Din gama variata de aparate sudura, invata sa il alegi pe cel mai bun
Nu doar sudorii profesionisti folosesc aparate sudura, ci si persoanele care nu au aceasta meserie. Fie ca este vorba de mici reparatii sau de alte proiecte pentru gospodarie, aparatul de sudura se va dovedi o investitie necesara. Pentru cei care nu au informatii suficiente despre aparatele de sudura de care au nevoie conform necesitatilor lor, este nevoie de o documentara mai intensa inainte ca acestia sa se decida ce aparat se va dovedi potrivit pentru necesitatile lor.
Tipuri de aparate sudura si utilitatea acestora
Modelele moderne sau mai vechi de aparate sudura pot fi necesare atat in lucrarile din gospodarie, cat si in companii specializate in acest sens. Aparatele de sudura pentru gospodarie trebuie sa fie usor de transportat, de depozitat, sa aiba un consum redus si sa foloseasca o tehnologie moderna cu care utilizatorii sa se poata adapta rapid. Invertoarele de sudura sunt solutia ideala pentru utilizatorii casnici.
Solutiile pentru profesionisti reprezinta aparatele de sudura cu electrod MMA, modele pe cat de populare, pe atat de clasice si usor de folosit atat la interior cat si la exterior si care pot suda si aliaje, daca materialele sunt murdare sau ruginite. Pentru suduri mai netede, va fi necesara folosirea unui aparat de sudura TIG, al carui proces de sudare este mai lent, iar pretul este mai ridicat, iar sudura este rezistenta si nu prezinta reziduuri.
Felul in care utilizatorii aparatelor de sudura pot modela fierul este fascinant. Utilizarea metalelor in toate domeniile a cunoscut o crestere extraordinara in diferite industrii. Inca mai este folosita sudura clasica cu ajutorul electrozilor, insa sunt si aparate foarte moderne, cum ar fi aparatele TIG cu gaz inert sau aparatele de sudura autogene care folosesc flacara si firul metlic pentru a topi metalul.
Recomandările noastre:
1. Aparat de sudura MIG cu sarma cu flux Steinhaus PRO-MIG100
× Aparatul de sudură este potrivit pentru a suda profile și table de oțel în metoda MIG (metal inert gaz), cu reglarea curentului de sudură în 4 trepte și reglarea vitezei de alimentare a sârmei de sudură.
× Aparatul este prevăzut cu mâner, pachet de furtun flexibil cu mâner, arzător și duză, dar și cu o protecție termică împotriva solicitării.
× Răcire cu ventilator.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
2. Invertor de sudura Intensiv ARC 200
× Acest aparat profesional, compact și ușor, poate fi folosit cu toate tipurile de electrozi, rutilici, bazici, inox, fonta, dar și în mediu protector, cu argon ( sudura TIG).
× Ciclul de funcționare este calculat la 40 grade C, cuple conectare 35mm. Aparatul este echipat cu ventilator care îi mărește capacitatea de sudură, arc force, amorsare ușoară, anti-stick (reduce riscul de lipire al electrodului la start) si Lift Tig (sudură cu adaos de material și gaz de sudură argon).
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
3. Aparat de Sudură, Invertor Almaz 250A AZ-ES002
× Aparatul este portabil, ușor de manevrat și depozitat, având doar 3 kg și o construcție compactă și rezistentă la condiții dure de lucru.
× Aparatul este potrivit pentru sudura monofazat, tip invertor, recomandat mai ales pentru sudarea cu electrozi inveliti in curent continu, prin procedeul MMA (Manual Metal Arc)
× Componentele electronice sunt răcite cu ajutorul electroventilatoarelor cu debit mare de aer.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
4. Aparat Sudura MMA Alpin 300C
× Aparatul are la bază tehnologia IGBT (Insulated-Gate Bipolar Transistor) ce permite reducerea gabaritului aparatului de sudură fără a sacrifica randamentul acestuia. În plus, este dotat cu protecție la supraîncălzire și suprasarcină.
× Cu acest aparat se pot suda toate tipurile de electrozi inveliti (electrozi rutilici, electrozi bazici, electrozi inox etc.) o gamă diversificată de materiale cum ar fi oțel aliat și nealiat, otel inoxidabil, fonta, aluminiu etc.
× Este adecvat atât pentru lucrări profesionale, cât și pentru hobby.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII
Criterii de alegere aparate sudura
In primul rand, aparatele de sudura trebuie sa reziste o perioada indelungata, adica sa fie fiabile. Pretul unui aparat de sudura este unul din principalele criterii pe care trebuie sa le ia in considerare, insa acesta trebuie sa fie raportat cu avantajele pe care le ofera si cu calitatile pe care le are. Un aparat de sudura foarte ieftin se va dovedi esential pentru uz casnic, in timp ce aparatele mai scumpe pot fi comandate de reprezentantii diferitelor companii care activeaza in industrie.
Inainte de a cumpara un aparat de sudura, clientii trebuie sa se intrebe ce material vor suda mai des. Cei care sudeaza mai des otel nu vor avea niciun fel de problema cu orice tip de aparat de sudura pe care il cumpara, in timp ce aluminiul este un metal care va pune in dificultate utilizatorii pentru ca se deformeaza usor si are o conductibilitate mai mare. cele mai pretentioase materiale sunt titanul, cuprul si magneziul.
Tipul de electrod folosit este un alt detaliu important ce trebuie luat in considerare pentru alegerea unui aparat de sudura bun. Exista trei categorii importante de electrozi, si anume rutilici, bazici si celulozici. Cei ritilici sunt ideali pentru executarea unei suduri fine, in timp ce electrozii bazici se potrivesc sudurii conventionale, iar cei celulozici sunt ideali pentru dusarea tevilor.
Randamentul aparatului de sudura este la fel de important. Cel mai bun aparat de sudura din punct de vedere al randamentului este cel cu invertor deoarece are un consum redus de energie electrica si asigura o sudura foarte puternica. Pentru un buget mai limitat si un randament bun, clientii ar putea lua in calcul achizitionarea unui aparat de sudura MMA.
Consumabilele reprezinta un alt criteriu important de achizitionare. Inainte de a investi in aparate de sudura, clientii trebuie sa stie ca va avea nevoie de o intretinere corespunzatoare si de achizitionarea in timp a unor elemente consumabile.
Durata unui ciclu de utilizare conteaza la fel de mult. Un ciclu de utilizare va fi cu atat mai scurt cu cat aparatul va fi folosit la capacitatea maxima. Cea mai populara situatie este cea in care aparatul de sudura va putea fi folosit timp de 10 minute in continuu. Un ciclu de utilizare va dura doar 60% din valoarea indicata, urmand ca utilizatorii sa astepte cateva minute pana ce pot folosi din nou aparatul.
Nu in ultimul rand, in alegerea celui mai bun aparat de sudura conteaza foarte mult si accesoriile, cum ar fi cablul de masa cu cleste, rola pentru sarme, cablul de sudura cu cleste pentru electrod, masca de sudura, duzele de eliminare a gazului, cablul pentru stecher, spray-ul anti-lipire si manusi.
- Cea mai bună Centrală pe Curent/Electrică - 9 mai 2024
- Cele mai bune capace de roți auto - 30 iunie 2021
- Cele mai bune lanțuri auto - 15 iunie 2021