Cele mai bune aparate de climatizare

In general un aparat de climatizare se face remarcat prin functii precum functia de racire, de incalzire, de dezumidificare si de ventilatie. Selectia celor mai bune aparate de climatizare aduce in prim plan functiile de temporizare, 6th Sense, functia de noapte sau aceea de restart automat (in cazul unei intreruperi de curent, aparatul va reporni automat, pastrand setarile prestabilite).
Inovatia concreta in randul acestor aparate si anume, Tehnologia Inverter, se bazeaza pe doua principii bine evidentiate: confort si eficienta energetica.
Concret, aparatele de climatizare tip Split Inverter pot incalzi cu un randament interior de pana la 25 Ôü░C la temperaturi exterioare de pana la -20 Ôü░C, de aici rezultand un real confort in timpul sezonului rece.
Deoarece cantitatea de energie electrică consumată de un aparat de climatizare tine în mare parte de clasa energetică a echipamentului, in topul celor mai bune aparate, se regasesc doar cele din clasa A, A+, A++ (acestea pot avea un consum mai mic cu pana la 40% fata de cele de clasa C ori D).

I. Samsung AR12KSWSBWKNZE

 

 Despre: 

Designul acestui aparat de climatizare, modelul triunghiular unic are un spatiu de intrare mai larg, pentru a putea trage mai mult aer. Gratie latimii si unghiului imbunatatit al portiunii de iesire, lamele suplimentare in V si un ventilator mai mare se asigura ca aerul este racit (dar si emis mai repede mai departe si mai in larg). In asa fel, aerul rece si proaspat ajunge in toate colturile casei.
Printre cele mai mari avantaje este acela detinut de functia Single User. Modul Single User al aparatului de aer conditionat Samsung foloseste mai putin din capacitatea compresorului, reducand consumul de energie si oferind un mediu racoros si confortabil. Mai precis, se poate utiliza chiar si atunci cand sunteti singur ori in timpul unei zile calduroase, fara a va face griji pentru factura la electricitate.
Caracteristicile Virus Doctor si Easy Filter nu numai ca indeparteaza, ci elimina definitiv praful, agentii contaminanti periculosi din aer si alergenii, precum si bacteriile si virusii. Acest lucru este posibil, deoarece aparatul utilizeaza mai intai un filtru si apoi Virus Doctor. Astfel, aerul pe care il respirati ramane curat si sanatos.
Produsul a fost testat pe modelul AR09HSSDAWK/EU; comparat cu modelul Samsung conventional AQ09TSB. Produsul a fost testat in Centrul de Stiinta Mediului Kitasato (din Japonia), dar si la universitati si laboratoare de seama din Coreea si Japonia.

 Imagini: 

 Specificatii: 

  • Tip produs: Standard; Suprafata de montare: Perete; Eficienta energetica racire: A++
  • Capacitate generala/ de racire/ de incalzire: 12000 BTU/ 11942 BTU/ 12966 BTU
  • Tip filtru: CareFilter HD 60; Anti bacterian; Anti-Alergeni; Numar trepte ventilator- 4
  • Nivel de zgomot unitate interna/ externa: 56 dB/ 62 dB
  • Tensiune alimentare: 220 V, respectiv 240 V; Greutate unitate externa: 28,5 kg
  • Tehnologie Wi-fi; Functii precum Racire; Incalzire; Ventilatie; Dezumidificare
  • Functii speciale: Telecomanda; Auto Restart; Auto Clean; Wi-Fi Control; Sleep/Night mode

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

 Pro si Contra: 

Rating: 4,82

Avantaje:
* Functiile de climatizare, dar si cele speciale
* Capacitatea de racire; Capacitatea de incalzire
* Design; Filtru antibacterian, anti-alergeni.

Dezavantaje:

II. Whirlpool SPIW 412L Inverter

 

 Despre: 

Functiile speciale ale aparatului Whirlpool SPIW 412L Inverter reusesc sa-l claseze printre cele mai bune aparate de climatizare. Nu se poate spune despre o functie ca este mai buna decat cealalta, intrucat toate isi au un rol important.
Functia 4D Airflow Inlet garantezaza o racire rapida, un schimb eficient de caldura, prin urmare o eficienta energetica ridicata. Functia 6th Sense Power Saver asigura o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate (detectand temperatura camerei si controland fluxul de aer in consecinta). Observam acest lucru si in ceea ce priveste functia 6th Sense Sleep care ofera acelasi confort optim, ajutand la economii considerabile de energie.
De altfel, durata de functionare si ora de oprire ora pot fi setate (gratie functiei 6th Sense On/Off Timer). Ajungand si la partea cea mai importanta a aparatului, remarcam ca datorita functiei de Auto Curatare, schimbatorul de caldura se pastreaza intotdeauna curat iar noul filtru HD (Densitate inalta) reuseste sa retina pana la 90% din particulele de praf.

 Imagini: 

 Specificatii: 

  • Tip produs: Standard; Suprafata de montare: Perete; Eficienta energetica racire: A+
  • Capacitate generala/ de racire/ de incalzire: 12000 BTU/ 12000 BTU/ 12454 BTU
  • Tip filtru: Carbon activ; Compresor rotativ; Numar trepte ventilator – 4
  • Nivel de zgomot unitate interna/ externa: 40 dB/ 49 dB
  • Tensiune alimentare: 240 V; Greutate unitate externa: 23 kg
  • Functii precum Racire; Incalzire; Ventilatie; Dezumidificare

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

 Pro si Contra: 

Rating: 4,61

Avantaje:
* Functiile speciale precum 6th Sense; Auto Clean; Timer; Around U; Sleep; 1W Stand-by; Power Save; Real time Clock; Jet; DIM – back light off; 4 D Air Inlet; Silent ; Telecomanda; Auto Restart
* Capacitatea de racire; Capacitatea de incalzire
* Design; Silentiozitate

Dezavantaje:

III. Star-Light ACM-12BIN

 

 Despre: 

Gratie sistemului de tip Inverter si a claselor energetice superioare – la racire, dar si la incalzire – aparatul de climatizare Star-Light ACM-12BIN ofera temperatura optima pe care o doriti. Fiind dotat cu functii noi si foarte utile (functii precum Sleep mode, 24 timer ori Turbo mode) aparatul se face “remarcat” prin controlul sporit asupra timpului si al intensitatii de operare. Aerul calitativ si curat pe care il introduce in camera este asigurat de un filtru de particule de ultima generatie.
Kitul de instalare al aparatului Star-Light ACM-12BIN include tevile agentului frigorific – 4m, cablul electric – 3m si izolatia corespunzatoare acestora.

 Imagini: 

 Specificatii: 

  • Tip produs: Standard; Suprafata de montare: Perete; Eficienta energetica racire: A++
  • Capacitate generala/ de racire/ de incalzire: 12000 BTU/ 12000 BTU/ 13000 BTU
  • Filtru lavabil; Compresor rotativ; Numar trepte ventilator- 3
  • Nivel de zgomot unitate interna: 26 dB, 32 dB, 38 dB; Nivel de zgomot unitate externa: 55 dB
  • Tensiune alimentare: 230 V; Greutate unitate externa: 25,5 kg
  • Functii precum Racire; Incalzire; Ventilatie; Dezumidificare
  • Tehnologie Inverter- Da; Kit de instalare inclus- Da

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

 Pro si Contra: 

Rating: 4,49

Avantaje:
* Functii noi precum Detectare pierdere agent frigorific; Autodiagnosticare; Auto; Restart; Sleep / Night mode; Timer; Follow me
* Capacitatea de racire; Capacitatea de incalzire
* Design; Eficienta; Silentiozitate.

Dezavantaje:

IV. Beko BHIN 120 Slim

 

 Despre: 

Beneficiile aduse de Tehnologia Inverter sunt in mare parte axate pe consumul redus de energie, dar si pe asigurarea confortului optim. Mai exact se controleaza viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea, compresorul este eficient, continuand sa functioneze la viteza redusa pentru a mentine temperatura dorita, economisind astfel energie.
In interiorul camerei, temperatura se distribuie uniform, multumita fluxului de aer de pana la 10 m.
Datorita celor 4 tipuri diferite de filtre aerul este mult mai curat si se ofera mai multa prospetime (Filtru Photic Catalyst elimina germenii si indeparteaza mirosurile; Filtru Hepa actioneaza asupra polenului si prafului; Filtru Silver Ion elimina bacteriile din aer si controleaza dezvoltarea microbilor iar Filtru Catechin elimina mirosurile si impuritatile).

 Imagini: 

 Specificatii: 

  • Tip produs: Standard; Suprafata de montare: Perete; Eficienta energetica racire: A++
  • Capacitate generala/ de racire/ de incalzire: 12000 BTU/ 11940 BTU/ 9550 BTU
  • Tip filtru: Anti bacterian; Anti-Praf; Anti-Alergic; Dezodorizant
  • Compresor Inverter; Kit instalare inclus; 5 trepte ventilator
  • Tensiune alimentare: 220 V, respectiv 230 V; Greutate unitate externa: 33 kg
  • Functii precum Racire; Incalzire; Ventilatie; Dezumidificare

CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII

 Pro si Contra: 

Rating: 4,24

Avantaje:
* Functiile Auto Restart; Dezghetare automata; Functia Jet; Timer; Sleep/Night mode; Telecomanda; Auto Swing; Auto Changeover; Zone Follow
* Capacitatea de racire; Capacitatea de incalzire
* Design; Filtru antibacterian, anti-alergeni.

Dezavantaje:

Daca acest articol a fost util in cautarea ta, ne poti lasa opinia intr-un comentariu.
Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *