Cel mai bun șemineu pe lemne

  • Cauti seminee pe lemne? Iata ce trebuie sa stii inainte de a face o asemenea investitie

Una din cele mai eficiente metode de incalzire a locuintei, atat in mediul rural, cat si in mediul urban, atat in mediul casnic, cat si in pensiuni este reprezentata de seminee pe lemne. Aceste seminee, o data alese, sunt extrem de utile, au un aspect estetic deosebit si se vor dovedi indispensabile. Semineul pe lemne a reprezentat, de fapt, ani de zile singura metoda de incalzire a locuintelor si piesa centrala care transforma o casa in “acasa”. Semineele pe lemne sunt la moda si in secolul 21, acest mod de incalzire nu si-a piedut eleganta si relevanta. Folosirea semineului pentru incalzire are mai multe avanaje, de la crearea unui decor aparte, pana la facturi lunare mult mai mici platite la reteaua de electricitate sau de gaze.

Achizitionarea de seminee pe lemne – sau cum sa spui povesti la gura sobei

Una din cele mai placute amintiri din copilarie este aceea in care bunicii stateau alaturi de nepoti la gura sobei si le spuneau povesti, le incalzeau cate o felie de cartof sau le faceau o turta calda pe plita, le spuneau povesti din tineretile lor care ii tineau treji pana aproape de miezul noptii. Semineele pe lemne reprezinta o investitie importanta in acest sens care ii ajuta pe adultii de acum sa le ofere copiilor lor aceeasi copilarie, aceeasi bucurie.

In secolul XXI alegerea unui semineu pe lemne este mult mai dificila decat in trecut, dat fiind faptul ca exista atat de multe modele atat online, cat si in magazinele de specialitate. Se poate dovedi extrem de dificila alegerea unui model de semineu, iar o decizie impulsiva ar fi total nepotrivita pentru nevoile oricui. De aceea, este important ca potentialii cumparatori sa se documenteze foarte bine inainte de a face o asemenea alegere.

Pentru a nu da gres cu semineul ales, este important de avut in vedere spatiul ce trebuie incalzit. Suprafata ce necesita incalzire este un criteriu primordial. Pentru incalzire centrala, in toata casa adica, semineul pe lemne trebuie sa fie capabil sa pastreze o temperatura palcuta si uniforma in toate incaperile, sa poata primi lemn de buna calitate si utilizatorii sa nu se ingrijoreze ca vor scapa pe jos cenusa atunci cand il vor curata.

Cel mai cumparat si recomandat produs:

Termosemineu centrala pe lemn Fornello Aqua Plus

  • Termosemineul este recomandat pentru incaperi cu suprafata de pana la 160 m², functioneaza pe lemne sau brichete de lemn, are o greutate de 140 kg si se monteaza pe podea.
  • Are o putere termica nominala de 25W.
  • Randament energetic: 80%
  • Vopsea termorezistenta la 600 ⁰C. Sticla termorezistenta la 700 ⁰C.
  • Racord cos: Ø150 mm.
  • Dimensiuni focar (L x l x h) mm: 460mm x 405mm x 498 mm
  • Dimensiuni termosemineu: Lungime- 55 cm; Inaltime- 137 cm; Adancime- 48 cm.
  • CLICK AICI PENTRU PRET SI MAI MULTE DETALII

Semineele pentru o singura camera sunt mai mici si pot fi folosite de regula intr-o singura incapere. Acestea pot fi folosite chiar si pentru gatit, insa in noptile geroase ar putea sa nu acopere necesitatile de incalzire ale incaperii. Puterea semineului pe lemne este un criteriu important ce poate fi determinat numai cu ajutorul unui specialist in domeniu. orientativ, cumparatorii se pot ghida dupa anumite numere. Pentru 85 m2 vor avea nevoie de un semineu cu o putere termica de 10Kw. Producatorii din ziua de azi sunt foarte generosi si ofera toate informatiile necesare despe puterea termica, in metri cubi.

Randamentul semineului este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere. Acesta trebuie sa fie de minim 90%, niciun procent sub aceasta valoare. Materialul din care este realizat semineul conteaza in mare masura achizitiei. Otelul captusit cu samota este usor de gasit, este o varianta accesibila ca si pret pentru oricine, usor de intretinut, insa randamentul pe care il da nu este foarte bun.

Fonta este un material care se incalzeste foarte rapid, ceea ce inseamna ca dupa primul foc utilizatorii se vor bucura de un ambient cald si placut. Insa, semineele pe lemne din fonta nu sunt usor de intretinut si caldura nu rezista prea mult in camera dupa stingerea focului. Caramida, pe de alta parte, este un material foarte bun pentru toti cei care vor sa aleaga un semineu pe lemne. Caramida este rezistenta, estetica si eleganta, pastreaza caldura mult timp si  nu necesita curatare sau intretinere frecventa.

Alte recomandari:

Termosemineu pe lemne, brichete si carbune Ferroli Mirano H

→ Acesta functioneaza pe baza de combustibil solid si este potrivit pentru incalzirea centralizata prin intermediul radiatoarelor.
→ Ofera un decor placut in incapere, semineul fiind prevazut cu o usa de alimentare, cu geam din sticla termorezistenta ce permite vizualizarea permanenta a flacarii.
→ Tehnologia moderna de proiectare si fabricatie, dar si folosirea materialelor de calitate, asigura o functionare eficienta si sigura in conditiile respectarii instructiunilor de instalare si utilizare.
→ Corpul termosemineului este din tabla din otel tratata, sudata si vopsita cu vopsea termorezistenta.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Semineu pe lemne, brichete si carbuni Ferroli Mirano C

→ Acesta este un semineu pe combustibil solid cu cuptor destinat incalzirii camerei in care este instalat prin radiatie si convectie, produsul fiind proiectat si testat conform standardului european EN 13240 referitor la echipamentele de incalzire pe combustibil solid.
→ Constructia din fonta garanteaza o durata mare de viata a produsului. Partea superioara este prevazuta cu un cuptor cu termometru, iar pe langa functiile decorative si de incalzire, semineul poate fi folosit pentru copt (paine, placinte si altele).
→ In plus, decoratia ceramica cu care sunt placate laturile cumuleaza energie termica si ofera totodata eleganta semineului.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Semineu samotat pe lemne Albalux B 7Kw

→ Acest semineu este recomandat pentru incalzirea locuintelor sau incalzirea caselor de vacanta, iar datorita usilor de mari dimensiuni, cu geam termorezistent, se poate admira focul din interior in deplina siguranta.
→ Este realizat din tabla de otel de 2,5 mm, semineul avand o camera de ardere si o manta exterioara, intre care aerul incalzit se deplaseaza in sus.
→ Combustibilul recomandat este lemnul (interval de reincarcare- 1.5h). Racord cos : 120mm
Dimensiuni focar (L x l x h) : 415 x 290 x 310
→ Greutate semineu: 57 kg.
CLICK AICI PENTRU PRET SI ALTE DETALII


Caminul semineului pe lemne poate fi inchis sau deschis. Varianta caminului inchis functioneaza cu mai putine riscuri, ceea ce inseamna ca in timpul arderii nu cad pe covor bucati de jar, iar copiii nu au acces la foc. Caminul deschis este o varianta perfecta mai degraba pentru o casa de vacanta, decat pentru o locuinta conventionala. Este important de avut in vedere si marimea caminului, deoarece cu cat este mai mare, cu atat va putea fi alimentat cu bucati mai mari de lemn.

Nu in ultimul rand, in alegerea semineului pe lemne conteaza foarte mult si designul, care poate fi rustic, clasic sau minimalist.

Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *