Cele mai bune binocluri

Portabil, compact, de dimensiuni relativ mici, un binoclu este nelipsit din echipamentul unui aventurier, fiind accesoriul perfect pentru hobby-uri, drumeții în natură sau activități sportive.

Un binoclu de calitate vă oferă, în adevăratul sens al cuvântului, o perspectivă nouă și mai clară, iar alegerea unui produs bun nu este chiar așa ușoară. Când vine vorba să achiziționați un binoclu bun, primele caracteristicile de care ar trebui să țineți cont ar fi: zoom-ul optic/ puterea de mărire (20x înseamnă că tot ceea ce priviți o să pară de 20 de ori mai mare) și diametrul obiectivului (dimensiunea obiectivului corespunde cu cât de luminos va apărea obiectul, mai precis obiectivele mai mari fac ca obiectele îndepărtate să fie mai clare și ușor de văzut). 

Mai important decât aceste două criterii ar fi găsirea unui binoclu potrivit nevoilor dvs., iar pentru asta trebuie găsit echilibrul corect între puterea de mărire, diametrul obiectivului, cât de compact este binoclul și pentru ce îl veți folosi (există binocluri cu infraroșu pentru noapte, profesionale, militare etc.). Funcțiile pe care le doriți și de care aveți nevoie depind cu adevărat de modul în care le veți utiliza.
Prin urmare, ghidul nostru de cumpărături este următorul.

Recomandările noastre:

Binoclu Tasco 20×50

♦ Binoclul Tasco are o putere de mărire de 20x și un obiectiv de 50 mm, lentile tratate împotriva reflexiei, capace de protecție, corp exterior din cauciuc, rezistent la apă și praf.
♦ Este prevăzut cu spațiu pentru montarea trepiedului și rotiță pentru reglare dioptrii la ocularul drept.
♦ Tasco 20×50 este un binoclu pentru observare generală, cu un raport excelent calitate-preț, fapt pentru care poate fi cea mai potrivită alegere.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Binoclu Celestron SkyMaster 15×70

♦ Celestron SkyMaster are un factor de mărire de 15x și un obiectiv de 70 mm, ce garantează luminozitate chiar și în condiții de lumină scăzută.
♦ Binoclul este potrivit atât pentru vizualizare terestră, cât și astronomică, excelând pe partea de focalizare.
♦ Are o structură ergonomică, fiind prevăzut cu un cauciuc de protecție pentru prindere sigură, un buton central de focalizare și un adaptor pentru trepied.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Binoclu Bushnell 10-70×70

♦ Binoclul Bushnell este ideal pentru drumeții, urmărirea peisajelor, supraveghere, sporturi exterioare sau chiar astronomie, având o putere de mărire variabilă și lentile acoperite complet cu un strat care îmbunătățește luminozitatea și crește contrastul.
♦ Corpul lui, învelit în cauciuc, amortizează șocurile. Binoclul este prevăzut cu spațiu de prindere pe trepied.
♦ Pe lângă binoclu, coletul include o husă de protecție, lavetă și capace pentru protejarea ocularelor și obiectivelor.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Binoclu Profesional 60×60

♦ Conceput pentru observare generală, cu un design compact și o greutate redusă, binoclul profesional 60×60 este ușor de folosit în drumeții sau la vânătoare.
♦ Este prevăzut cu o protecție pentru ochi, include o geantă de transport, lavetă de curățare a lentilelor, iar pentru prețul său (foarte accesibil), acest binoclu are și funcția de viziune noctură (la un nivel scăzut, însă).

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Binoclul poate fi un cadou inspirat atât pentru un copil, cât și pentru un adult, însă pentru a fi potrivit, produsul trebuie ales în funcție de scopul utilizării.
Un binoclu bun trebuie să asigure o vizibilitate bună, să aibă o construcție solidă și ergonomică, o greutate redusă, să fie rezistent la apă, șocuri și vibrații și, desigur să fie ceea ce aveți nevoie. Folosiți un binoclu într-un weekend, în timpul unei excursii montane? Atunci contează cel mai mult zoom-ul optic și luminozitatea. Îl veți folosiți într-un safari? În acest caz, sunt mai importante portabilitatea și funcția de stabilizare a imaginii.

Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *