Cele mai bune Becuri Led

Una din cele mai cunoscute si mai raspandite tehnologii de pe piata la momentul actual este tehnologia LED in ceea ce priveste metodele de iluminat. Spre deosebire de becurile vechi, cu filament, de becurile incandescente, cele LED sunt mult mai economice, mai eficiente, mai practice si mai ecologice. Asadar, cine doreste sa investeasca in tehnologie poate sa investeasca in becuri LED pentru orice aplicatie de iluminat din interiorul si chiar de la exteriorul locuintei.

Becurile LED fac parte din viata oamenilor de mai bine de un deceniu, fiind considerate mult mai avantajoase decat cele clasice cu incandescenta. 

Scurta istorie a becurilor LED

Inainte de aparitia becurilor LED, erau utilizate trei tipuri de lampi pentru cea mai mare parte a iluminatului general, si anume cele cu incandescenta, cele fluorescente si cu halogenuri metalice. Primele becuri LED au fost dezvoltate la inceputul anilor 1960 si au produs lumina in frecvente joase, rosii din cadrul spectrului luminos. LED-urile albe au fost create ulterior si primul pom de Craciun iluminat cu LED apare in anul 1998. 

In anul 2009, compania Philips Lighting America de Nord a prezentat lampile LED ca si o varianta la becul standard cu 60 W. in acelasi an, apare pe piata o lampa cu LED care este de 12 ori mai eficienta decat o lampa cu tungsten si are o durata de viata de 100000 de ore.

Cum alegi un bec LED potrivit pentru nevoile tale?

In primul rand, becul LED se alege in functie de culoarea dorita si necesara utilizatorilor. Lumina alba este compusa din Rosu, Verde si Albastru, iar in momentul de fata exista numai becuri LED albe si becuri LED RGB care sunt mai scumpe decat cele albe dar au si avantaje suplimentare. Becurile LED se disting si in functie de temperatura luminii emisa, care este exprimata in grade Kelvin si care incepe de la 2700 K si ajunge pana la 4500 K. 

Acuratetea culorilor becurilor LED conteaza, de asemenea, foarte mult in alegerea becului LED. Acuratetea cu care becurile LED reflecta culorile naturale se masoara prin indicatorul CRI, si anume Colour Render Index. De acuratetea culorilor depind foarte multi factori in viata de zi cu zi. Spre exemplu, in spatiile comerciale se folosesc becuri cu o valoare CRI mica sub 80, ceea ce inseamna ca legumele si fructele vor avea un alt aspect si o cu totul alta culoare la lumina naturala.

Luminozitatea becurilor LED se masoara in lumeni si puterea consumata se masoara in Watti. Becurile LED au cel mai mic consum in W fata de celelalte tipuri de becuri la aceeasi luminozitate furnizata. Pentru o dimensiune a luminozitatii ce trebuie folosita in casa, o valoare de 700 de lumeni este suficienta sa furnizeze un bec pe hol, in timp ce un bec de citit va avea o valoare de 1400 de lumeni.

Durata de viata a unui bec LED conteaza foarte mult in alegerea pe care oamenii o au de facut. Preturile becurilor LED sunt cu pana la 20% mai mari decat a celor clasice, iar garantia acordata de marii producatori este de 24 de luni. De aceea, durata de viata a unui bec LED este de 15000 de ore de functionare, ceea ce inseamna 10 ani la o folosire zilnica de 4 ore sau 8 ani la o folosire de 6 ore zilnic.

Se va pune accent si pe forma becului LED. Becurile in forma clasica pot fi folosite pentru o gama larga de corpuri de iluminat, in timp ce becurile LED in forma de lumanare sunt ideale pentru veioze si lampi. Becurile LED pentru lustra sunt mai mici si sunt special concepute pentru aceste aplicatii.

Tipul de dulie conteaza foarte mult in alegerea becului LED. Acesta depinde de corpul de iluminat. Becurile LED ale producatorilor de prestigiu au o gama variata de socluri sau dulii. Becurile LED sunt disponibile pentru orice tip de corp de iluminat, inclusiv veioze si plafoniere, candelabre si lustre.

Se va pune accent si pe posibilitatea reglarii intensitatii luminii. Becurile LED sunt compatibile cu variatoarele de luminozitate, insa nu toate. Aceasta functie poate fi gasita in specificatiile tehnice ca fiind “dimmable”. In cazul in care becurile LED nu au aceasta specificatie, nu pot fi folosite cu variatoare de lumina, deoarece se poate ajunge la arderea becului.

Unghiul de iluminare al becului LED este extrem de important, avand o valoare de aproximativ 300 de grade, comparativ cu becul clasic. Becurile LED cu sisteme semi-ingropate au un unghi de iluminare de 120-160 de grade. 

1. Set 3 becuri LED Philips, E27

× Tehnologia cu LED-uri dezvoltată de Philips este o soluție ce asigură o generare optimă a luminii, optimizând costurile și economisind energie în comparație cu sursele de lumină tradiționale.
× Setul include 3 becuri LED de 9W, ce au o durată de viață de 15.000 h.
× Tensiune alimentare: 230 V
× Tip soclu: E27
× Tip lumină: Lumină caldă

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Set 3 becuri LED Philips, E14

× Tehnologia cu LED-uri integrată permite o generare optimă a luminii, optimizând astfel costurile și economisind energie comparativ cu sursele de lumină tradiționale.
× Setul include 3 becuri LED de 5.5 W (echivalent a 40 W).
× Tensiune alimentare: 230 V
× Clasă de eficiență energetică: A+
× Tip lumină: Lumină caldă

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


3. Bec LED RGB inteligent Xiaomi Mi

× Designul profesional optic împreună cu LED-ul de calitate garantează o performanță stabilă a iluminării, reduce efectul de strălucire, protejând ochii.
× Putere: 10 W
× Formă: Reflector
× Durată de viață de până la 25.000 h.
× Conectivitate wireless. Sistem de operare compatibil: Android și iOS.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


4. Set 10 becuri LED Star-Light, E27

× Față de becul clasic, becul Led Star-Light are un consum energetic mai mic, emite un flux luminos de 1350 lumen cu o lumină rece și face parte din clasa energetică A++.
× Puterea unui bec este de 15 W (echivalent a 100 W), iar autonomia acestuia este de 30.000 h. Setul include 10 becuri LED.
× Tensiune alimentare: 230 V
× Diametru: 60 mm.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Valorile becurilor LED sunt mult mai avantajoase decat valorile celorlalte tipuri de becuri. Datorita diferentei enorme de pret la electricitate, costurile initiale ale becurilor sunt acoperite cu rapiditate, intr-o perioada de pana la 9 luni. Asadar, un bec LED poate fi considerat foarte ieftin, mai ales pe termen lung, amortizarea costurilor fiind extrem de rapida, iar inlocuirea becurilor fiind necesara o data la cativa ani. 

Becul LED este un produs simplu si foarte eficient care a necesitat peste o jumatate de secol de cercetare, folosind trucuri tehnologice interesante si avand rezultate extraordinare, atat din punct de vedere al costurilor, cat si al eficientei.

Pentru ca ochiul este un organ foarte important al corpului uman, care poate fi afectat de lumina nepotrivita, lumina LED este benefica vederii si nu provoaca niciun fel de tulburari de vedere. Acest lucru este valabil pentru utilizatori de toate varstele. Folosite seara, becurile LED nu tulbura somnul si nu provoaca oboseala, nu afecteaza utilizatorul, ci ii asigura o activitate linistitoare, placuta si relaxanta.

In concluzie, becurile LED reprezinta solutia ideala a viitorului, perfecta pentru termen lung, iar folosirea lor asigura o economie de energie si protejeaza mediul inconjurator. Iluminatul casei cu becuri LED reprezinta o solutie moderna si ecologica, dar si economica, fara aface rabat la calitatea luminii. Aceste becuri si-au dovedit eficienta si fiabilitatea in timp si reprezinta o solutie perfecta. 

Content Writer la Produsebune.com
Numele meu este Andra Vasile și scriu articole pentru acest website despre diferite produse. Articolele scrise de mine cuprind informații și recomandări despre produse comercializate online. Fiecare articol conține o serie de recomandări de produse expuse în urma unei cercetări cu privire la detaliile produsului, recenziile clienților, nota acordată produsului și popularitatea sa.
Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *