Cele mai bune Becuri inteligente

In ziua de astazi, toate aplicatiile din locuinta, toate aplicatiile folosite de catre utilizatori de diferite varste trebuie sa fie inteligente. Aplicatiile Smart fac referire la telefoanele inteligente, la tablete inteligente, televizoare inteligente, chiar si la conceptul de casa inteligenta, care include si becuri inteligente. Fara doar si poate, becurile inteligente reprezinta cea mai buna modalitate de iluminare si de control al luminii in orice locuinta. 

Aceste becuri permit reglarea intensitatii luminoase si alegerea uneia din cele 16 milioane de culori de care dispun aceste dispozitive, precum si posibilitatea de a adauga un timer cu ajutorul caruia clientii pot programa ca becul sa se stinga si sa se aprinda la anumite ore, astfel incat sa nu mai uite niciodata lumina pornita atunci cand pleaca de acasa.

Pentru ca omenirea se indreapta cu pasi repezi catre conceptul de casa inteligenta, pentru cei care doresc sa isi modernizeze locuinta in cel mai placut si mai simplu mod, pentru a putea utiliza telefonul pentru a controla luminile din incapere, becurile inteligente se vor dovedi cea mai buna alegere, ce permit controlul luminii prin intermediul unei simple aplicatii pe telefon, de la distanta. 

Principalele motive pentru a investi intr-un bec smart

Becurile inteligente se pot dovedi, la o prima vedere, ca si un instrument ideal pentru utilizatorii lenesi. Becurile smart pot fi controlate de pe internet de oriunde din lume, atata timp cat cumparatorii dispun de o conexiune de date sau de WIFI. Ceea ce inseamna ca, atunci cand sunt plecati de acasa, chiar si in strainatate, si banuiesc o activitate suspecta in cartier, acestia pot regla becurile astfel incat sa para ca cineva este acasa. Cele mai avantajoase becuri smart au diferite functii si pot fi reglate in functie de momentul zilei si de activitatile casnice, in functie de care utilizatorii pot seta o anumita culoare sau luminozitate.

Becurile Smart sunt ideale alaturi de intregul sistem inteligent al casei. astfel, un hub inteligent permite controlul mai multor dispozitive inteligente intr-o singura aplicatie. Unele becuri inteligente functioneaza folosind tehnologia Bluetooth, mai degraba decat WIFI.

Ce pret are un bec inteligent si de ce accesorii speciale are nevoie?

Un bec smart are preturi ce pornesc de la cateva zeci, pana la cateva sute de lei. Cu siguranta cumparatorii vor plati mult mai mult pe un bec smart decat pe unul conventional sau LED. Unele becuri au nevoie de un hub conectat la ruter inainte de a functiona, hub ce functioneaza cu becuri de aceeasi marca, care nu costa mai mult de 150 de lei.

 In ceea ce priveste accesoriile speciale de care are nevoie un bec smart pentru functionare, acestea nu exista. Becul smart se monteaza la fel ca orice alt bec obisnuit, tinand cont de soclul in care se potriveste si de existenta cel putin a unui telefon sau altui dispozitiv smart in casa.

1. Bec inteligent LED Tellur

× Produsul poate fi controlat de la distanță, prin intermediul unei aplicații Smart și poate fi acționat prin comandă vocală. Este rezistent la apă. În plus, poate fi personalizat astfel încât să funcționeze pe baza unor scenarii setate direct din aplicația Tellur Smart.
× Durată de viață de 25.000 h. Putere de 10 W.
× Lumină rece. Lumină caldă.
× Sistem de operare compatibil: Android + iOS
× Diametru: 70 mm.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Bec inteligent TP-Link KL130

× Odată conectat la rețeaua Wi-fi, becul poate fi controlat de oriunde prin intermediul aplicației Kasa (compatibil cu Android și iOS). Oricând doriți puteți aprinde sau stinge becul și puteți controla intesitatea luminii.
× Funcții precum intensitate ajustabilă, control vocal, setare program, setare scenarii și acces de la distanță.
× Pachetul include: 1 x Quick Start Guide + 1 x Bec inteligent KL13

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


3. Bec inteligent PNI SmartHome SM9W LEDr

× Produsul poate fi setat să se aprindă și să se stingă la o anumită oră. Lumina poate fi caldă sau rece, iar intensitatea acesteia o puteți regla dvs. În plus, lumina se poate aprinde gradual la fel de bine precum se poate diminua treptat, când vă pregătiți de culcare. 
× Sistem de operare compatibil: Android + iOS
× Diametru: 70 mm
× Putere de 9 W

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


4. Bec inteligent LED cu Bluetooth Veho Kasa

× Becul inteligent are o putere de 7.5 wati și oferă până la 15.000 de ore de iluminare cu un consum redus de energie. Aveți la dispoziție 16 milioane de nuanțe din care să alegeți pentru atmosfera dorită în casă, iar cu ajutorul aplicației Kasa, lumina poate fi aprinsă sau stinsă oricând și de oriunde, cu un singur click.
× Pachetul de livrare conține becul inteligent LED cu Bluetooth Veho Kasa, ghid rapid de instalare și manualul produsului.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


5. Bec inteligent Qsmart

× Culoarea reglabilă, luminozitatea, temperatura culorii oferă atmosfera dorită în casă, iar becul Qsmart de doar 5W se clasează în topul celor mai apreciate becuri inteligente. Poate fi controlat și programat de pe telefon sau tabletă, fiind compatibil cu sistemele Android, iOS, Google Home și Alexa.
× Control vocal.
× Lumină caldă, rece sau neutră.
× Formă bec: Lumânare.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Criterii pentru alegerea unui bec inteligent

Pentru a avea  o casa de vis, in care pana si intensitatea luminii poate fi controlata, va fi nevoie de dispozitive mobile, dar si de accesorii inteligente de modernizare a locuintei. Becurile inteligente au preturi foarte bune so ofera posibilitatea utilizatorilor de a-si folosi telefonul pentru a controla luminile din incapere.

Marea majoritate a becurilor inteligente sunt comandate prin intermediul unei aplicatii de aceea, unul din cele mai importante criterii de alegere este conectivitatea. Majoritatea becurilor inteligente de pe piata functioneaza pe baza unei conexiuni Bluetooth sau WiFi, insa exista si produse ce folosesc o tehnologie special conceputa pentru automatizarea locuintelor. Atata timp cat utilizatorul are acces la internet, poate sta linistit, deoarece se va putea conecta la sistemul de lumini de oriunde s-ar afla. Unele becuri inteligente ieftine pot fi controlate printr-o telecomanda standard.

Functiile inteligente pe care le are becul reprezinta un alt criteriu foarte important. Printre functiile de baza se numara reglarea intensitatii luminoase, reglarea culorii, timer pentru aprinderea si stingerea automata a becului, chiar si stabilirea unui orar de functionare pentru toata durata zilei, astfel incat utilizatorii sa nu se mai confrunte cu bezna locuintei atunci cand se intorc acasa dupa o zi lunga si obositoare la locul de munca.

Pretul unui bec inteligent poate sa varieze si in functie de aceste caracteristici suplimentare, insa cu siguranta exista un produs la un pret bun care sa satisfaca toate exigentele cumparatorilor. Sunt modele care vin cu un sistem audio integrat si chiar cu un sistem de supraveghere integrat, dar sunt si modele care reusesc adaptarea luminii din incapere in functie de intensitatea muzicii. 

Tipul soclului este un alt criteriu de baza al alegerii becului, foarte important. Majoritatea becurilor inteligente folosesc soclul E27 Edison, dar sunt si modele ce necesita un alt tip de soclu, de aceea este important ca oamenii sa acorde o mare importanta acestei alegeri.

Luminozitatea este valoarea ce indica puterea luminii oferite de catre becul inteligent. Acest parametru ar trebui sa aiba o limita superioara cat mai mare, intrucat intensitatea luminii poate fi usor reglata cu ajutorul telefonului sau telecomenzii, astfel incat utilizatorii sa se bucure de o lumina puternica atunci cand scriu sau lucreaza si de una mai slaba atunci cand se relaxeaza.

Becul inteligent se alege si in functie de puterea consumata, astfel incat sa poata reduce costurile cauzate de energia electrica. Un bec foarte puternic este recomandarea specialistilor, deoarece, in caz contrar, utilizatorii vor fi dezamacgiti de lumina mult prea slaba. 

Durata de viata  a becului inteligent este destul de mare, de pana la 50000 de ore, dupa care va fi necesara inlocuirea acestuia. Ceea ce inseamna ca becul inteligent poate fi folosit timp de 6 ani fara probleme. 

Nu in ultimul rand, este foarte importanta si culoarea luminii, intrucat se poate opta pentru becuri RGB ce pot afisa un spectru larg de culori sau pentru dispozitive cu lumina alba, obisnuita. 

In concluzie, becul inteligent este una din cele mai bune investitii in cazul consumatorilor care doresc o casa intelgenta, in care dispozitivele folosite sa poata fi controlate prin intermediul internetului. 

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

One comment

  1. Am fost sceptic la început când am văzut ce prețuri au. Am prins curaj însă și am comandat unul pentru living. Are o mulțime de funcții utile și chiar își merită prețul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *