Cele mai bune aparate de tuns

Aparatul de tuns este un dispozitiv capabil să îndepărteze un volum mare de păr, remarcat prin viteză și precizie și perfect pentru cei care optează să se tundă acasă. Tocmai pentru că este o investiție pe termen lung, e bine să vă informați înainte să achiziționați un astfel de dispozitiv (să fie dotat cu accesorii precum lame de diferite mărimi, trimmer pentru perciuni sau accesoriu pentru tuns barba).
Găsiți pe piață o varietate de aparate, iar fiecare vine cu avantajele și dezavantajele aferente. Unele se remarcă prin durabilitate și precizie, în vreme ce altele nu sunt atât de rezistente, ba chiar pot ceda după câteva utilizări. Pentru a alege un dispozitiv bun, pe care să-l puteți folosi fără griji, în confortul propriei case, un aparat de tuns de calitate se cere a fi compact, cu diverse funcții, ușor de folosit și curățat.
În alegerea acestuia, țineți cont de aspecte precum:
+ aparat cu sau fără fir (pentru uzul casnic sunt mai apreciate aparatele wireless, în vreme ce într-o frizerie este aproape necesar ca aparatul de tuns să fie unul cu fir);
+ lamele (este recomandat un aparat care are lame din oțel inoxidabil, titan sau oxid de zirconiu; lamele tebuie să fie concepute cu un sistem de autoascuțire, pentru ca dispozitivul să nu își piardă eficiența în taiere);
+ performanța motorului (dacă sunteți un frizer profesionist trebuie să știți că, într-o frizerie, aparatul de tuns se cere a fi foarte puternic și eficient);
+ designul aparatului (forma acesteia trebuie să fie una ergonomică pentru a oferi confort în utilizare și comoditate);
+ accesoriile incluse.

Astfel, în continuarea articolului, veți găsi un top al celor mai bune aparate de tuns, celor mai ieftine și recomandate, precum și un scurt ghid de folosire a unui asemenea dispozitiv.

 


1. Aparat de tuns Philips HC5450/80

× Capul de radere, lamele durabile din titan alături de pieptenele reglabil pentru barbă și păr sunt create pentru a vă oferi un tuns rapid și precis.
× Butonul de zoom se poate roti pentru a selecta și bloca ușor lungimea pe care o doriți, cu 23 de setări de lungime, de la 1 mm la 23 mm și cu exact 1 mm între fiecare lungime.
× Tehnologia DualCut îmbină un cap de radere cu dublă ascuțire cu un nivel redus de frecare.
× În ansamblu, avem: un aparat de tuns pentru uz casnic, cu alimentare la rețea/ acumulator și cu o autonomie de 1.3 h.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII2. Aparat de tuns Remington HC5035 ColourCut

× Acesta este un aparat de tuns de înaltă calitate, acesta vine cu 9 piepteni colorați cu dimensiuni între 0.5 – 2mm.
× ColourCut de la Remington este setul ideal, având 16 accesorii necesare pentru a obține stilul dorit. Setul include și o perie de curățat, foarfecă, pieptăn și o perie de gât pentru a termina profesionist tunsul.
× Aparatul de tuns ColourCut de la Remington se găsește la un preț sub 80 de lei.
× În ansamblu, avem: un aparat de tuns pentru uz casnic, cu lame din oțel inoxidabil, cu alimentare la rețea și funcția de autoascuțire.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII3. Aparat de tuns Remington HC363C

× Dispozitivul are lame de ceramică superioară, cu autoascuțire și lubrifiere permanentă și 8 piepteni detașabili pentru lungimi între 3 – 25 mm.
× Are un indicator luminos nivel de încărcare, o casetă pentru depozitare, iar pachetul de livrare include trei clame, foarfece, perie pentru gât, capă de protectie, pieptene, perie de curățare și un capac de protecție. În plus, are o autonomie de utilizare de 40 de minute.
× Tija ajustare lame + Funcția de rezistență la apă
× Produsul are o garanție de 2 ani de la data achiziționării.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII4. Aparat de tuns barba BaByliss E846E

× Tehnologia inovatoare patentata W-Tech și designul ergonomic permit o utilizare confortabilă și un tuns perfect. Poate fi utilizat cu sau fără fir și are o autonomie de 40 de minute.
× Dispozitivul are lame fixe din oțel inoxidabil, cu auto-lubrifiere, cu precizie de 0.5 mm.
× În ansamblu, avem: un aparat de tuns negru/ argintiu pentru uz casnic, cu 30 de trepte de tăiere și un trimmer inclus.
× Prețul acestui aparat de tuns BaByliss E846E este sub 200 Ron.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


5. Aparat de tuns Braun HC5030

× Aparatul este conceput cu lame ascuțite durabile pentru o tunsoare perfectă și este complet lavabil pentru curățarea ușoară sub un jet de apă. Bateria dublă puternică dă un plus de putere pentru un tuns perfect, iar sistemul de memorie SafetyLock blochează și reține ultima setare folosită.
× Are 17 setări de lungime + o setare extra pentru părul scurt, atunci când folosiți aparatul fără un pieptene.
× Pieptenele mic creeaza 8 stiluri mai scurte (3-24mm), în vreme ce pieptenele mai mare poate fi folosit pentru 8 stiluri mai lungi între 14-35mm.
× În ansamblu, avem: un aparat de tuns pentru uz casnic, cu lame din oțel și două capete incluse.

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


În plus, țineți cont ca aparatul să aibă o garanție de funcționare de cel puțin 12 luni.
Prețul ar fi un alt criteriu important în alegerea unei mașini de tuns, deoarece mai presus de orice, prețul trebuie să fie justificat. În această direcție, acordați atenție specificațiilor, motorului, materialelor folosite, dar și numărului de accesorii pe care le conține.
De aceea, am selectat mai jos și alte aparate de tuns performante capabile să ofere rezultate excelente, la prețuri foarte mici.

Alte modele ieftine și recomandate

 

1. Aparat de tuns Remington HC5150

Mașina de tuns părul are un motor Pro Power, lame din oțel, cu auto-ascuțire și doi piepteni cu 15 lungimi de tăiere (1- 42 mm).
Alimentare cu sau fără fir, autonomie de 30 de minute. Include o perie de curățare și un recipient pentru ulei.
Are o garanție de 3 ani de la data achiziționării.

 

2. Aparat de tuns Philips QC5115/15

Aparatul de tuns părul are lame din oțel și 11 trepte de tăiere. Se alimentează la rețea și are o întrebuințare profesională.
Este ușor de manevrat și întreținut, taie foarte bine și nu smulge firele de păr.
Prețul de achiziționare este sub 100 Ron.

 

♦ Înainte de a începe să utilizați dispozitivul, protejați-vă cu un prosop în zona în care realizați tunsoarea (asta dacă nu sunteți pe o podea ușor de măturat sau aspirat). Dacă aveți un aparat cu fir, ce necesită alimentare la rețea, asigurați-vă că aveți priza aproape, pentru confort în mișcare.
♦ În raport cu tipul de tunsoare dorit, trebuie să folosiți accesoriile necesare (pieptenii selectați vă arată intervalul de tuns) și, pentru a evita să-l tăiați prea scurt, e indicat să începeți cu o lungime mai mare. Ulterior, pe lângă setarea corespunzătoare a aparatului în funcție de lungime, este important și modul în care îl manevrați. Oricum, multe produse au funcția de blocare a lungimii de lucru, printr-un buton ușor de identificat, ceea ce oferă mai mult control.
♦ Lama aparatului trebuie îndreptată împotriva sensului de creștere a părului, iar pieptenele trebuie să atingă pielea capului. Acolo unde doriți o lungime foarte scurtă a firului, cum ar fi la perciuni, trebuie să îndepărtați pieptenele și să folosiți aparatul echipat doar cu lama. Pentru a evita să vă zgâriați scalpul, optați pentru mișcări scurte și grijulii.
♦ E important ca, după fiecare utilizare, să curățați bine aparatul cu o periuță. Apoi, spălați lamele sub un jet de apă, pentru a îndepărta reziduurile.
♦ Aparatul de tuns trebuie utiliat numai atunci când este bine uscat, iar cel care îl mânuiește nu trebuie să aibă palmele umede. Este recomandat să-l depozitați într-un loc uscat, dar nu la temperaturi ridicate și să nu îl lăsați la îndemâna copiilor.
♦ Dacă apar defecțiuni, e bine să-l reparați la un serviciu autorizat. În timpul tunsului, dacă aveți nevoie să schimbați unul dintre accesorii, este recomandat să opriți aparatul și chiar să-l deconectați de la rețea, pentru a evita accidentele.

Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *