Cele mai bune canapele

Alegerea celei mai bune canapele pentru living ÔÇô criterii esentiale

Alegerea unei canapele nu este chiar cea mai simpla decizie pe care o pot lua proprietarii unei case sau a unui apartament. Canapeaua este un fel de element central al livingului, un spatiu in care membrii familiei isi petrec timpul impreuna pentru a socializa intre ei sau cu prietenii, este un spatu de relaxare si confort. De multe ori, canapeaua poate fi si un spatiu in care oamenii se odihnesc, sau chiar un pat suplimentar pentru oaspeti.

Alegerea celei mai bune canapele va influenta foarte mult modul in care oameni isi petrec timpul liber in livig. Canepelele fixe sunt ideale pentru familiile mai putin numeroase, care nu le folosesc pe post de pat. Canapelele extensibile sunt ideale pentru cei care cauta o solutie 2 in 1, un pat suplimentar si o canapea foarte confortabila si spatioasa.

Criterii pentru alegerea celei mai bune canapele

Inainte de a alege o canapea, este important ca utilizatorii sa tina cont de dimensiunile acesteia. Dimensiunile canapelei trebuie sa se potriveasca dimensiunilor camerei in care eset amplasata. Cumparatorii trebuie sa masoare locul in care aceasta va fi amplasata si sa nu aleaga un model de dimensiuni mai mari decat locul in care va fi amplasata.

Forma canapelei este foarte importanta. In functie de gusturile fiecarui client in parte, canapelele pot fi modulare, rectangulare sau in stil englezesc, sectionale sau in stil frantuzesc. Modelele modulare sunt usor de integrat in orice camera, versatile si usor de mutat. Modelele rectangulare se potrivesc la orice stil de amenajare abordat, iar canapelele sectionale in forma de L sau de U sunt piesa centrala a oricarei camere.

Cadrul canapelei este un alt criteriu demn de luat in calcul pentru a face o investitie buna. Cadrul din lemn si fier este foarte rezistent, recomandat de specialisti, in timp ce cadrul din placi de pal este mai putin rezistent si nu suporta foarte bine greutati mari.

Pentru persoanele care aleg canapele extensibile, conteaza foarte mult sistemul de extensie, care trebuie sa reziste in timp. Sistemul de extensie relaxa este practic, comod, simplu de actionat. Cel cu cadru metalic si bride elastice este practic si poate fi folosit in spatii mai restranse. Sistemul extensibil lift este intalnit mai ales la modelele de coltare extensibile cu spatiu de depozitare, iar sistemul Nova permite transformarea canapelei intr-un pat dublu.

In alegerea celei mai bune canapele conteaza si tipul de sezut, care influenteza longevitatea si gradul de confort. Cele mai intalnite canapele sunt cele cu arcuri care ofera un confort ridicat. Umplutura pernelor trebuie sa fie foarte confortabila. Exista doua tipuri de umpluturi, cea cu puf natural si artificiala. Umplutura cu puf natural este o varianta mai scumpa, insa ofera un grad ridicat de confort. Cea mai raspandita varianta este umplutura artificiala care ofera fermitate pernelor si este si mai ieftina.

Materialul exterior este un criteriu foarte important care trebuie avut in vedere. Clientii trebuie sa tina cont de rezistenta la frecare, la usurinta de curatare a materialului. Cele mai des intalnite materiale sunt bumbacul, inul, dar si materialele sintetice si pielea naturala. Bumbacum si inul sunt materiale placute la atingere care se curata greu. Materialele sintetice sunt usor de curatat si mai ieftine, in timp ce pielea naturala rezista in timp si este usor de curatat, insa nu este cea mai confortabila varianta.

Alegerea canapelei depinde si de spatiul de depozitare. Acesta nu este un criteriu eliminatoriu, insa foarte important. Orice cumparator ar dori o canapea cu spatiu de depozitare in care sa poata stoca pernele, paturile sau pilotele.

Pretul canapelei si garantia obtinuta de la producator conteaza foarte mult. Cei care vor sa nu investeasca mult, pot avea surpriza sa nu faca cea mai buna alegere, pentru ca un pret mic nu inseamna intotdeauna un produs bun. Garantia canapelei trebuie sa fie de minim 12-24 de luni pentru ca toti clientii sa fie multumiti.

Nu in ultimul rand, este importanta si culoarea canapelei. De vreme ce canapeaua va fi adusa intr-un living deja amenajat, atunci culoarea peretilor si a celorlalte piese de mobilier va conta foarte mult in alegerea canapelei.

Content Writer la Produsebune.com
Numele meu este Andra Vasile ╚Öi scriu articole pentru acest website despre diferite produse. Articolele scrise de mine cuprind informa╚Ťii ╚Öi recomand─âri despre produse comercializate online. Fiecare articol con╚Ťine o serie de recomand─âri de produse expuse ├«n urma unei cercet─âri cu privire la detaliile produsului, recenziile clien╚Ťilor, nota acordat─â produsului ╚Öi popularitatea sa.
Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

18 − sixteen =