera reglabil si un buton pornit/ oprit, convectorul de perete este recomandabil pentru incaperi de pana la 60 – 80 m cubi. Convectorul are o putere de 3000 de wati, un grad de protectie IP 24, bucurandu-se de un programator electronic si protectie anti-inghet.
Asadar, tinand cont de aceste criterii de alegere, in acest articol puteti gasi atat recomandarile noastre, cat si o insiruire de informatii utile.
1. Convector electric de perete Tesy CN 03 150 MIS
De 10 ani in peste 20 de tari, convectoare electrice de perete Tesy se remarca prin calitate si siguranta.
Produsul ofera 3 ani garantie integrala si garanteaza incalzirea camerei cu pana la 25%. Convectorul electric se bucura de un sistem sigur anti-inghet, oprire silentioasa si convectie optima a aerului.
Avand dimensiuni relativ mici (I x L x A cm: 63 x 45 x 9 cm), convectorul electric de perete isi gaseste cu usurinta locul oriunde in casa (hol, baie, bucatarie, dormitor). Cu o greutate de aprox. 4.15 kg, convectorul electric de perete Tesy poate fi usor de manevrat si instalat.
Pe langa aceste aspecte, aparatul are un termostat reglabil de camera, este recomandat pentru incaperi de pana la 45 m cubi si se gaseste la un pret accesibil.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
Tip produs: Convector de perete
Tip incalzitor: Interior
Grad de protectie: IP 24
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 30 – 45
Putere maxima: 1500 W
Termostat de camera reglabil: Da
Termostat de siguranta: Da
Protectie anti-inghet: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 63 x 45 x 9 cm
Greutate: 4.15 kg
Rating produs: 4,36/ 53
2. Convector electric de perete Tesy CN 03 250 MIS
De 10 ani in peste 20 de tari, convectoare electrice de perete Tesy se remarca prin calitate si siguranta.
Spre deosebire de produsul anterior prezentat, acesta ofera 5 ani garantie integrala, garantand incalzire rapida si operare silentioasa.
Convectorul electric se bucura de un sistem fiabil anti-inghet, un termostat de siguranta si un termostat reglabil.
Avand dimensiuni relativ mici (I x L x A cm: 100 x 45 x 9 cm), convectorul electric de perete isi gaseste cu usurinta locul oriunde in casa (hol, baie, bucatarie, dormitor). Cu o greutate de aprox. 6.52 kg, aparatul care constituie o sursa sigura de incalzire in sezonul racoros, se manevreaza si se instaleaza cu usurinta.
Este recomandat pentru incaperi de pana la 70 m cubi si se gaseste la un pret accesibil.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
Tip produs: Convector de perete
Tip incalzitor: Interior
Grad de protectie: IP 24
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 50 – 70
Putere maxima: 2500 W
Termostat de camera reglabil: Da
Termostat de siguranta: Da
Protectie anti-inghet: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 100 x 45 x 9 cm
Greutate: 6.52 kg
Rating produs: 4,36/ 53
3. Convector electric de podea TESY MC 2014
Convectorul electric de podea se face remarcat prin elementul de incalzire denumit MICA, constituit din doua placi ce au intre ele o
rezistenta electrica care le incalzeste. Acesta placa are un inalt grad de radiatie infrarosie (incalzire radianta), iar caldura ramasa este emisa sub forma convectiva (incalzind si aerul). Un mare procent din radiatia infrarosie incalzeste obiectele din incapere.
Pana la incalzirea maxima se asteapta doar un minut, dupa care, aparatul incepe sa degaje caldura, fara sa usuce aerul.
Convectorul electric de podea se bucura de un sistem de protectie la supra-incalzire si rasturnare, de rotite pentru transport, afisaj LED si un termostat reglabil.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
Tip produs: Convector de podea cu 4 elementi
Tip incalzitor: Interior
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 42
Putere maxima: 2000 W
2 trepte de putere: 2000/1000 W
Afisaj LED; Termostat de camera reglabil: Da
Protectie anti-inghet: Da
Timer; Telecomanda; Roti pentru transport: Da
Siguranta si protectie supraincalzire: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 69 x 58 x 13 cm
Greutate: 4.6 kg
Tensiune de alimentare: 230 V
Rating produs: 4,17/ 6
4. Convector electric Zass ZKH 02
Fiind usor de amplasat pe podeaua oricarei incaperi din casa, convectorul electric are o putere de 2000 W si 3 trepte de setare a acesteia (750W/ 1250W/ 2000W) in functie de nevoile dvs.
Convectorul de podea este prevazut cu un grilaj pentru directionarea aerului cald si un termostat reglabil ce permite gestionarea exacta a temperaturii si totodata a consumului electric.
Remarcam, de asemenea, cele doua manere ergonomice ce au rolul de a asigura un transport facil, precum si cele doua picioruse ce ofera un plus de stabilitate si siguranta. Existenta celor doua comutatoare prevazute cu leduri are ca scop selectarea nivelului de putere. Pretul este extrem de bun, iar avantajele aduse sunt numeroase.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
Tip produs: Convector de podea
Tip incalzitor: Interior
Putere maxima: 2000 W
3 trepte de putere: 750/ 1250/ 2000
Termostat de camera reglabil: Da
Buton pornit/oprit; Indicator luminos de functionare: Da
Siguranta si protectie supraincalzire: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 72 x 14 x 46 cm
Greutate: 3.96 kg
Tensiune de alimentare: 220 V
Rating produs: 4,40/ 15
Totul despre convectoarele electrice
♦ Daca aerotermele si caloriferele electrice reusesc sa faca fata sarcinilor de incalzire pentru incaperi mici/ medii ca suprafata, pentru spatiile mai extinse in care se doreste incalzirea treptata, un convector electric poate constitui cea mai buna alegere. Acesta este un aparat care preia aerul rece in partea de jos a lui, se incalzeste si iese, ulterior, prin grila superioara. Convectia este naturala, aerul circuland liber, fara ventilator.
♦ Convectoarele electrice au o carcasa metalica ce are la baza o rezistenta electrica. Puterea rezistentei poate varia intre 500 W, 1000 W, 1500 W, 2000 W sau 2500 W; la modelele mai noi fiind chiar de 3000 wati.
♦ Masurand lungimea si latimea camerei, apoi inmultind rezultatul cu 10, veti avea un indice aproximativ al puterii de incalzire necesara.
♦ Tipul convectiei (natural sau asistat) va dicta procesul de incalzire. Pentru un proces mai lent se poate opta pentru convectia naturala, insa daca preferati ca modelul sa incalzeasca rapid incaperile si sa imprastie aerul cald la distante mai mari, veti putea opta pentru o piesa care are si ventilator incorporat.
♦ In mediul online puteti gasi convectoare electrice la preturi bune (vezi aici cele mai noi reduceri) si puteti beneficia de oferte diversificate.
♦ Avantajele acestor convectoare sunt urmatoarele:
+ posibilitatea montarii pe perete sau pe podea in functie de model (montaj fix sau mobil)
+ aerul circula natural si nu atrage praful din incapere
+ silentiozitatea acestora; neavand piese in miscare, nu se aude niciun zgomot
♦ Considerate mici dezavantaje sunt urmatoarele aspecte: partea de unde aerul cald este degajat nu trebuie acoperita; consumul este mai mare in comparatie cu incalzirea pe gaz.
♦ In cazul in care va doriti un aparat de incalzire ieftin, insa eficient, recomandarea noastra este convectorul electric Albatros CT-23TURBO, cu o putere de 2000 W, un termostat de camera reglabil, dimensiuni mici (I x L x A cm: 37.5 x 58.3 x 11 cm) si o greutate redusa de doar 4 kg. In plus, acesta are o aeroterma incorporata, functia TURBO, siguranta si protectie la supraincalzire, si se gaseste la un pret sub 100 lei.
♦ Unele modele nou-aparute de convectoare electrice incorporeaza particularitati care le fac mult mai eficiente energetic (spre exemplu, termostatul de ambianta sau afisajul digital). Insa, este cert: convertoarele electrice constituie cea mai buna varianta pentru incalzirea spatiilor inchise, functionand silentios si garantand fiabilitate.
- Cele mai bune microfoane pentru podcast - 10 mai 2023
- Cele mai bune drone pentru fotografie - 10 aprilie 2023
- Cel mai bun acumulator extern pentru smartphone - 10 martie 2023