Cele mai bune Compresoare aer

Persoanele care lucreaza in diferite domenii si care au nevoie de accesorizare cu scule si unelte nu au intotdeauna cunostintele necesare pentru a face alegerea potrivita. Pentru ca piata este foarte diversificata atunci cand vine vorba de compresoare de aer, oamenii trebuie sa tina cont de anumite caracteristici in procesul de selectie. Asadar, persoanele care lucreaza cu lucruri mari sau grele cum ar fi anvelopele masinii sau saltelele cu aer sau cei care folosesc unelte cu aer comprimat, precum aparate de vopsit si chei dinamometrice, vor avea nevoie si de un compresor de aer comprimat performant.

Aceasta unealta poate fi folosita atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, in diferite medii de lucru precum vulcanizari si ateliere de lucru. De asemenea, compresoarele functioneaza pe baza energiei mecanice care este produsa fie de un motor termic, fie de unul electric. Cele mai cunoscute tipuri de compresoare de aer sunt cele volumice, care functioneaza pe baza unui sistem de debit pozitiv, in care aerul este aspirat si stocat intr-un rezervor special pentru ca volumul acestuia sa fie redus la o fractiune din cel initial, in scopul de a mari presiunea. Compresoarele cu piston sunt  principalele modele de compresoare volumetrice.

Pe de alta parte, exista si compresoare de aer dinamice, ce comprima aerul continuu prin transportarea acestuia cu ajutorul unui surub tip melc. 

Tipuri de compresoare aer

Pe piata exista numeroase tipuri de compresoare aer. Compresorul cu piston reprezinta cel mai comun model. Acesta poate avea una sau doua trepte de compresie, in functie de presiunea pe care o pot realiza. Compresorul de aer cu surub reprezinta solutia profesionala a compresoarelor volumetrice care au capacitatea de a lucra timp indelungat atat in regim industrial, cat si profesional, fiind utilizate in domeni specifice, precum service-uri auto, vulcanizari, foraje si subtraversari orizontale, hale de productie de orice tip.

Criterii pe baza carora se alege compresorul de aer

Atunci cand utilizatorii doresc sa achizitioneze un compresor de aer, este important ce consumatori trebuie sa deserveasca acesta. Astfel se poate afla ce presiune si debit de aer trebuie sa poata furniza acest compresor. Debitul de aer necesar este realizat prin adunarea debitului necesar fiecaruia, rezultat la care se adauga o marja suplimentara de 30%.

Mai mult decat atat, portabilitatea este un factor important atunci cand vine vorba de achizitionarea unui compresor. Cei care achizitioneaza acest aparat numai pentru vopsit sau pentru umflarea anvelopelor s-ar putea multumi cu un compresor de sub 10 kilograme. Pentru lucrarile profesionale va fi nevoie de un produs cu un debit de aer mai mare.

Tipologia pompei este un alt criteriu important ce separa produsele de pe piata in modele cu pompa de ulei si cel cu pompa fara ulei. varianta cea mai ieftina si usor de achizitionat, silentioasa si eficienta este cea a compresorului cu ulei. In functie de capacitatile tehnice, exista doua mari coordonate: cantitatea de aer comprimata, precum si valoarea presiunii la care are loc compresia. Pentru utilizari in gospodarie, este suficienta achizitionarea unui compresor de aer cu 50 pana la 150 de litri comprimati si o presurizare de 6 bar. Pentru a folosi utilajul la scara industriala, nu se accepta mai putin de 350 litri si presiuni mai mici de 12 bar.

Puterea compresorului de aer va fi moderata si se va masura in cai putere sau in Watti, majoritatea variantelor profesionale alimentandu-se cu carburant si avand motor cu ardere interna. Modelele care depasesc 6 CP sunt destinate intrebuintarii industriale, in timp ce modelele pentru benzinarii sau uz casnic pot avea valori cuprinse intre 1.5 si 5 CP.

Functionalitatea este o alta trasatura de care cumparatorii trebuie sa tina cont in achizitionarea compresorului de aer, incluzand reglajul de presiune in diferite trepte de utilizare, alaturi de un set de accesorii utile. Cei care aleg un model voluminos si dificil de deplasat il vor monta intr-un loc intrebuintand un furtun special pentru a transporta aerul pana la destinatie.

Firma producatoare a compresorului de aer este un criteriu decisiv s-ar putea spune. Cele mai bune modele sunt produse de Fini, Makita sau Airmaster ori Stanley, aceste branduri furnizand produse apreciate pe piata de catre utilizatori casnici sau industriali.

Designul conteaza la fel de mult atunci cand oamenii doresc sa cumpere cel mai bun compresor de aer, luand in considerare dimensiunile si portabilitatea acestuia. Unele compresoare sunt dedicate proiectelor casnice mici, iar altele sunt destinate utilizarii industriale. Modelele cu roti sunt foarte bune pentru utilizatorii care pun pret pe portabilitate. Decizia in ceea ce priveste cel mai bun compresor de aer depinde foarte mult de scopul utiizarii acestuia. 

In plus, cumparatorii trebuie sa ia in considerare si timpul investit pentru intretinerea compresorului si pentru a alege pompa dorita. Din punct de vedere al intretinerii, compresoarele cu pompe fara ulei din punct de vedere al costurilor de intretinere presinta un avantaj foarte mare, deoarece, desi au costuri de achizitie foarte mari, reusesc sa ajute utiizatorii sa amortizeze investitia in timp. Compresoarele cu pompe cu ulei necesita interventii mai frecvente si inlocuirea periodica a uleiului. Din punct de vedere al zgomotului emis, cele cu pompe de ulei sunt mult mai silentioase.

O investitie intr-un compresor de aer bun necesita accent pus pe calitate, un pret modic, evitarea unor cheltuieli inutile. In umele cazuri, aceste utilaje vin dotate complet, dar sunt pe piata si consumabile care sunt inlocuite periodic, de la cuple, furtunuri, robineti si alte accesorii care pot fi cumparate la un raport calitate-pret foarte bun.

Recomandari:


1. Compresor aer cu 2 cilindri Steinhaus
× Compresorul este robust si eficient, componentele de inalta calitate si lubrifierea cu ulei garantand o lunga durata de viata. Aerul comprimat din rezervorul de 50 l este intotdeauna gata de folosire, iar presiunea de lucru este de pana la 8 bari. 
× Compresorul este prevazut cu doua pistoane, supape de siguranta, manometru pentru verificarea presiunii si conducta de evacuare a condensului, pentru intretinere usoara.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII



2. Compresor aer pe ulei Einhell TE-AC 270/50/10
× Acest produs, robust, eficient si de uz intens, raspunde celor mai exigente cerinte. Nivelul uleiului poate fi verificat prin fereastra de control si presiunea de lucru de pana la 10 bari poate fi setata pentru multe aplicatii utilizand reductorul de presiune.
× Compresorul este prevazut cu un rezervor de 50 l, manometru de presiune, supapa de siguranta, roti cu diametru mare si picior anti-vibratie.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII



3. Compresor cu piston Airmaster AIR2SHU850-AIR-70S
× AIR2SHU850 este un compresor de aer coaxial, monofazat, cu piston,  intr-o singura treapta de compresie.
× Compresorul este prevazut cu un rezervor de 50 de litri,  placa portsupapa din otel, un tub colector, aripioare de racire a cilindrului si un motor de 2cp.
• Nivelul de zgomot este foarte redus, presiunea de lucru este de pana la 8 bari, debitul de aer aspirat este de 123 l/h, iar debitul de aer refulat este de 123 l/h.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII



4. Compresor aer profesional Stanley DN200
× Compresorul de aer fara ulei (cu piston teflonat) are o forma compacta si este simplu de transportat, dovedindu-se a fi util acasa, dar si in locurile de munca. Panoul de control este usor de citit, avand si un indicator de presiune.
× Rezervorul este mic, de doar 6 litri. Presiunea de lucru este de 8 bari. Are un singur cilindru. Este portabil, avand o greutate de doar 9 kg.
× Dimensiuni: 355 x 315 x 370 mm.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Fie ca este achizitionat pentru uz personal sau profesional, compresorul de aer este un dispozitiv foarte important de alegerea caruia trebuie sa tina cont toti utilizatorii pentru a se dovedi o investitie fiabila si extrem de eficienta. Fara doar si poate, compresorul de aer, indiferent de tehnologia folosita, merge pe un principiu simplu: cresterea presiunii unui gaz si dimensiunea progresiva a volumului. Prin intermediul umplerii cu aer a rezervorului si scaderea volumului acestuia la o fractiune din cel initial se creeaza presiunea. 

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *