Cel mai bun leagăn/balansoar de gradină

  1. Cum alegi cel mai bun leagan/ balansoar gradina pentru a te bucura de confort deplin?

Pentru ca gradina sa devina un spatiu de relaxare si de odihna, un mic colt de Rai, proprietarii trebuie sa cumpere un leagan/ balansoar gradina pentru a petrece cat mai mult timp posibil afara, in aer liber, inconjurati de verdeata, de mirosuri placute, de ciripitul pasarelelor si de aer curat. Mobilierul de gradina nu consta numai intr-o masa cu scaune si o bancuta, ci si intr-un leagan sau balansoar de exterior si in alte obiecte de mobilier.

Principalele motive pentru a investi intr-un leagan/balansoar gradina

Leaganul sau balasoarul pentru gradina reprezinta obiecte de mobilier folositoare atat adultilor, cat si copiilor, menite sa le acorde acestora relaxarea necesara dupa o zi aglomerata la munca sau la cursuri. Aceste obiecte de mobilier nu sunt potrivite numai adultilor, ci si copiilor, practic oricui ii face placere sa petreaca timp in natura.

Leaganul sau balansoarul imbunatateste calitatea vietii oamenilor, ii ajuta sa socializeze, sa formeze o  legatura mai stransa cu membrii familiei si sa isi imbunatateasca sanatatea, chiar sa traga un binemeritat pui de somn.

Criterii pentru a alege cel mai bun leagan/ balansor gradina

Pe piata exista mai multe tipuri de leagane si balansoare pentru gradina. Acestea pot fi destinate copiilor sau adultilor. Leaganele si balansoarele pentru adulti reprezinta o investitie mult mai buna deoarece pot sustine si adultii si copiii, astfel incat toata familia sa se bucure de ele, nu numai copiii.

Aceste obiecte de mobilier trebuie si sa se potriveasca stilului gradinii. Exista pe piata modele dreptunghiulare, dar si cu un design oval, potrivite fie cu un stil rustic de amenajare al gradinii, fie cu un stil modern.

Materialul din care este fabricat balansoarul sau leaganul de gradina conteaza deopotriva foarte mult. Balansoarul din lemn ofera locului caldura si un stil rustic. Lemnul este tratat impotriva caldurii si umezelii. Poate fi vorba de lemn de pin, de stejar, salcam sau zada, dar si de tec sau eucalipt. Lemnul poate fi tratat cu ulei, ceara sau solutie de albire a lemnului.

Balansoarul sau leaganul din otel sunt o optiune mult mai moderna. Acestea pot fi facute din inox sau din otel tratat cu rasina epoxi, fiind rezistente la coroziune si la actiunea razelor UV. Balansoarele din metal nu au nevoie de prea multa intretinere. Balansoarele din aluminiu sunt mult mai usoare, dar si puternice, fara a necesita niciun fel de ingrijire speciala. Modelele din rasina sunt usoare, nu putrezesc, sunt impermeabile, dar si foarte ieftine.

Pe piata exista modele de balansoare tip canapea, cel mai raspandit model, cumparat de majoritatea persoanelor interesate, foarte confortabil si estetic, ce sustine 2 pana la 4 persoane. Balansoarele tip scoica au o forma deosebita, sunt atractive si perfecte pentru gradinile in stil modern. Nu in ultimul rand, balansoarul hamac poate fi ideal pentru o singura persoana, dar unele modele pot suporta chiar mai multi utilizatori simultan.

Dimensiunea balansoarului sau a leaganului de gradina conteaza foarte mult. Variantele pentru mai multe persoane sunt foarte eficiente, insa ocupa mai mult spatiu, de aceea proprietarii trebuie sa calculeze foarte bine spatiul pe care il au disponibil in acest sens. In afara de dimensiuni, proprietarii trebuie sa tina cont si de greutatea pe care o pot sustine balansoarele sau leaganele, daca sustin mai multi membrii ai familiei in acelasi timp sau unul singur.

Accesoriile pe care trebuie sa le aiba balansoarul de gradina includ perne, copertina reglabila, plasa pentru tantari, lantul sau sforile de rezerva, dar si husa de protectie pentru sezonul rece. In ceea ce priveste tipul de montaj al leaganului de gradina , acesta este un aspect pe care oamenii trebuie sa il ia in calcul pentru a face cea mai buna alegere. Leaganul suspendat este cel traditional care are nevoie de un pom, de un acoperis sau un alt obiect de care sa fie agatat. Leaganele cu sustinere proprie sunt cele mai indicate si  cele mai intalnite modele, destinate atat adultilor, cat si copiilor, fiind usor de montat si foarte practice pentru ca nu depind de nicio alta structura de sustinere.

Nu in ultimul rand, leaganele si balansoarele de gradina trebuie alese si in functie de bugetul cumparatorilor, dar si in functie de dificultatea de intretinere si curatare a acestora.

Content Writer la Produsebune.com
Numele meu este Andra Vasile și scriu articole pentru acest website despre diferite produse. Articolele scrise de mine cuprind informații și recomandări despre produse comercializate online. Fiecare articol conține o serie de recomandări de produse expuse în urma unei cercetări cu privire la detaliile produsului, recenziile clienților, nota acordată produsului și popularitatea sa.
Andra
Ultimele postari ale lui Andra (vezi toate)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

8 − one =