Cel mai bun aspirator robot

Aspirarea podelelor și a covoarelor este o sarcină relativ ușoară, dar care necesită timp. Un aspirator robot ușurează această treabă casnică necesară, folosind o combinație de camere și senzori pentru a scana și curăța locuința, pentru ca dvs. să nu fiți nevoit să faceți acest lucru. Multe dintre aceste aspiratoare sunt controlate și setate prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, care creează și afișează o hartă a casei.
În principiu, aspiratoarele robot funcționează cu baterii reîncărcabile și folosind o combinație de aspirație și perii, însă de la apariția primului roboțel de aspirare până acum, tehnologiile s-au tot îmbunătățit. În prezent, aceste aspiratoare cuceresc prin navigare avansată, capacitate de curățare, operare ușoară de la distanță, retragerea la stația de încărcare, control vocal, prevenirea căderii, camere și senzori ce pot ajuta la recunoașterea obstacolelor sau chiar golirea automată a mizeriei colectate.
Multe modele vin cu funcții utile, cum ar programarea timpului, controlul prin aplicație și multe altele. Le puteți seta să curețe locuința chiar și când sunteți plecat și puteți vizualiza harta virtuală pentru a urmări progresul robotului și puteți alege să curețe mai des o anumită zonă din casă.
Alte caracteristici de luat în considerare ar fi puterea și silențiozitatea robotului aspirator.
Acestea fiind spuse, recomandările noastre pentru anul 2022 sunt următoarele:

Robot de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX

♦ Aspiratorul Roborock este printre cele mai cumpărate aspiratoare robot, având un design elegant și numeroase funcții. Acesta utilizează modul inteligent de navigare cu laser, aspirând fiecare zonă o dată și oprindu-se automat când curățarea este completă. În plus, după ce acesta scanează suprafețele din casă, nu se va lovi în pereți sau mobilă. Odată terminată curățenie, se va întoarce la stația de încărcare sau în locul din care a plecat. 
♦ Are funcții precum Wi-Fi, senzor anti-coliziune, control vocal, încărcare automată. Are o greutate de 3.5 kg și o capacitate de colectare de 0.46 l.
♦ Curățenia este mai ușoară, rapidă și precisă mulțumită acestui roboțel pe care îl puteți controla și când sunteți plecat de acasă cu ajutorul aplicației mobile.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Robot de aspirare Roborock S6 MaxV

♦ Potrivit pentru locuințe de până la 2580 mp, cu un filtru lavabil HEPA clasificat E11 ce reține 95% din particulele casnice, acest robot de aspirare Roborock planifică inteligent și navigează eficient, fiind îmbunătățit cu 2 camere duble pentru evitarea oricărui obstacol.
♦ Reîncărcare automată, senzor anti-cădere și anti-coliziune, mapare pe mai multe etaje, baterie extra-mare de 5200 mAh, aplicație și control vocal, toate acestea transformă acest dispozitiv în gadgetul ideal de curățare în orice casă.
♦ Curățenia este mai rapidă și precisă datorită acestui robot aspirator de 3.6 kg și o capacitate de colectare de 300 ml.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Robot aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum

♦ Folosind tehnologiile Smart Vision Mapping și Smart Tech Sensors, robotul de aspirare Xiaomi Mi Vacuum este puternic, eficient, compact și elegant. Are o autonomie 2.5 ore per ciclu, se încarcă automat întorcându-se la stație și poate fi controlat prin intermediul aplicației mobile Mi Home.
♦ Este dotat cu un motor fără perii pentru o durată mai mare de viață, dar și eficiență energetică maximă și este îmbunătățit cu 12 tipuri de senzori (laser pentru distanță, pentru perete, capacitate colectare, de coliziune, radar cu ultrasunete, de pantă, compas electronic, giroscop, accelerometru, de cădere, vitezometru, ventilație).
♦ Are o greutate de 3.8 kg și o putere de 50 W.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


În sfârșitul acestui articol puteți vedea și care sunt cele mai ieftine și apreciate modele, dar înainte de asta, vă vom expune plusurile și minusurile aspiratoarelor robot.
Pe lângă numeroasele beneficii, aspiratoarele robot sunt ideale pentru o curățare obișnuită rapidă, însă nu înlocuiesc o curățare profundă deoarece nu oferă aceleași niveluri de aspirație. Sunt mai scumpe decât cele cu fir sau fără fir, deoarece plătiți pentru confortul suplimentar de a nu fi nevoit să aspirați singur.
Așadar, ca în cazul multor electrocasnice, indiferent de modelul ales, aceste produse vin cu plusuri și minusuri, iar un ghid corect de cumpărare cere ca acestea să fie evidențiate mai jos.

PRO

 • Alimentate de baterii reîncărcabile, aspiratoarele robot pot curăța de obicei o casă întreagă cu o singură încărcare (funcționează între una și trei ore de curățare, în funcție de nivelul de curățare selectat).
 • Majoritatea aspiratoarelor robot sunt circulare, așa că puteți fi sigur că praful și resturile care se așează pe plinte și marginile unei încăperi sunt, de asemenea, colectate, datorită periei mai mici care se extinde dincolo de circumferința aspiratorului.
 • Navighează logic în încăpere, pentru a se asigura că fiecare centimetru din covor sau podea sunt curățate.
 • Au senzori -folositori- atunci când aspiratorul robot se deplasează între camere cu podele diferite, de exemplu covor sau podele dure, astfel încât să nu rămână blocate între cele două.
 • Aspiratoarele robot vă vor avertiza când rămân blocate sau trebuie să fie reîncărcate, deși unele se vor întoarce automat la stația de încărcare, atunci când se întâmplă acest lucru.
 • Un aspirator robot curăță și în spațiile greu accesibile datorită formei joase și slim.
 • Ajută la ținerea sub control a părului animalelor de companie.

CONTRA

 • Într-adevăr, curăță în locul dvs., vin cu funcții utile, cuceresc prin designul simplist, elegant și multe altele, dar nu se ridică la înălțimea aspiratoarelor tradiționale (verticale, cu spălare, cu sac sau fără), în sensul că nu vă puteți baza pe robotul aspirator să îndepărteze praful și resturile din casă în proporție de 100%.
  Aspiratoarele robot nici nu sunt concepute pentru asta, ci pentru a fi versatile, de mici dimensiuni și cu o gamă inteligentă de caracteristici. Tot ce puteți face pentru a compensa performanțele este să vă programați robotul să aspire mai des.
 • Aspiratoarele de acest fel se pot bloca și opri din activitate dacă prind lucruri rătăcite prin casă precum încărcătoare de telefon, jucării, haine, șireturi.
 • Un robot aspirator este mai costisitor decât cel tradițional și nu numai că are nevoie de întreținere regulată (curățarea roților și a periilor, de exemplu), dar poate fi și mai greu și mai scump de reparat.
MODELE SUB 1000 DE LEI

Robot de aspirare Viomi V2 PRO

♦ Robotul de aspirare este echipat cu un motor japonez de fără perii ce garantează o curățare rapidă și eficientă, iar navigarea cu laser la 360 de grade, radar LDS și algoritm SLAM asigură o mapare inteligentă.
♦ Are o greutate de 3.6 kg, o autonomie de 130 de minute și o capacitate de colectare de 55o ml.
♦ Poate fi controlat prin intermediul aplicației mobile Mi Home.

Vezi aici prețul actual și alte specificații


Aspirator robot amXea E30 Negru

♦ Aspiratorul robot se operează ușor, aspiră și șterge multiple suprafețe iar datorită filtrului HEPA reține alergenii, praful și particulele minuscule pentru ca locuința să fie cât mai curată și aerul din interior cât mai sănătos.
♦ Este prevăzut cu numeroși senzori (senzor anti-cădere, anti-coliziune, de praf, de pantă, de mapare) și funcții variate precum Wi-Fi, încărcare automată, rezervor detașabil.
♦ Are o autonomie de 90 de minute, o greutate de 3kg și se livrează împreună cu o telecomandă, stație încărcare, perie cu turbină rotativă și o perie laterală.

Vezi aici prețul actual și alte specificații

Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *