Cele mai bune bare transversale auto

Importanta alegerii inteligente a unei bare transversale auto

Chiar si conducatorii auto care detin masini cu un portbagaj foarte incapator pot avea nevoie de un set de bare transversale auto pentru plafonul masinii, astfel incat intr-o excusie sau intr-un concediu mai lung in care bagajele sunt numeroase sa nu existe problema transportarii diferitelor materiale sau accesorii utile, cum ar fi ski-urile sau bicicletele. Cea mai convenabila solutie pentru a scapa de problema locului insuficient pentru bagaje este folosirea unui set de bare transversale auto. Pe acestea se pot monta accesorii precum cutii de portbagaj sau suporturi auto de biciclete, ski sau placi de snowboard.

Principalele caracteristici pentru alegerea unui set de bare transversale auto

In primul rand, cumparatorii trebuie sa fie atenti la tipul de bare transversale auto pe care il aleg. Exista pe piata mai multe modele in acest sens, iar alegerea se face in functie de modelul masinii si de compatibilitatea cu autoturismul proprietate personala. Cele mai multe masini au pavilionul gol, de aceea utilizatorii rebuie sa isi monteze sinele singuri si apoi barele transversale si sistemele de fixare.

Pentru ca sinele sunt universale, clamele prin care vor fi prinse barele reprezinta singurul lucru element care difera, astfel incat acestea au marimi diferite si corespunzatoare pentru anumte modele de masina. Prinderea poate fi ralizata prin cleme sau prin intermediul unui sistem fix, cu suruburi, ce are un rol permanent.

Sunt si modele de masini care vin prevazute cu sine de acoperis direct din fabrica, iar utilizatorii trebuie sa cumpere doar barele transversale ce vor sta perpendicular pe ele. Sinele pot fi inaltate astfel incat clemele de fixare sa fi prinse de jur imprejur, sau pot avea mici gauri sau canale prin care se ataseaza clemele.

Recomandările noastre:

1. Bară Portbagaj Universală Transversală 

× Setul include două bare universale transversale din aluminiu cu cheie. Acestea sunt compatibile cu autoturismele prevăzute cu bări longitudinale (se atașează peste acestea) cu spațiu între bară și caroserie.
× Bara are un canal tip ,,T” pentru instalarea facilă a accesoriilor și lamele de cauciuc pentru diminuarea zgomotului.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


2. Bare Transversale Portbagaj pentru Dacia Logan I Berlină

× Setul este realizat din oțel, iar barele au un sistem de prindere dedicat, fixându-se în zona destinată pentru bare transversale de sub chederul ușilor.
× Aceste bare transversale sunt utile pentru drumeții sau transportul materialelor, iar datorită membranei din plastic atașate în extremități, produsele nu riscă să fie deteriorate de greutăți.
× Pachetul de livrare include toate cele necesare instalării.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


3. Set bare portbagaj cu cheie Opel Zafira A 

× Setul include toate accesoriile necesare pentru montarea pe barele longitudinale ale mașinii.
× Barele au secțiune aerodinamică și sunt compatibile cu toate tipurile de portbagaje (suport bicicletă, suport schi, portbagaj canoe etc.). 
× Profilul barelor transversale contribuie la diminuarea zgomotului, iar canalul standard profil “T” de 14mm este potrivit pentru montarea accesoriilor.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


4. Bare transversale aluminiu portbagaj, Turtle, Air-2 

× Barele transversale Turtle Air-2 au un design modern, formă aerodinamică, garnituri antiderapante din cauciuc și un sistem antifurt cu blocare la ambele capete (setul include 2 chei).
× Barele sunt fabricate din aluminiu de calitate, lungimea lor este reglabilă, sunt ușor de montat, accesoriile asamblându-se cu o clemă sau cu șuruburi de tip T.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


La modelele de masini mai vechi cu jgheaburi de ploaie, se pot monta barele cu ajutorul unor cleme direct pe scurgeri. Acestea sunt intalnite si la camionete si SUV-uri, dar si la vehiculele mari de marfa.

Siguranta este un alt criteriu important de achizitie. Pentru ca incarcatura transportata sa nu fie afectata de viteza ridicata pe care o prinde masina pe drum, este important ca barele transversale auto sa aiba un sisem de fixare potrivit. Cei care opteaza pentru un model universal de bare transversale, pot intari protectia bagajelor cu un sistem antifurt care va putea fi dat jos cu ajutorul unei chei speciale.

Exista si bare transversale auto cu suporti de blocare, prevazuti cu cheie. Este foarte important ca utilizatorii sa nu depaseasca sarcina maxima admisa, sa nu suprasolicite aceste bare pentru ca altfel risca sa provoace chiar accidente.

Materialul din care sunt concepute barele transversale este un alt criteriu foarte important. Barele pot fi confectionate din aluminiu sau din otel. Otelul este greu si durabil, fiind indiat pentru conducatorii auto are nu vor parcurge distante foarte mari. Barele transversale din otel sunt ideale pentru a cara obiecte voluminoase, ingreunand totodata mersul masinii si solicitand multa putere de la motor si deci si un consum de combustibil mai ridicat.

Otelul este o optiune foarte economica, fiind tratat cu o solutie anti-coroziva care combate efectele ploii, efecte care ar putea slabi clemele de fixare. Barele din aluminiu, pe de alta parte, sunt mai aspectuoase, iar avantajul  major al acestui material este faptul ca este mult mai usor, in timp ce se mentine rezistent, favorizand aerodinamica pentru a putea transporta in liniste si in siguranta biciclete si schiuri.

Montarea este un alt criteriu important de alegere. Cele mai multe bare transversale auto sunt livrate impreuna cu un kit de instalare si cu inbus de reglare, insa unele pot fi montate temporar si indepartate oricand doresc utilizatorii, in timp ce exista si modele ce pot fi fixate permanent si nu mai pot fi date jos.

In cazul unui acoperis gol al masinii, montarea se face prin mecanisme in forma literei T sau cu suruburi, la punctele de prindere pre-montate din fabrica. Cei care opteaza pentru un sistem personalizat au nevoie sa foreze in acoperis pentru a fixa punctele de prindere. Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult si existenta unor protectii de cauciuc, pentru ca metalul pe alt metal poate insemna zgomot, zgarieturi, risc de accidentare si un sistem mai putin durabil in timp.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *