Cele mai bune aparate foto DSLR

Acest articol a fost actualizat în noiembrie, 2021

Aparatele foto DSLR (Digital Single Lens Reflex Camera) îmbină performanța vechiului aparat cu film, cu tehnologia digitală de care ne bucurăm în momentul de față. Un aparat foto DSLR vă pune la dispoziție diverse funcții, iar obiectivele și accesoriile interschimbabile contribuie semnificativ la calitatea fotografiei. Chiar și așa, toate acestea pot încurca puțin un fotograf începător.
În alegerea unui DSLR, trebuie să vă întrebați, mai întâi de toate, la ce îl veți folosi, iar dacă sunteți fotograf începător, vă sfătuim să optați pentru un kit D-SLR (aparatul foto propriu-zis și un obiectiv). Oricum, clasicul obiectiv 18-55mm f/3.5-5.6 se dovedește a fi bine optimizat pentru aparatul foto alături de care vine.
Dintre cele mai importante specificații ale unui DSLR, amintim:
+ senzorul;
+ sensibilitatea ISO;
+ tipul vizorului (optic sau electronic);
+ display-ul electronic (rabatabil sau fix);
+ obiectivul de kit ar trebui să aibă un sistem de stabilizare.
De asemenea, acordați atenție dacă DSLR-ul pe care vi-l doriți are sau nu au sistem wireless încorporat (pentru transferul imediat al imaginilor) sau dacă are funcția de a filma.
Astfel, în continuarea articolului, veți găsi recomandări legate de cele mai bune aparate foto DSLR:

1. Aparat foto DSLR Nikon D3500

× Pentru fotografii și filme Full HD bogate în detalii, chiar și în condiții de luminozitate scăzută, puteți opta pentru Nikon D3500, care se găsește pe piață, în momentul de față, la cel mai bun raport calitate/preț.
× Mânerul este ergonomic, sistemul de focalizare este precis, iar datorită aplicației SnapBridge compatibilă cu iOS și Android veți putea partaja imediat fotografiile pe smartphone sau tabletă.
× Acumulatorul are o autonomie de până la 700 de cadre.
× Greutate: 365 gr.
× Alte caracteristici: Senzor CMOS de 24.2 megapixeli; Focalizare manuală & automată; Setări predefinite: Portret, Portret nocturn, Automat și Close-up.

CLICK AICI PENTRU PREȚ ȘI ALTE DETALII


2. Aparat foto DSLR Canon EOS 250D

× Canon EOS 250 D este apreciat pentru performanțele de top datorită tehnologiei integrate, pentru ușurința în manevrare datorită greutății reduse și construcției ergonomice și pentru partajarea ușoară cu device-urile smart.
× Puteți realiza fotografii de 24.1 megapixeli și puteți filma 4K, bucurându-vă de claritate și imagini bogate în culoare.
× Conectivitate: Bluetooth, USB, Wi-Fi, Cititor de carduri, Mini HDMI.
× Sensibilitate ISO: 100 – 25600
× Setări predefinite: Portret, Peisaj, Noapte, Sport.
× Funcție: Touchscreen LCD

CLICK AICI PENTRU PREȚ ȘI ALTE DETALII


3. Aparat foto DSLR Canon EOS 6D Mark II

× Potrivit pentru fotografii profesioniști sau pentru proiecte ambițioase, EOS 6D Mark II de la Canon este cunoscut ca fiind printre cele mai bune DSLR-uri.
× Fotografii bogate în detalii și culori vibrante, filmări Full HD sau filme 4K, focalizare automată avansată, vizor luminos cu pentaprisma mare, sistem GPS integrat, conectivitate Bluetooth, Wi-Fi, Jack audio sau USB: acestea sunt principalele caracteristici ale DSLR-ului 6D Mark II.
× Autonomie de până la 1200 de cadre.
× Setări predefinite: Portret, Peisaj, Panorama, Alimente, Prim-plan, Sport, Fotografie de grup, Copii, Lumina lumanarilor Portret nocturn.
× Coletul include un acumulator, un încărcător, aparatul foto, o curea, un manual de folosire, un ocular și un capac foto.

CLICK AICI PENTRU PREȚ ȘI ALTE DETALII


Un aparat foto DSLR reprezintă o investiție însemnată, fapt pentru care trebuie să efectuați un research complet înainte. Odată cu creșterea prețului,  crește și calitatea, însă e important să vă alegeți aparatul care se pliază cel mai bine necesităților dvs. și al căror funcții le puteți exploata la maxim.
Prin urmare, plusurile și minusurile unui aparat foto DSLR sunt următoarele:

Avantajele unui aparat foto DSLR:

→ calitatea imaginilor;
→ obiectivele și accesoriile interschimbabile oferă multiple posibilități de prelucrare.

Dezavantajele unui aparat foto DSLR:

→ preț inițial de achițizionare ridicat;
→ greutate relativ ridicată;
→ investiții costisitoare de-a lungul timpului (obiective, lentile)

Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *