Cele mai bune benzi de alergat

Sigure, convenabile și ușor de utilizat, benzile de alergare sunt ideale pentru a vă crește rezistența și forța musculară, dar și pentru a reduce riscul de boli de inimă, diabet și probleme de sănătate legate de articulații.
Toate aspectele antrenamentului pe banda de alergare pot fi controlate de utilizator (viteza, înclinația, consumul de energie), iar achiziționarea unei benzi de alergat pentru a face sport în confortul propriei locuințe prezintă numeroase beneficii. Spre exemplu, odată cumpărată, banda este disponibilă oricând și poate deveni rapid o modalitate grozavă de a începe dimineața sau de a elimina stresul după muncă. Aceasta poate fi folosită fără alte ajustări de orice membru al familiei care dorește să facă mișcare, iar în ceea ce privește costul, acesta se amortizează în timp pentru că nu veți mai plăti abonamente la sală.
Acestea sunt doar câteva dintre avantajele de a avea propria bandă de alergare acasă.
Dacă sunteți în căutarea unei benzi de alergare bune, prima noastră recomandare este banda de alergat electrică Orion Sprint C1, deoarece are 12 programe presetate, senzori de puls pentru citirea ritmului cardiac, un sistem de amortizare a șocului la alergare și roți pentru transport. 
La ce aspecte suntem atenți atunci când cumpărăm o bandă de alergare, pe lângă spațiul pe care îl avem la dispoziție (în primul rând contează spațiul disponibil din casă, așa că aveți în vedere dimensiunile benzii)?

  • Funcțiile;
  • Tipurile de exerciții, nivelul de pregătire (intermediari, avansați)
  • Viteza maximă a benzii;
  • Greutatea maximă suportată;
  • Depozitarea/ portabilitatea;
  • Garanția.

Benzile de alergare ard mai multe calorii pe oră decât orice alt aparat de exercițiu.
Un studiu realizat de Colegiul Medical din Wisconsin și Centrul Medical VA din Milwaukee a arătat că, timp de 60 de minute, caloriile arse pe banda de alergare au fost în medie 705 – 865, mai mult decât un aparat de scări, un aparat de vâsle sau o bicicletă staționară.
Poate de aceea, benzile de alergare sunt printre cele mai populare alegeri ale cumpărătorilor de echipamente pentru exerciții fizice. În funcție de aprecierile acestora, recomandările noastre sunt următoarele:

Bandă de alergare electrică FitTronic D30

♦ Datorită sistemului de pliere care face ca banda de alergare să fie ușor de depozitat și să ocupe puțin spațiu, aceasta este ideală pentru antrenamente în confortul casei. Prin bluetooth, vă puteți conecta la diverse aplicații (kinomap sau zwift) care fac ca timpul petrecut la antrenament să fie mai plăcut și să treacă mai ușor. 
♦ Banda este prevăzută cu un sistem de funcționare silențios și lin, un sistem de siguranță cu oprire imediată în cazul unei probleme, senzori pe mânere pentru măsurarea ritmului cardiac și un display LCD ce afișează viteza, timpul, caloriile și distanța.
♦ Banda are 10 programe prestabilite și o suprafață de alergare cu dimensiunile 100 x 40 cm.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Bandă de alergat cu înclinare automată Energy Fit MT10A

♦ Pentru antrenamente eficiente, această bandă de alergare pune la dispoziție o suprafață de alergare cu dimensiunile 120×42 cm și posibilitatea ajustării înclinării automate până la 12 nivele.
♦ Banda este dotată cu funcție de siguranță ce permite oprirea imediată a benzii în cazul dezechilibrării, cu senzori pentru puls și un calculator ce arată viteza, timpul, distanța, caloriile și înclinarea.
♦ Se pliază automat, are roți pentru transport și o greutate de 53 kg. Alte funcții (USB, MP3 Player, Card SD)

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Bandă de alergare electrică Actuell t2000i

♦ Ideală atât pentru mers ușor, cât și pentru alergare, banda Actuell 2000I are o înclinare în 3 nivele de poziții, o viteză reglabilă (între 0.8-12km/h) și un panou de control ce arată informații precum pulsul, viteza, timpul, distanța, caloriile și înclinarea.
♦ Banda are un port MP3, 12 programe prestabilite, senzori citire ritm cardiac și funcție de siguranță (pentru a preveni riscul accidentării).
♦ Funcționează silențios, este pliabilă pe cilindru, are roți pentru transportare și un deck dublu ce conferă siguranță, stabilitate, rezistență și fiabilitate.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Bandă de alergat electrică BodyFit A5000

♦ Banda electrică BodyFit A5000 are 12 programe prestabilite pentru antrenamente, o suprafață de alergare cu dimensiunile 130×46 cm și este prevăzută cu un motor de 3.25 CP, atingând o viteză de până la 16 km/h.
♦ Prin bluetooth, vă puteți conecta la aplicația FitShow, prin intermediul căreia vă puteți ajusta sau seta viteza de deplasare, timpul antrenamentelor și vă puteți atinge obiectivele dorite.
♦ Are un sistem de funcționare silențios și lin, un sistem de siguranță și de amortizare a șocului și roți pentru ușurința în transportare.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Cu pantofii sport potriviți și o bandă de alergare în casă, ardeți calorii oricând aveți câteva minute libere (puteți, în același timp, să urmăriți o emisiune sau să ascultați un audiobook). Vă puteți antrena oricând și oricât în confortul casei, o bandă de alergare fiind o modalitate simplă de a face mișcare.
Dacă ar fi să trecem în revistă și câteva dezavantaje ale folosirii unei benzi de alergare, am menționa faptul că ele sunt relativ scumpe, pot ocupa mult spațiu și oferă un tip limitat de exerciții (de la mers la alergare).
Totuși, trebuie știut că unele benzi de alergare se pliază pentru economisirea spațiului și au caracteristici speciale, cum ar fi contoare de pași și monitoare de ritm cardiac, astfel încât progresul de fitness poate fi urmărit.

Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *